Yumurtlama belirtileri nelerdir ? Yumurtladığımı Nasıl Anlarım ?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlama belirtileri nelerdir ? Yumurtladığımı Nasıl Anlarım ?
YUMURTLAMA BELİRTİLERİ NELERDİR YUMURTLADIĞIMI NASIL ANLARIM ?

Yumurtalık kadında yumurta hücrelerini içeren organdır.Yumurtalıkta gebeliğin oluşması için ,yumurtalıkta bulunan bir folikülün çatlaması gerekmektedir.Folikül genellikle 18-20 mm ulaştığında çatlamaya başlar ve içinde bulunan yumurta hücresi dışarıya atılır.Bu yumurta hücresi spermle buluştuğu anda gebelik oluşur.Yumurta çatlaması hakkında detayları yazımızın devamında görebilirsiniz lakin öncesi Yumurta çatlaması nedir , Yumurta çatlaması için neler yapılmalı adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.



Gebelik etmek isteyen bayanların bilmesi gereken noktalar vardır.Bunlardan biride ne zaman hangi dönemde gebe kalınacağıdır.Gebe kalınıcak günler yumurtlamanın gerçekleştiği dönemdir.Sadece yumurtlamanın gerçekleşmesi yetmez oluşan yumurtanın da aynı zamanda döllenmeye hazır olması için çatlaması gerekmektedir.Kalın çeperli yumurtalar çatlamayabilir.Yumurtlama sayısı ne kadar fazla ise gebe kalma oranı o kadar yüksektir.Bir kadın bir den fazla yumurta yapabilir.Sayfamıza anne olmak isteyen bir çok bayan tarafından yumurtlama dönemi hakkında sorular gelmekte .Bu sorulardan biri de yumurta yaptığımı ,yumurtamın çatladığını nasıl anlarım gibi.Yumurtlama dönemin de kadınlarda bir çok değişimler olmaktadır.Eczanelerde satılan ovülasyon kitleriyle yumurtlama döneminizi belirleyebilrsiniz.Ancak kendinizdeki değişimleride takip ederek bu dönemi fark edebilirsiniz.Yumurtlama döneminde kadınların cildi güzellişir.Vajinal akıntılar artar.Bu akıntılar şeffaf yumurta akı kıvamında esnektir.İki parmağınızın arasına alıp salgınızı inceleyebilirsiniz.Ayrıca vücut ısınızda artış gözlenir.Bunun yanı sıra kasıklarda ağrı,belde ağrı kasıklarda ve gögüslerde hassasiyet görülebilir.Şimdi sizlere konuyu detaylı anlatmak için uzmanlardan derlediğimiz bilgileri paylaşıyoruz.









Hamile kalmak isteyen kadınların en önemsedikleri ve büyük bir titizlik ile takip ettikleri şey ovülasyon dönemini takip etmektir. Ovülasyon yumurtlama döneminin tıbbi adıdır. Yumurta çatlaması, yumurtlama veya ovülasyon bunların hepsi aynı anlama gelmektedir. Asıl olarak yumurta çatlamaz, yumurtayı saran sarı dış yüzey çatlar ve yumurta kesecikten kurtulur. Bebek sahibi olabilmek için bu dönemin mutlak olarak değerlendirilmesi gerekir. Yumurtlama döngüsü belirli yaş aralıklarında oluşan bir dönemdir. Ergenlik çağında regl olmayla başlayan yumurtlama menopoz ile sona erer. Bu aralıkta her ay regl döneminin ardından yumurtlama dönemi yaşanır.



Ovülasyon Yumurtlama Takibi ile Kolayca Hamile Kalmak


Ovülasyon sayısı ne kadar fazla ise gebe kalma oranı o kadar yükselir. Ortalama baz alınan adet döngüsü 28 gün olarak belirtilmektedir. Ancak her kadın bu süre zarfında adet görmeyebilir, daha sık aralıklar ile veya daha geç aralıklar ile adet görmek mümkündür. Genele bakıldığında 24 gün ile 35 gün arasında değişen adet aralığı saptanmıştır. Kadınlar adet döneminin birinci günü de dahil olmak üzere 11.ci günden itibaren 21.ci güne kadar yumurtlamaya devam eder. Özellikle 11. Ci gün ile 18.gün arası ovülasyon seviyesi açısından verimli olan günlerdir. Ovülasyon yumurtlama takibi ile kolayca hamile kalmak mümkündür. Ancak bu konuda oldukça iyi hesap yapmak gerekmektedir. Yumurtlama gün olarak hesaplandığı gibi ayrıca yumurta çatlama belirtileri de bulunmaktadır. Vajina da renksiz, kokusuz akıntı yumurtlamadan bir iki gün önce başlar. Yumurtlama başladığı anda vücut ısısında hissedilmeyen ancak derece ile ölçüldüğünde yarım derece artış söz konusudur.

YUMURTLAMA BELİRTİLERİNDE NELER HİSSEDİLİR ?

Yumurtlama başladığında hafif bir ağrı olur. Bu ağrı her iki tarafta olabileceği gibi tek bir kasıkta da hissedilebilir. Göğüslerde hassasiyet olabilir ve karında şişlik görülebilir. Libido da artış ise yumurtlamadan birkaç gün öncesinde hissedilmeye başlar. Yumurta çatlama belirtilerinden olan ağrı veya sancının başlıca nedeni folikülün çatlaması ve yumurtanın dışarı çıkması anında folikülün içerisinde bulunan sıvının rahim ve yumurtalığa akmasıdır. Kadınlarda yumurta neden çatlamaz veya yumurta ne zaman çatlar gibi soruların başlıca nedeni 6 veya 1 yıl süre ile çocuk sahibi olmak isteyip olamamaktan kaynaklanmaktadır. Yumurtanın çatlamama nedenlerinden biri follikül sayısının düşük olmasıdır. follikül uyarıcı bir hormondur. Bu hormon seviyesindeki düşüş, yumurtanın yeteri kadar büyüyememesine ve çatlamanın gerçekleşmemesine neden olur.

Yumurta çatlama nedenleri arasında beyinden gelen uyarıcılar ile birçok yumurta arasında olgunlaşan yumurtanın artık folikül’ün içerisine sığamamasıdır. Çatlayan yumurta 24 saat canlı kalabilmektedir. Yumurta çatlaması 18-20 mm olduğunda 24 ile 48 saat içinde çatlama gerçekleşir. Korunmasız olarak cinsel ilişki yaşayan ancak 6 ay ile 1 yıl süresince çocuk sahibi olamayan kişilerin mutlaka sperm ve yumurta testi yaptırması önerilmektedir. Çatlama iğnesi sayesinde kadınların yumurtlama evrelerine yön verilebilmektedir. Yumurta döngüsünü hesaplamak için mutlaka bir takvim kullanılmalı ve mümkün olduğunca net tarihler çıkartılmalıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba , uzun süreli evliyseniz ve tüm çabalara rağmen gebe kalamıyorsanız bu durumda yapmanız gereken kadın doğum uzmanına görünüp muayene ve tedavi olmaktır. Gebe kalamamanızın altında tıbbı bir neden olabilir. Bunlara ek olarak yumurtlama döneminizi pratik olarak belirlemek mümkün. Eczanden yumurtlama kitleri alın. İki tür yumurtlama kiti bulunur. Tükürükten ve idrardan . Her ikisi de yumurtlama gününüzü net şekilde belirler. Yumurtlamaya dair bilgiler için aşağıdaki linkimizi ziyaret ediniz..
Yumurtlama Nedir Belirtileri Nelerdir ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba benim kasıklarımda ağrı var birde ip gibi uzayan akıntım bugün adetimin. 11. günü yumurtlama olabilirmi??
 
Merhaba, verdiğiniz bilgilere göre septomlar yumurtlama nın gerçekleştiği yönünde . Gebe kalmak için 1 gün arayla birlikteliği sağlayın. Yumurtlama döneminizi daha net belirlemek için yumurtlama kitlerinden de faydalanabilirsiniz.
 
ip gibi uzayan akıntım sürekli var külodumda tortu kalıyor sarımsı tutkal gibi bu nedendir
 
Yumurtlama,yumurtlamadönemi,yumurtlama zamanı,ovülasyon,ovülasyon hesaplama,yumurtlama hesaplama


Çiftler hamile kalmaya çalışırken zamanlama her zaman önemlidir. Bunun nedeni, koşulların sperm ve yumurtanın döllenme için buluşması için doğru olması gerektiğidir. Bu hamilelik kılavuzunda, adet döngüsünün en verimli dönem hakkında nasıl ipuçları verebileceğinin yanı sıra çeşitli yöntemler ve ürünler kullanılarak nasıl hesaplanacağına bakacağız .Bir bebeğe sahip olma kararını verdiğinizde, en verimli olduğunuz günleri bilmelisiniz.Örneğin, yirmi sekiz günlük bir adet döngüsüne sahipseniz, hamile olabileceğiniz altı günlük bir süreye sahip olacaksınız.


Altı gün, yumurtanızdan bir yumurtanın salındığı ve yumurtlama denen gününü ve beş gün öncesini kapsayacaktır.Bunu anlamak için düzenli olarak adet tarihlerinizi kaydedin. Kanamanın başladığı ilk gün adetinizin ilk günüdür.Bunu birkaç ay boyunca izlemek faydalı olacaktır.Bu bilgilere sahip olduğunuzda, doğurgan olduğunuz günleri rahatlıkla saptayabilirsiniz.Düzensiz bir döngü, gebe kalmayı zorlaştırır. Bu nedenle adetleriniz düzensizse ve yumurtlama günlerinizi belirleyemiyorsanız mutlaka hekime görünün. Adet düzensizliğinin nedeni yapılacak muayene ve hormon tetkitleri ile belirlenir duruma göre bir tedavi uygulanır.


Yumurtlama gerçekleştiğinde vajinal akıntınızda artış olacaktır. Bunu çoğu kez yazdık ama yinelemkete fayda var. Yumurtlama dönemindeki akıntı tıpkı yumurta akı gibi uzun ve esnek olur. Bu akıntı şeffaftır. Parmaklarınızla bu akıntıyı test edebilrisiniz. Yumurtlama gününü belirlemenin bir diğer metodu vücut ısısını ölçmektir. Açıkçası bu biraz sabır gerektiriyor .Sabahın ilk saatlerinde yataktan çıkmadan vücut ısınızı kaydedin. Yumurtlama döneminde bir diğer belirtiler, libidoda artış,ciltte parlaklık,kasık krampları,gögüslerde hassasiyettir. Yumurtlama gününüzü eczanede satılan ovülasyon testleri ile belirleyebilrisiniz. Daha önce yumurtlama kitleri hakkında bir çok makalemizde bilgiler vermiştik..


Kadınların özellikle 400 mikrogram folik asit içeren prenatal vitaminler almaları önerilmektedir . Bebeğinizin omuriliği ve beyninin doğum kusurlarını geliştirmesini engellemek için hamileliğiniz öncesinde ve sırasında bunları almalısınız. Folik asit de folat olarak adlandırılır ve kırmızı kan hücresi üretiminde çok önemli bir rol oynayan B vitamini ile bebeğin nöral tüpünün omurilikte ve beyninin gelişmesine yardımcı olur. Takviyeli tahıllar, folik asit için en iyi besin kaynaklarıdır