Yerleşme kanaması nasıl olur nasıl anlarız işte tüm belirtiler

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SadmiN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Yerleşme kanaması nasıl olur nasıl anlarız işte tüm belirtiler
yerleşme kanması kaçıncı gün olur, nasıl anlarız,nasıl anlayabiliriz,,implantasyon,yerleşme kanaması nasıl olur, yerleşme kanaması belirtileri,implantasyon belirtileri, yerleşme kanaması rengi,yerleşme kanaması miktarı,



Gebe kalmak isteyen kadınlar , gebelik testi yapmadan önce hamile olup olmadıklarını nasıl anlayabilecekleri konusunda her gün sayfamıza sorular yöneltmektedir. Adet dönemine bir iki gün kala yada beklenen adet döneminde gördükleri kan lekesinin gebelikle ilgili olup olmadığı hakkında sürekli bir bilgi arayışındadırlar. Biz daha önce yerleşme kanaması ile ilgili çok sayıda makaleler hazırlamıştık. Takipçilerimizin yerleşme kanamasını halk deyimiyle üstüne görme konusunu daha iyi anlayabilmeleri için bu makaleyi hazırlama gereği gördük. Yerleşme kanaması nedir, yerleşme kanaması nasıl olur, yerleşme kanamasının rengi ve miktarı nasıldır ? Merak edilen bu soruların tüm ayrıntılarını makalemizin devamında bulabilirsiniz..




yerleşme kanaması ne zaman başlar.jpg







Gebe kalmaya çalışıyorsunuz. Kaçırılmış bir dönem için umut ediyorsunuz ama aniden çamaşırınızda biraz kan fark ettiniz. Durun endişelenmeyin , bu kan sizin döneminiz olmayabilir. İmplantasyon kanaması olabilir. Kadınların üçte biri implantasyon kanaması geçiriyor.Tıbbi müdahale gerektirmez. Bu sadece hamile olabileceğinizin bir işareti. Sabah bulantısı, yorgunluk ve artan koku hassasiyeti bu dönemde ortaya çıkabilir. Düzenli adet döngüsünden sadece bir kaç gün önce gerçekleştiğinden, implantasyon kanaması adet kanaması ile kolayca karıştırılabilir ve tahmini son tarihlerle karışmaya neden olabilir. Bu nedenle implantasyon kanaması belirtilerini bilmek önemlidir.
İmplantasyon kanaması döllenmiş bir yumurta (blastosist) fallop tüplerinden geçtikten ve rahim duvarlarına veya uterusun duvarlarına girdikten sonra meydana gelir. Dokular yumurta çevresinde oluştukça rahim duvarlarını tahriş edebilir ve bir miktar kanamaya neden olabilir. Kan serviksten sızıntı yapabilir ve pembe veya kahverengi lekelenmeye neden olabilir. Luteal fazda lekelenme, bazı adet döngülerinde normal bir özelliktir. Bazı kadınlar her döngüde , bazı kadınlar ise nadiren görüyor.

Farklılıkları bilmeniz çin küçük ayrıntılar

Akış

İmplantasyon kanaması genellikle minimal lekelenme ile ilişkilidir. Sadece bir kaç damla kan olabilir. Öte yandan, adet dönemleri çok daha ağır ve düzenli bir akışa sahiptir.

Zamanlama

İmplantasyondan küçük lekeler tipik olarak yumurtlamadan 6-12 gün sonra gerçekleşir. Yumurtlamadan 14 gün sonra normal olarak bir süre oluşur. Bu ikisi arasında oldukça sıkı bir zaman penceresi, bu yüzden farkı anlatmak için başka yollar da sunmak istiyoruz.

Süre


İmplantasyon Kanaması en fazla bir veya iki gün sürer. Bununla birlikte, dönemler genellikle 4 ila 7 gün sürer.

Renk



İmplantasyondan elde edilen kan genellikle pembe veya koyu kahverengi renktedir. Koyu kahverengi renk, uterusunuz eski kanı döktüğü için oluşur. Öte yandan kan, genellikle parlak kırmızı renktedir. Bunun nedeni kanın taze olmasıdır.

Diğer işaretler

İmplantasyon, hamileliğin erken bir işareti olduğundan, bir kadın da diğer hamilelikle ilişkili semptomları yaşayabilir. Gebeliğin erken belirtileri kadından kadına değişebilir ve şunları içerebilir:

Ruh hali değişimleri
Yorgunluk
Baş dönmesi
Baş Ağrıları ve Migren
şişmiş göğüsler
Mide bulantısı ve kusma
Bağırsaklardaki değişiklikler (kabızlık)
Yüksek koku alma duyusu
Yiyeceklere karşı istek ve isteksizlik
Artan vücut ısısı



yerleşme kanaması nasıl olur.jpg






Gebe olduğunuzu gebelik testi yaparak öğrendiniz ancak bir miktar kan farkettiniz endişelenmenize gerek yok. Bu kan implantasyon kanaması olabilir. Bu kanama döllenmeiş yumurtanın uterus astarına bağlanmasıyla oluşur. Tamamen normal ve hamileliğiniz için riskli değil. Bu lekelenme periyodunuza benzemesine rağmen, implantasyon kanaması ile periyodunuz arasında bir kaç fark vardır.Bunuda yukarıda açıkladık. Bununla birlikte, implantasyon kanaması tipik olarak daha kısa bir süredir ve adet kanamasından çok daha hafiftir.İmplantasyon kanaması anne veya bebek için risk oluşturmaz.


İmplantasyon kanamasının rengi nasıl oluyor ?


Evet bu soruyu bir çok kadın merak ediyor. İmplantasyon kanamasıyla ilişkili kan genellikle kahverengi veya pembedir. Renk, kanın vücudunuzdan ayrılma süresine bağlı olarak değişir. Örneğin, kan taze ise, açık kırmızı renkte görünecektir. Daha eski ise, oksidasyon nedeniyle kahverengi görünecektir. Rahimden çıkarken, yerleşme kanı bazen vajinal akıntı veya servikal mukus ile karışabilir. Bu durumda, lekelenme pembe veya turuncu olarak görünecektir.Kanama üç günden fazla devam ederse veya ağırlaşırsa, o zaman normal bir dönem geçiriyorsunuzdur

İmplantasyonun Kanaması Belirtileri Nelerdir?

Kan açık kırmızı veya pembedir veya kan taze olmadığı için kahverengidir.

Adetiniz den daha hafif kramp hissedeceksiniz. Genellikle sırt ve karın bölgesinde görülür ve sadece bir kaç gün sürmelidir. Acı dayanılmaz olmamalı. Eğer öyleyse, hemen bir doktora başvurun.

Adetiniz kadar ağır değildir.

Normal sürenizden yaklaşık bir hafta önce ortaya çıkar.

Kanama sonrası göğüsleriniz ağrıyabilir, hassaslaşabilir veya şişmiş olacak.

İmplantasyon sırasında daha yüksek bir bazal vücut ısısına sahip olacaksınız.

Ruh hali değişiklikleri, baş ağrısı ve mide bulantısı yaşayabilirsiniz.




implantasyon kanaması belirtileri.jpg




İmplantasyondan bir hafta sonra, sık idrara çıkma dürtüsüne sahip olabilirsiniz. Bunun nedeni, vücudunuzun, mesaneye baskı yapan pelvik bölgeye kan akışını arttırmasıdır.

İmplantasyon kanaması normal bir gebelik belirtisidir ve genellikle tehlikeli değildir. Bu nedenle tedaviye gerek yoktur. İmplantasyonun neden olduğu kanama genellikle kısa sürede ortadan kalkar.Anormal derecede kanama, adet kanaması veya hamilelik komplikasyonunun belirtisi olabilir. Bazı kanamalar daha ciddi bir şeyin işareti olabilir, bu yüzden lütfen sağlık uzmanınıza danışın. Eğer ağrı ile birlikte ağır kanama yaşıyorsanız, düşük veya ektopik hamilelik belirtileri olabileceğinden, en yakın zamanda hastaneye gidin. Gebelik şüpheniz varsa mutlaka test yapın . Evde yapılan idrardan gebelik testleri bazı nedenlerden dolayı hatalı sonuç verdiği için kan testi yapmanızı öneriyoruz. Hamileliği belirlemenin en doğru yolu kan ( hcg ) testi yapmaktır.

İmplantasyon kanaması genellikle gebeliğin erken döneminde ortaya çıkan diğer semptomlarla çakışır. Bunlar tipik olarak sık idrara çıkma, bulantı ve halsizliktir. Ek olarak, hormonlardaki değişme nedeniyle göğüslerinizin şişmiş veya hassaslaştığını fark edebilirsiniz.İmplantasyon krampı ağrılı olmamalı ve sadece 1-3 gün sürmelidir. Döllenmiş yumurta uterus duvarının iç kısmına girdiğinde oluşur ve erken gebeliğin çok sağlıklı ve doğal bir parçasıdır. Eğer kramp 3 günden daha uzun bir süre devam ediyorsa, o zaman muhtemelen PMS yaşarsınız.İmplantasyon krampları aralıklı ve bir seferde sadece bir kaç dakika sürüyor, oysa süre krampları devam ediyor.İmplantasyondan kaynaklanan kramplar, alt karın bölgesinde bir çekme karıncalanma hssi yaratır.

Kanamanın uzunluğu da bir ipucudur, çünkü çoğu kadın yaklaşık dört ila yedi gün adet görecektir, implantasyon kanaması bir kaç saat ila iki gün arasında sürebilir.İmplantasyon kanaması kendiliğinden durduğundan, tedavi gerektirmez size veya bebeğinize zarar vermez. Gebeliğin erken evrelerinde pek çok sorunuz ve endişeniz olabilir, ancak implantasyon kanaması endişelenecek bir şey değildir. Hamileliğin erken döneminde hafif kanama, döllenmiş yumurtanın uterus astarına yapışmasından kaynaklanır. Gebeliğin erken belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Rahim içinde bazı kramplar yaşayabilirsiniz.Kısa kısa lekelenme, implantasyon kanamasının özelliğidir.Vücut ısısı değişimi olabilir.İmplantasyon kanaması, gebeliğin en kolay tespit edilebilir en erken belirtilerinden biridir. Ayrıca hamileliğin normal bir parçasıdır ve tüm kadınların bunun farkında olması gerekir.

İmplantasyon kanaması ile adet kanaması arasındaki farkı şöyle açıklayabiliriz. Birincisi, aylık döneminiz genellikle lekelenme ile başlar ilerleyen saatlerde yada bir gün sonra bu lekelenme yoğun kanamaya dönüşür. Adet kanamsı bir pedi doldurur ancak yerleşme kanaması bir kaç damlalık bir lekelenmedirİkisi de renk ve tutarlılık açısından farklılık gösterir..Kan akımı, süreniz kadar ağır değil, bu nedenle lekelenme terimiyle daha hafif olacaktır.Eğer lekelenme, mide bulantısı veya aşırı yorgunluk gibi diğer hamilelik belirtilerine eşlik ediyorsa, gerçekte hamile olabileceğinize dair işaretler gösterirsiniz. Şimdi gebe olup olmadığınızı anlamak için gebelik testi yapabilirsiniz. Şüpheniz varsa, hamile kaldığınızı belirten ana hamilelik hormonu olan vücudunuzun HCG üretip üretmediğini görmek için bir hamilelik testi yapın veya doktora görünün.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba geçen ay doğum kontrolünü bıraktım bebek istiyoruz adetime 8 gün kala çamaşırımda kırmızı kan lekesi gördüm sonraki günde bir damla damarlı kahverengi akıntı şimdi hiç bir lekelenmem yok gögüslerim çok sızlıyor ve kasıklarımda batmalar oluyor ne zaman test yapabiliirm
 
Merhaba, çamaşırınızda az miktarda görmüş olduğunuz lekelenme muhtemelen yerleşme kanaması. Tabi % 100 yerleşme kanaması diyemeyiz . Ara lekelenmeler başka sebeplerden de kaynaklanabilir. Kanamanın gerçekleştiği zaman ve septomlar yerleşme kanaması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Normalde gebelik testi adet gecikmesinde yada adete bir kaç gün kala yapılır. Ancak gördüğünüz kanamanın yerleşme kanaması olduğunu düşündüğümüz için pazartesi gebelik testi yapabilirsiniz. İmplantasyon sonrası hcg salınmaya başladığı için kan testi ile gebelik teşhis edilebilir.
 
Geri
Üst