Sevgili arkadaşlar bir şeyi eleştirirken onu ön yargılalarla, anlamak istediğimiz gibi anlamlandırmayalım. Bu şekilde bir yere varamayız zaten. Ben yıllardan beri kadrolu öğretmen olmak için bir yerlerimi yırtıyorum. Öğretmen olmaya çalışmak bile insanın dengesini altüst edecek kadar zor bir hale gelmişken uzaktan seyrederek yapılan yorumlara "dışı seni, içi beni yakar" diyorum. Bu mesleğin aşkıyla yanıp tutuşan biri olarak şunu söyleyeyim ki bu meslek hakkını verdiğiniz sürece çok zor bir iştir. Hakkını verme gayretinde olmayanlar da kendisi düşünsün. Tatil ve saatler meselenin hikaye kısmı. Tatili çok olursa olsun. Bir kadın zaten eve 8-9 gibi gelecekse o evle kim ilgilenecek bir de onu düşünelim. Unutmayalım ki kadınların zaten bir mesleği var. O da ev hanımlığı. Bunun yanında başka bir meslek daha icra etmenin ne demek olduğunu evli, çocuklu ve çalışan arkadaşlarım çok daha iyi bilirler...
Bir de akşama kadar ders olduğunu düşünelim. Sizce ne kadar verim alınabilir? Çünkü beyin yorgunluğu, beden yorgunluğundan çok daha ağırdır. Hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil sevgili arkadaşlar... Daha önce de dediğim gibi meslekten bunalanlar ve verimini kaybedenler, lütfen emekli olsunlar da yerlerine bi atanalım!