Zerdeçallı kurabiye tarifi

Uzman SühaN

Administrator
Zerdeçallı kurabiye tarifi
bu konu ;zerdeçallı kurabiye,keten tohumlu kurabiye hakkında bilgi vermektedir.



Meleklerim malum sonbahar geldi ve ani mevsim dönüşlerinden ,hastalanma riskimiz bayağı bir yüksek.Birazdan paylaşacağım kurabiye hem bağışıklık sistemini kuvvetlendiren,hemde hazmı kolaylaştıran şifalı bir kurabiye.Böyle aromatik baharatlı kurabiyeleri pek sevmem ama bu kurabiyenin lezzetine resmen bittim.

Üzerindeki keten tohumu astıma,hazımsızlığa,metobolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olurken,içeriğindeki zerdeçal da bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek enerji veriyor.İşte Beyzanın zerdeçall
ı kurabiye tarifi


P290912_20.31-7f.jpg


P290912_20.32-122.jpg



Malzemeler:

yarım paket sana
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta /sarısı ve akı ayrılmış
1 küçük kase keten tohumu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
alabildiğince un


Sanayı,şekeri,sıvı yağı,yoğurdu ve yumurtanın sarısını çırpın.Yavaş yavaş alabildiğince un,unun üzerine kurabiyenin daha iyi kabarması için kabartma tozunu dökün.En son zerdeçalı da ekleyerek hamur kıvamını alıncaya kadar yoğurun.Ceviz büyüklüğünde bezeleri yuvarlayın,yumurta akına bulayın ordanda keten tohumuna bandırın.180 derecelik fırında 30 dk pişirin afiyet olsun
🙂
 
Son düzenleme:
Geri
Üst