T
TİTAN
Forum Okuru
Zeytinli Cevizli Kurabiye (resimli)
zeytinli cevizli kurabiye, tarifi, nasıl yapılır, reçetesi, malzemeleri, ile ilgili bilgiler burada melekler
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı sirke
1 cay kaşığı seker
125gr oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birisinin sarisini üstüne sürmek için ayır)
3-4 su bardağı aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 cay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış zeytin
YAPILIŞI:
geniş bir kapta önce sirke ve sekeri karıştırın.
Daha sonra yoğurt, sıvıyağ, tereyağını ve 1 yumurta ve bir yumurta akını ilave edip iyice karıştırın.
Birlikte kalan kuru malzemeleri kabın içine eleyip yoğurun.
En son ceviz ve zeytini ilave edip tekrar karışana kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kabaca yuvarlak sekli verip yağlanmış tepsinize aralıklı olarak dizin.
(tepsiniz küçükse iki tepsi gerekebilir)
Üstlerine 1 tatlı kaşığı kadar sut veya su ile birlikte hafif çırpılmış yumurta sarisi sürüp arzuya göre çörek otu, susam veya aycekirdegi içi serpiştirin.
Önceden ısıttığınız (175C) dereceli fırında kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı sirke
1 cay kaşığı seker
125gr oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birisinin sarisini üstüne sürmek için ayır)
3-4 su bardağı aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 cay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış zeytin
YAPILIŞI:
geniş bir kapta önce sirke ve sekeri karıştırın.
Daha sonra yoğurt, sıvıyağ, tereyağını ve 1 yumurta ve bir yumurta akını ilave edip iyice karıştırın.
Birlikte kalan kuru malzemeleri kabın içine eleyip yoğurun.
En son ceviz ve zeytini ilave edip tekrar karışana kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kabaca yuvarlak sekli verip yağlanmış tepsinize aralıklı olarak dizin.
(tepsiniz küçükse iki tepsi gerekebilir)
Üstlerine 1 tatlı kaşığı kadar sut veya su ile birlikte hafif çırpılmış yumurta sarisi sürüp arzuya göre çörek otu, susam veya aycekirdegi içi serpiştirin.
Önceden ısıttığınız (175C) dereceli fırında kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.