Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
beşamel soslu et yemekleri beşamel soslu et yufkalı yemekleri yufkalı yufkaya sarılı tavuk
Malzemeler
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 400 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Defne Yaprağı
- tane karabiber
- tuz
Beşamel sos için
- 1,5 su bardağı süt
- 50 gram margarin
- 2 çorba kaşığı un
Üstü için
- 50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
- Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
- Un yağ ile kavrulur.
- Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
- Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır.
- Yufka tezgaha serilir.
- Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir.
- Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz.
- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Notlar
- Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz. Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın.
- İçine mantar da koyabilirsiniz. Harika olur.