yemek pişirmenin püf noktaları
çiğer pişirmenin püf noktaları ciğer pişirmenin püf noktası lezettli yemekler arnavut ciğeri noktası arnavut ciğerinin noktaları
ciğer tava yapmadan
ununun içine 1 tatlı kaşığı karbonat koymayı ihmal etmeyin ayrıca ayçiçek yağınızda iyice kızmış olursa arnavut ciğeriniz daha lezetti olur ciğerleri yarım saat kadar sütte de beklete bilirsiniz
etleri daha lezettli olması için bir kahve fincanı soğan suyu bir kahve fincanı süt bir kahve fincanı ayçiçek yağı karışımı ile ovup 10_ 12 saat buzdolabında beklettikten sonra yine ayçiçek yağında pişirin
biftek yada bonfile gibi parça etleri toplu halde buzluğa kaldırmayın birbirlerine yapışırlar iki parça alıp pişirecek olursanız bütün etlerin çözülmesini beklemek zorunda kalırsınız dilimlerin herbirini hafif yağlayın sonra ikişer üçer dilimler halinde noylonlara sarın ve buzluğa koyun
balık son derece besleyici bir gıdadır ancak pek çok kadın tüm evi kokuttuğu için balık kızartmak istemez kızartma yaparken yağın içine bir kaç sap maydanoz atın maydanoz balığın kokusunu alacaktır
patateslerinizin kıtır kıtır olması için önce patatesleri yıkayıp soyun ve dilediğiniz biçimde kesin ardından 1 saat tuzlu suda bekletin mutfak havlusu veya kağıt havlu ile kurulayın kızgın yağda kızartın
kaynamakta olan yemeğin suyu taşınca hem fırın hem tencere kirlenir bunu önlemek için tencerenin ağzına bir miktar ayçiçek yağı sürün kaynayan yemeğin suyu taşmayacaktır
hamur hazırlarken uygulayacağınız pratik yollardan biride mayaya bir parça ayçiçek yağı ilave etmektir böylece hamur daha kolay yoğurulur eğer hamura haşlanmış iki patates ilave ederseniz hamurun daha gevrek olmasını sağlamış olursunuz ancak patateslerin sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz
kızartma yaparken tavanın ağzını kapatmayın aksi takdirde sebzeler özelliklede patates yağı emer bu nedenle çok yumuşar buda patateslerin çıtır olmasını engeller
ciğer tava yapmadan
ununun içine 1 tatlı kaşığı karbonat koymayı ihmal etmeyin ayrıca ayçiçek yağınızda iyice kızmış olursa arnavut ciğeriniz daha lezetti olur ciğerleri yarım saat kadar sütte de beklete bilirsiniz
etleri daha lezettli olması için bir kahve fincanı soğan suyu bir kahve fincanı süt bir kahve fincanı ayçiçek yağı karışımı ile ovup 10_ 12 saat buzdolabında beklettikten sonra yine ayçiçek yağında pişirin
biftek yada bonfile gibi parça etleri toplu halde buzluğa kaldırmayın birbirlerine yapışırlar iki parça alıp pişirecek olursanız bütün etlerin çözülmesini beklemek zorunda kalırsınız dilimlerin herbirini hafif yağlayın sonra ikişer üçer dilimler halinde noylonlara sarın ve buzluğa koyun
balık son derece besleyici bir gıdadır ancak pek çok kadın tüm evi kokuttuğu için balık kızartmak istemez kızartma yaparken yağın içine bir kaç sap maydanoz atın maydanoz balığın kokusunu alacaktır
patateslerinizin kıtır kıtır olması için önce patatesleri yıkayıp soyun ve dilediğiniz biçimde kesin ardından 1 saat tuzlu suda bekletin mutfak havlusu veya kağıt havlu ile kurulayın kızgın yağda kızartın
kaynamakta olan yemeğin suyu taşınca hem fırın hem tencere kirlenir bunu önlemek için tencerenin ağzına bir miktar ayçiçek yağı sürün kaynayan yemeğin suyu taşmayacaktır
hamur hazırlarken uygulayacağınız pratik yollardan biride mayaya bir parça ayçiçek yağı ilave etmektir böylece hamur daha kolay yoğurulur eğer hamura haşlanmış iki patates ilave ederseniz hamurun daha gevrek olmasını sağlamış olursunuz ancak patateslerin sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz
kızartma yaparken tavanın ağzını kapatmayın aksi takdirde sebzeler özelliklede patates yağı emer bu nedenle çok yumuşar buda patateslerin çıtır olmasını engeller