*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yumurta haşlarken kabuğu çatlamasın diye ne yapmalı?
Yumurta sofralarımızın vazgeçilmezleri arasın da yer alıyor. Sadece kahvaltı değil bunun yanın da her türlü pasta, börek, çörek gibi vazgeçilmez lezzetlerin de harcının olmazsa olmazı olarak yer alıyor.
Yumurta ile yapılan salatalar, yemekler, tatlı ve pastaların yanısıra böreklerin de olduğunu hepimiz biliyoruz.
Günün en önemli öğünü olan kahvaltının da demirbaş bir besini olarak yer alan yumurta, haşlama ve yağda kavrulmuş olarak kahvaltıda yer alıyor.
Her ne kadar oldukça lezzetli olsa da yağda yumurta kavurmasının yanısıra daha sağlıklı olan haşlama yumurtayı uzmanlar tercih etmemizi vurguluyor.
Yumurtanın da haşlama konusun da elbette ki püf noktaları bulunuyor. Birçok kişi yumurtanın haşlama sırasın da kabuğunun çatlamasından dolayı şikayetçi.. Hatta bu çatlama sonrasın da bazen benim de başıma gelen dağılmalar bile olabiliyor ve buda oldukça can sıkan bir durum...
Birazdan sizler ile paylaşacağım yumurta haşlanırken kabuğunun çatlaması için gereken püf noktaları bende ilk fırsatta denemek istiyorum😉 Öncelikle sizlere yumurtanın faydaları konusun da bazı bilgileri aktarıyor ve arkasından en iyi şekil de yumurtanın haşlama bilgilerine geçiyorum.
Yumurtanın faydaları:
-Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
-Demir ve Çinko gibi minerallerin taşınmasında rol oynar.
-A,B,D,E vitaminleri bakımından zengin olduğu için tok tutar ve zayıflamaya katkı sunar.
-Çocukların büyüme hormonunu harekete geçirir.
-Kas yapımına yardım eder.
-Kemik ve diş sağlığına katkı sağlar.
-Sindirim sistemi hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltır.
Yumurta kabuğu çatlamadan nasıl kaynatılır?
YUMURTA SARISININ SAÇA FAYDALARIYumurtayı kavurarak pişirmek hem zararlı hem de sağlıksızdır. Yumurtayı suda haşlamak sağlıklı bir tercih olacaktır. Haşlarken yumurtayı çatlatmadan nasıl haşlarız ? sorusu aklımıza gelir.Kabuğunun kırılması hiç hoşa giden bir durum değildir.Kabuğu çatlayıp içine su alırsa tat olarakta kötü olacaktır.İşte yumurtayı çatlatmadan haşlamanın yolları
-Yumurta taze olmalıdır.Taze olmazsa ne yaparsanız yapın çatlar. Peki taze yumurta nasıl anlaşılır? Sorunuzun yanıtına buradan ulaşabilirsiniz.
-Eğer haşlama işlemi yapacaksanız yumurtalarınızı yarım saat önce buzdolabından çıkarmanız gerek.
-Haşlama suyuna bir yemek kaşığı elma sirkesi eklerseniz çatlamayı önleyeceksiniz.
-Yumurtayı haşlamadan yumurtanın bulunduğu kaba 2 tane kürdan koyarsanız yumurtalarınız kırılmadan güzel şekilde pişecektir.Hatta deneyip görebilirsiniz.
-Pişirdiğiniz tencerenin içine fincan tabağını çevirip içine yerleştirin.Bu yöntemle de çatlatmayı önleyeceksiniz deneyin.
YUMURTA SARISININ SAÇA FAYDALARI
YUMURTA KABUĞUNDAN MUMLUK YAPILIŞI
Yumurta ile yapılan salatalar, yemekler, tatlı ve pastaların yanısıra böreklerin de olduğunu hepimiz biliyoruz.
Günün en önemli öğünü olan kahvaltının da demirbaş bir besini olarak yer alan yumurta, haşlama ve yağda kavrulmuş olarak kahvaltıda yer alıyor.
Her ne kadar oldukça lezzetli olsa da yağda yumurta kavurmasının yanısıra daha sağlıklı olan haşlama yumurtayı uzmanlar tercih etmemizi vurguluyor.
Yumurtanın da haşlama konusun da elbette ki püf noktaları bulunuyor. Birçok kişi yumurtanın haşlama sırasın da kabuğunun çatlamasından dolayı şikayetçi.. Hatta bu çatlama sonrasın da bazen benim de başıma gelen dağılmalar bile olabiliyor ve buda oldukça can sıkan bir durum...
Birazdan sizler ile paylaşacağım yumurta haşlanırken kabuğunun çatlaması için gereken püf noktaları bende ilk fırsatta denemek istiyorum😉 Öncelikle sizlere yumurtanın faydaları konusun da bazı bilgileri aktarıyor ve arkasından en iyi şekil de yumurtanın haşlama bilgilerine geçiyorum.
Yumurtanın faydaları:
-Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
-Demir ve Çinko gibi minerallerin taşınmasında rol oynar.
-A,B,D,E vitaminleri bakımından zengin olduğu için tok tutar ve zayıflamaya katkı sunar.
-Çocukların büyüme hormonunu harekete geçirir.
-Kas yapımına yardım eder.
-Kemik ve diş sağlığına katkı sağlar.
-Sindirim sistemi hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltır.
Yumurta kabuğu çatlamadan nasıl kaynatılır?
YUMURTA SARISININ SAÇA FAYDALARIYumurtayı kavurarak pişirmek hem zararlı hem de sağlıksızdır. Yumurtayı suda haşlamak sağlıklı bir tercih olacaktır. Haşlarken yumurtayı çatlatmadan nasıl haşlarız ? sorusu aklımıza gelir.Kabuğunun kırılması hiç hoşa giden bir durum değildir.Kabuğu çatlayıp içine su alırsa tat olarakta kötü olacaktır.İşte yumurtayı çatlatmadan haşlamanın yolları
-Yumurta taze olmalıdır.Taze olmazsa ne yaparsanız yapın çatlar. Peki taze yumurta nasıl anlaşılır? Sorunuzun yanıtına buradan ulaşabilirsiniz.
-Eğer haşlama işlemi yapacaksanız yumurtalarınızı yarım saat önce buzdolabından çıkarmanız gerek.
-Haşlama suyuna bir yemek kaşığı elma sirkesi eklerseniz çatlamayı önleyeceksiniz.
-Yumurtayı haşlamadan yumurtanın bulunduğu kaba 2 tane kürdan koyarsanız yumurtalarınız kırılmadan güzel şekilde pişecektir.Hatta deneyip görebilirsiniz.
-Pişirdiğiniz tencerenin içine fincan tabağını çevirip içine yerleştirin.Bu yöntemle de çatlatmayı önleyeceksiniz deneyin.
YUMURTA SARISININ SAÇA FAYDALARI
YUMURTA KABUĞUNDAN MUMLUK YAPILIŞI