Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?
yılbaşı hindisi yılbaşı hindisi nasıl pişirilir yilbasi hindi nasil pisirilir hindi nasıl pişirilir
Yılbaşında ilk defa hindi yapacak ve pişirecek olanlar için işine yarayacağını düşündüğüm nefis bir yılbaşı hindisi tarifini vermek istiyorum.Geleneksel yılbaşı yemeği olan fırında hindinin tarifine geçiyorum ve yanında da olmazsa olmazlarından iç pilavın tarifi:tik:
yilbasi-hindisi2-5396.jpg

Malzemeler
1 Adet orta boy hindi
5 Diş sarımsak
2 Adet soğan
2 Adet limon
1.5 Çorba kaşığı salça
1.5 Tatlı kaşığı kekik
1 Adet kesme şeker
Tuz, karabiber
Yarım fincan sıvıyağ

İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

Fırında Hindinin Tarifi
Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.
Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.
İçine 2 limon suyunu ilave edin.
Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.
Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Sosun arta kalanını saklayın.
Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.
Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.
Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini pilavla doldurun.
 
Geri
Üst