Yumurta Tatlısı Yer misiniz?
Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır?
Yumurta tatlısı Tarifi?
Eeee Ramazan ayinin , iftar menülerinin vazgecilmezi , olmazsa olmazi tatlilar.Benden de size yapimi cok kolay ve tadi süper bir tatli tarifi melekler.Buyurun... 🙂
(resim cok net olmadi telefondan cektim ancak bu kadar oldu 🙂 )
Malzemeler
2 yumurta
8 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 1,5 su bardağı un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbet
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su kaynatılır
Derince bir kap içerisine yumurtayı, yoğurdu, unu ve kabartma tozunu ekleyerek kek kıvamında bir hamur hazırlayalım.Kızdırılmış yağa ( orta ateşte tutulacak) , 1 yemek kaşığı dökelim.Şeklinin düzgün olması için hamurlarımızı yağa bıraktıktan sonra 2-3 saniye içinde hemen ters çevirmemeliyiz, çevrilen taraf kızarınca tekrar diğer tarafı çevirerek kızartalım.İlk çevirme işlemi hemen yapılması gerektiğinden , hamurlar yağa ikişer veya üçer bırakılmalıdır.Hamurların hepsini bu şekilde kızartalım.Kızaran hamurlarımız biraz ılıyınca , yine ılımış şerbetimizi üstüne dökelim.şerbetin çekmesini bekleyelim.Ilık veya soğuk olarak servis yapalım
Yumurta tatlısı Tarifi?
Eeee Ramazan ayinin , iftar menülerinin vazgecilmezi , olmazsa olmazi tatlilar.Benden de size yapimi cok kolay ve tadi süper bir tatli tarifi melekler.Buyurun... 🙂
(resim cok net olmadi telefondan cektim ancak bu kadar oldu 🙂 )
Malzemeler
2 yumurta
8 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 1,5 su bardağı un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbet
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su kaynatılır
Derince bir kap içerisine yumurtayı, yoğurdu, unu ve kabartma tozunu ekleyerek kek kıvamında bir hamur hazırlayalım.Kızdırılmış yağa ( orta ateşte tutulacak) , 1 yemek kaşığı dökelim.Şeklinin düzgün olması için hamurlarımızı yağa bıraktıktan sonra 2-3 saniye içinde hemen ters çevirmemeliyiz, çevrilen taraf kızarınca tekrar diğer tarafı çevirerek kızartalım.İlk çevirme işlemi hemen yapılması gerektiğinden , hamurlar yağa ikişer veya üçer bırakılmalıdır.Hamurların hepsini bu şekilde kızartalım.Kızaran hamurlarımız biraz ılıyınca , yine ılımış şerbetimizi üstüne dökelim.şerbetin çekmesini bekleyelim.Ilık veya soğuk olarak servis yapalım