Yaz İçin Pratik Atıştırmalık Tarifler

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaYaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Yaz İçin Pratik Atıştırmalık Tarifler
pratik atıştırmalıklar atıştırmalık tarifler pratik yaz yemekleri atıştırmalık yemek tarifleri bitter çikolata
Yaz ayları geldi insan ağır bişeyler yemek istemiyor bu günlerde.Şöyle şipşak yapılacak hem doyurucu hem lezzetli hem de hafif bişeyler olsun istiyor.Sizler için bu tarz bir kaç tarif buldum arkadaşlarım .Bakın bakalım 🙂





Mavi Çikolata Topları
(1 kişilik)

Malzemeler
. Çikolata topları ( isteğe göre, draje, trüf çikolata, vb.)
. Curaçao

Hazırlanışı
Hazır çikolata toplarını ocakta suyunu çektirip koyulttuğunuz curaçao'ya bulayıp, buzdolabında 20 dakika bekletin. Bu işlemi ikinci kez tekrarlayarak topları iyice dondurun. Üzerlerini istediğniz gibi süsleyerek servis yapın.






Kepek Ekmeği Üzerine Somon Füme
(1 kişilik)

Malzemeler
. 4 dilim kepek ekmeği
. Füme somon
. Mayonez
. 10 adet kapari
. 10 gram kırmızı soğan
. Dereotu
. Yeşillik

Hazırlanışı
Kepek ekmeklerini fırında kızartın. Üzerlerine mayonez sürün. Yeşillikleri ekmeklerin üzerine yerleştirin. Füme somonları katlayarak yeşilliklerin üzerine koyun. Kapari, kırmızı soğan ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.








Romantik Pembe
(1 kişilik)

Malzemeler
. 100 gr bitter çikolata (sütlü de olabilir)
. 50 gr frambuazlı çikolata

Hazırlanışı
Bitter çikolatayı kısık ateşte benmari usulü eritin. Kalp şeklinde kalıplara dökülüp donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp, rendelenip toz haline getirilmiş frambuazlı çikolataya bulayın. Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis yapın.








Fesleğenli Kabak Çorbası
(1 kişilik)

Malzemeler
. 50 gr fesleğen
. 2 adet kabak
. 10 gr soğan
. Sarımsak
. Tereyağ

Hazırlanışı
Kabakları jülyen şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı tereyağında soteleyin. Daha sonra fesleğen ve kabakları ilave edip iyice pişirin. Pişen çorbayı blender'dan geçirip sıcak olarak servis yapın.








Soğuk Gaspacho Çorbası
(1 kişilik)

Malzemeler
. 100 gr domates
. 20 gr salatalık
. 10 gr soğan
. Tabasco sos
. Krema

Kruton Ekmek için Malzemeler
. 1 dilim tost ekmeği
. Sarımsak
. Tereyağ
. Maydanoz

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri blender'a alın ve çekin. İçine bir miktar buz ilave edip buzdolabında yarım saat bekletin. Bu sırada kruton ekmekleri için; ekmeği küp şeklinde doğrayın. Sarımsak, tereyağ ve maydanozu bir kapta karıştırıp küp ekmekleri karışıma bulayın. 180 derecelik fırında beş dakika pişirin. Soğumuş olan çorbayı kruton ekmekleri ve kremayla süsleyerek servis yapın.









Dondurmalı Şeftali Tatlısı
(1 kişilik)

Malzemeler
. 2 adet şeftali
. 100 gr toz şeker
. Tereyağ
. Bir top vanilyalı dondurma
. Çikolata parçaları

Hazırlanışı
Toz şekerin üzerine bir bardak su ekleyip, kaynatarak şurubu hazırlayın. Şeftalileri soyup ortadan ikiye bölün ve şurupta 20 dakika pişirin. Daha sonrası soğuması için şurupla birlikte yarım saat buzdolabında bekletin. Tabağa aldığınız şeftalileri çikolata parçaları ve vanilyalı dondurma ile servis yapın.
 
Bu şeftalı tatlısının ayva ve armut tatlısı olanınıda tavsıyede ederim 🙂 yapılışı aynı cok gusel ... hayalım tşk ederim 🙂 tarifler için 🙂 muckk 😀
 
Mavi çikolata toplarına bayıldımmm
iştah açan görüntüler valla asla yok diyemem dememde zaten