zayıflamak için sarmsak
Zayıflamak için sarımsak
Yüzyıllardır sarımsak sağlığa yararları sayesinde insanlık için çok özel bir besin kaynağı...
Yüzyıllardır sarımsak, sağlığa yararları sayesinde insanlık için çok özel bir besin kaynağı... Bugün en kötü hastalıklarda bile, sarımsağın şifa kaynağı olarak adının geçmesi, sarımsağın insanlık için değerini kat be kat arttırmış durumda. Sarımsak sevenler için bu iyi bir haber; sarımsağın tadını veya kokusunu sevmeyenler içinse, artık bu mucizevi bitkiyle tanışmalarını hızlandıracak bir durum...
Ne zaman kilo kaybı ihtiyacı, diyet zorunluluğu söz konusu olsa, sarımsak mucize bir yiyecek gibi başrolde yerini alır.
Bu mucizevi bitki ayrıca, kuvvetli bir anti-bakteriyel etkinin yanında, sağlıksız yağ ve kolesterol düşürmeye yardımcı olan çok özel bir bileşik de içerir. "ALLİCİN"
SARIMSAĞIN FAYDALARI
Sarımsağın saymakla bitmeyen faydaları gün be gün yeni araştırmalar ve buluşlarla büyümeye devam ediyor. Sarımsağın içindeki kuvvetli antioksidan maddeler ve allicin bileşenleri başta kanser olmak üzere, kalp hastalıklarına, kan ve damar hastalıklarına, kolestrol rahatsızlıklarına son derece iyi geliyor. Ayrıca sarımsaktaki bol miktarda C ve E vitamini nezle, grip gibi solunum yolunu etkileyen tüm kış rahatsızlıklarında da bizlere şifa kapısını aralıyor.
Bunun yanında kolestrol rahatsızlıkları için, her gün bir diş sarımsak yemeyi adet haline getirenler de, 3 ay zarfında iyi huylu kolestrolun artış gösterdiği, buna bağlı olarak da, kötü huylu kolestrol düzeyinin azaldığı günümüzde kanıtlanmış bir gerçek.
Sarımsağın çiğ hali kadar, pişmiş hali de şifa deposu. Yemeklerinize ekleyeceğiniz bir kaç diş sarımsak, ani kalp krizlerine neden olabilecek kan pıhtılaşması rahatsızlığının engellenmesinde bir numaralı yardımcı...
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırma da, sarımsağın başta kolon, akciğer ve mesane kanseri olmak üzere, ciddi kanser türlerinin gelişimini önlediği ve gerilemesine katkı sağladığı da sarımsağın bilinen faydaları arasında...
Peki, bizler için bu kadar faydası olan sarımsağı günde ne kadar tüketmeliyiz?
Araştırmacılar, günde bir karanfil başı kadar (yaklaşık 3 gram) sarımsak tüketmenin, sarımsağın saymakla bitmeyen faydalarından yararlanabilmemiz için yeterli olduğunu söylüyorlar...
SARIMSAĞI NASIL TÜKETELİM?
Sarımsağı eğer çiğ olarak tüketmek istiyorsanız, en iyi yol hazırladığınız salatalara bir diş sarımsak rendesi eklemek... Ya da yemeklerinizin yanında leziz bir sarımsaklı yoğurt da sunabilirsiniz...
Çiğ yenen sarımsağın keskin kokusu için de endişe etmeyin. Salatanıza ekleyeceğiniz kuru nane, karanfil veya narenciye kabuğu rendesi, sarımsağın kokusunu absorbe etmeye yardımcı olacaktır.
Eğer sarımsağı pişmiş tüketmeyi tercih ediyorsanız, yemeklerinize bir kaç diş eklemenin yanında, nefis sarımsaklı ekmekler de hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken bir kaç diş sarımsağı rendeleyerek, ekmeğin üzerine sürüp, üzeri kızarana dek fırında bekletmeniz... Bu şekilde kendi evinizde hazırladığınız pizzaların yanına ev yapımı sarımsaklı ekmeklerinizi ekleyebilirsiniz...
Yüzyıllardır sarımsak sağlığa yararları sayesinde insanlık için çok özel bir besin kaynağı...
Yüzyıllardır sarımsak, sağlığa yararları sayesinde insanlık için çok özel bir besin kaynağı... Bugün en kötü hastalıklarda bile, sarımsağın şifa kaynağı olarak adının geçmesi, sarımsağın insanlık için değerini kat be kat arttırmış durumda. Sarımsak sevenler için bu iyi bir haber; sarımsağın tadını veya kokusunu sevmeyenler içinse, artık bu mucizevi bitkiyle tanışmalarını hızlandıracak bir durum...
Ne zaman kilo kaybı ihtiyacı, diyet zorunluluğu söz konusu olsa, sarımsak mucize bir yiyecek gibi başrolde yerini alır.
Bu mucizevi bitki ayrıca, kuvvetli bir anti-bakteriyel etkinin yanında, sağlıksız yağ ve kolesterol düşürmeye yardımcı olan çok özel bir bileşik de içerir. "ALLİCİN"
SARIMSAĞIN FAYDALARI
Sarımsağın saymakla bitmeyen faydaları gün be gün yeni araştırmalar ve buluşlarla büyümeye devam ediyor. Sarımsağın içindeki kuvvetli antioksidan maddeler ve allicin bileşenleri başta kanser olmak üzere, kalp hastalıklarına, kan ve damar hastalıklarına, kolestrol rahatsızlıklarına son derece iyi geliyor. Ayrıca sarımsaktaki bol miktarda C ve E vitamini nezle, grip gibi solunum yolunu etkileyen tüm kış rahatsızlıklarında da bizlere şifa kapısını aralıyor.
Bunun yanında kolestrol rahatsızlıkları için, her gün bir diş sarımsak yemeyi adet haline getirenler de, 3 ay zarfında iyi huylu kolestrolun artış gösterdiği, buna bağlı olarak da, kötü huylu kolestrol düzeyinin azaldığı günümüzde kanıtlanmış bir gerçek.
Sarımsağın çiğ hali kadar, pişmiş hali de şifa deposu. Yemeklerinize ekleyeceğiniz bir kaç diş sarımsak, ani kalp krizlerine neden olabilecek kan pıhtılaşması rahatsızlığının engellenmesinde bir numaralı yardımcı...
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırma da, sarımsağın başta kolon, akciğer ve mesane kanseri olmak üzere, ciddi kanser türlerinin gelişimini önlediği ve gerilemesine katkı sağladığı da sarımsağın bilinen faydaları arasında...
Peki, bizler için bu kadar faydası olan sarımsağı günde ne kadar tüketmeliyiz?
Araştırmacılar, günde bir karanfil başı kadar (yaklaşık 3 gram) sarımsak tüketmenin, sarımsağın saymakla bitmeyen faydalarından yararlanabilmemiz için yeterli olduğunu söylüyorlar...
SARIMSAĞI NASIL TÜKETELİM?
Sarımsağı eğer çiğ olarak tüketmek istiyorsanız, en iyi yol hazırladığınız salatalara bir diş sarımsak rendesi eklemek... Ya da yemeklerinizin yanında leziz bir sarımsaklı yoğurt da sunabilirsiniz...
Çiğ yenen sarımsağın keskin kokusu için de endişe etmeyin. Salatanıza ekleyeceğiniz kuru nane, karanfil veya narenciye kabuğu rendesi, sarımsağın kokusunu absorbe etmeye yardımcı olacaktır.
Eğer sarımsağı pişmiş tüketmeyi tercih ediyorsanız, yemeklerinize bir kaç diş eklemenin yanında, nefis sarımsaklı ekmekler de hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken bir kaç diş sarımsağı rendeleyerek, ekmeğin üzerine sürüp, üzeri kızarana dek fırında bekletmeniz... Bu şekilde kendi evinizde hazırladığınız pizzaların yanına ev yapımı sarımsaklı ekmeklerinizi ekleyebilirsiniz...