Yumuşak pofuduk poğaça nasıl yapılır tam tutan tarif?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ceylincxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
C

Ceylincxx

Forum Okuru
Yumuşak pofuduk poğaça nasıl yapılır tam tutan tarif?

Yumuşak pofuduk poğaça melek kadınlar kulübü yumuşak pofuduk poğaça nasıl yapılır forum'da.​

Ablalarim ben 15 yaşındayım güzel pofuduk olacak bir poğaça tarifi arıyorum sizlerde var mı boyle bir poğaça. Yumuşak pofuduk poğaça tarifi yazarsanız çok sevinirim. Ayrıntıları ve püf noktaları da olursa tam tutturabilirim sanırım tarifi. Yumuşak bir poğaça yapmanın püf noktaları nedir siz ablalarimdan yardım istiyorum.
 
Merhabalar
Canım benim sende eminim ki güzel yumuşacık poğaça yapabileceksin. Sadece bazı püf noktalarina dikkat etmen yeterli olacaktır. Örneğin malzemelerin ılık olmasına dikkat et içindeki süt su gibi malzemeler ılık olmalı. Maya süt şeker öncelikle temas etmeli. Sonrasında tüm malzemeleri yoğurduktan sonra en az 45dk dinlendirmek gerekiyor hamuru. Ayrıca yoğurduğun hamur yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı dilersen aşağıda benim de her zaman yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum seninle.

"Yumuşak pofuduk poğaça tarifi"​

  • 2 yumurta akı sarıları üzerine
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5.5-6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Arası için peynir ya da dilediğiniz bir iç
İlk olarak süt ılık su maya şekeri alıp karıştırın. Yumurta akları sıvıyağ tuz un ile yogurmaya başlayalım. Unu azar azar eklemeyi unutmayın. Hamur yumusak olmalı ve en az 20 dk yogurulmalı. Hamur en az 45 dk mayalanmalı. Sonra hamura iç koyup şekil verip üzerine yumurta sarısı sürün ve ısıtılmış fırına sürün. Alt üst ayarda 185 derecede 20-25 dk pisebilir altı üstü kızardığı zaman anlarsınız.
 
Geri
Üst