Uzman SühaN
Administrator
Yumurtalı ekmek tarifleri
Yumurtalı ekmek , sabah kahvaltıların da tüketilen besin değeri yüksek bir lezettir. Bilmeyeniniz var mı bu lezzeti bilmem ama , mutlaka tatmanızı öneriyorum. Yapılışı oldukça kolay olan yumurtalı ekmek ekmeğin yumurtaya bandırılıp kızartılması ile yapılıyor.
Tabi bu lezzeti çeşitlendirmek mümkün. Yumurtaya aroma katması açısından karabiber,pul biber, nane gibi baharatlar eklenebilir. Benim gibi yumurta yemeyi sevmeyenler için güzel bir alternatif. Yumurtalı ekmek kızartıldığı için aşırı yağ tutuyor. Bu yağ midenizi rahatsız edebilir. Bu yüzden kızarma işlemi sonrası , ekmekleri mutlaka havlu kağıtta dinlendirin.Havlu kağıt fazla yağı emicektir. Yumurtalı ekmeği haftasonu kahvaltılarınız da yapabilir , sevdiklerinize lezzet şöleni yaptırabilirsiniz. Yazımızın devamın da yumurtalı ekmek çeşitlerinin tariflerini bulabilirsiniz.
Öncesi bu lezzeti de tatmanız açısın dan Yumurtalı sandviç adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz.
Farklı yörelerde cici papa, ekmek balığı gibi farklı isimlerle anılsa da en sık kullanılan adı yumurtalı ekmektir. Adından da anlaşıldığı gibi ana malzemeleri yumurta ve ekmektir. Eklenecek farklı lezzetlerle yumurtalı ekmek tarifleri de çeşitlendirilebilir.
Çıtır çıtır, nar gibi kızarmış yumurtalı ekmek yemek istiyorsanız ekmeğinizin bayat olmasında fayda var. Yumuşak ekmek çok fazla yumurta çektiği için içi ıslak ıslak kalır. Yine ekmeğin yumuşaklığından kaynaklı olarak yağı da fazla çeker. Bu da pek tercih edilmez…
Malzemeler:
3 adet yumurta
5-6 dilim ekmek
Tuz
Karabiber
Kızartma için sıvıyağ
Yapılışı:
Ekmeğinizi 1,5-2 cm. kalınlığında dilimlere bölün.
Yumurtaları derin bir kaba kırın, tuz ve biber ekleyerek iyice çırpın.
Ekmek dilimlerini çırptığınız yumurtalara önlü arkalı bulayın. Gerekirse yumurtayı çekmesi için hafifçe bastırın.
Tavaya bolca yağ koyun ve kızdırın. Yumurtalı ekmeklerinizi önlü arkalı kızartarak servis tabağına alın.
Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Yumurtalı Ekmek Tarifi 2
Malzemeler:
8 dilim bayat ekmek,
2 yumurta,
1 çay bardağı süt,
Kekik, tuz, (Kırmızı pul biber, kuru nane vs gibi istenilen baharatları ekleyebilirsiniz…)
Kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yapılışı:
Öncelikle geniş bir kasede yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım. Süt, tuz ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım. Orta boy bir tavaya yağı döküp kızdıralım. Daha sonra ekmeklerimizi bu karışıma bulayıp ısınmış olan tavada her iki tarafını da kızartalım. Sıcak ya da ılık olarak servis edelim.
Malzemeler:
1 bayat baget ekmek
6 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kasede süt, tarçın ve vanilya karıştırılır. Başka bir kapta yumurtalar iyice çırpılır. Bayat ekmek dilimlenip ilk önce sütlü karışımda yaklaşık 45 saniye ters düz ederek bekletilir ardından yumurtaya iyice bulanır. Bir tavada kızdırılan bol yağ içinde iki tarafı eşit şekilde kızartılır. Bal ve reçelle servis edilir.
Tabi bu lezzeti çeşitlendirmek mümkün. Yumurtaya aroma katması açısından karabiber,pul biber, nane gibi baharatlar eklenebilir. Benim gibi yumurta yemeyi sevmeyenler için güzel bir alternatif. Yumurtalı ekmek kızartıldığı için aşırı yağ tutuyor. Bu yağ midenizi rahatsız edebilir. Bu yüzden kızarma işlemi sonrası , ekmekleri mutlaka havlu kağıtta dinlendirin.Havlu kağıt fazla yağı emicektir. Yumurtalı ekmeği haftasonu kahvaltılarınız da yapabilir , sevdiklerinize lezzet şöleni yaptırabilirsiniz. Yazımızın devamın da yumurtalı ekmek çeşitlerinin tariflerini bulabilirsiniz.
Öncesi bu lezzeti de tatmanız açısın dan Yumurtalı sandviç adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz.
Farklı yörelerde cici papa, ekmek balığı gibi farklı isimlerle anılsa da en sık kullanılan adı yumurtalı ekmektir. Adından da anlaşıldığı gibi ana malzemeleri yumurta ve ekmektir. Eklenecek farklı lezzetlerle yumurtalı ekmek tarifleri de çeşitlendirilebilir.
Çıtır çıtır, nar gibi kızarmış yumurtalı ekmek yemek istiyorsanız ekmeğinizin bayat olmasında fayda var. Yumuşak ekmek çok fazla yumurta çektiği için içi ıslak ıslak kalır. Yine ekmeğin yumuşaklığından kaynaklı olarak yağı da fazla çeker. Bu da pek tercih edilmez…
Malzemeler:
3 adet yumurta
5-6 dilim ekmek
Tuz
Karabiber
Kızartma için sıvıyağ
Yapılışı:
Ekmeğinizi 1,5-2 cm. kalınlığında dilimlere bölün.
Yumurtaları derin bir kaba kırın, tuz ve biber ekleyerek iyice çırpın.
Ekmek dilimlerini çırptığınız yumurtalara önlü arkalı bulayın. Gerekirse yumurtayı çekmesi için hafifçe bastırın.
Tavaya bolca yağ koyun ve kızdırın. Yumurtalı ekmeklerinizi önlü arkalı kızartarak servis tabağına alın.
Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Yumurtalı Ekmek Tarifi 2
Malzemeler:
8 dilim bayat ekmek,
2 yumurta,
1 çay bardağı süt,
Kekik, tuz, (Kırmızı pul biber, kuru nane vs gibi istenilen baharatları ekleyebilirsiniz…)
Kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yapılışı:
Öncelikle geniş bir kasede yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım. Süt, tuz ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım. Orta boy bir tavaya yağı döküp kızdıralım. Daha sonra ekmeklerimizi bu karışıma bulayıp ısınmış olan tavada her iki tarafını da kızartalım. Sıcak ya da ılık olarak servis edelim.
Malzemeler:
1 bayat baget ekmek
6 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kasede süt, tarçın ve vanilya karıştırılır. Başka bir kapta yumurtalar iyice çırpılır. Bayat ekmek dilimlenip ilk önce sütlü karışımda yaklaşık 45 saniye ters düz ederek bekletilir ardından yumurtaya iyice bulanır. Bir tavada kızdırılan bol yağ içinde iki tarafı eşit şekilde kızartılır. Bal ve reçelle servis edilir.