Sayın misafirimiz,
Aşağıda ki tarifle şeker hamurunuzu evde kolaylıkla yapabilirsiniz.
Şeker Hamuru:
220 gr (BİMDE SATILAN PEMBE PEYAZ HARIBO-MARSHMALLOW ŞEKERDEN)
Yaklaşık 300 yada 350 gr pudra şekeri
2 Kaşık su
Bir cimcik tuz
Gıda boyası, yeşil - kırmızı
Şeker hamuru pasta yapmadan, ön bir çalışma yaparsanız sizin için daha iyi olacaktır.
Bu pastayı yapmadan 1 gün önce ŞEKER HAMURUNU hazırlıyoruz.
Pamuk gibi şekerleri pembe beyaz ayırıyoruz. Hangi renk istiyorsak o renkten 220 gr şekeri ve 2 kaşık suyu bir cimcik tuzu derin cam kaseye koyup mikro dalga varsa 30 sn cevirip, çıkartıp şeker kaşığı ile şekerlerin üzerine batırıp kontrol ediyoruz hala sert ise tekrardan 30 sn daha mikrodalga da çeviriyoruz.( ÇOK ERİMEYECEK AMA SERTTE OLMAYACAK) Çıkartıp üzerine yavaş yavaş pudra şekerini serpip kaşıkla karıştırıyoruz. Katılaşınca kaşığı çıkartıp parmak uclarımızla yoğuruyoruz bir miktar daha pudra şekeri ekleyip sertleşir gibi olunca tezgahın üzerine alıyoruz. Kalan pudra şekerinide döküp yoğurmaya devam ediyoruz. Hala elinize yapışıyorsa, tarif harici pudra şekeri ekleyip hamuru toparlaya bilirsiniz. Elinize yapışmayacak fakat çokta sert olmayacak. Hamurun yoğurması bitince elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamurun üzerine sürün sitreçe sarıp hava almıcak şekilde oda sıcaklığında, bir sonraki gün kullanmak için saklayın.
Merdane ile hamuru açarken yine pudra şekeri ve nişasta kullanıyoruz tabi abartmadan. Bu hamur pastanın üzerini örtmeye yetecektir.
Gül ve yapraklar için ise verilen tarifin yarısı kullanılarak küçük şeker hamurları elde edebilirsiniz.
Bunu yaparken
ÖRNEK: Beyazları sade yapıp üzerini örtmek için, Pembe şekerlerden eritip üzerine kırmızı gıda boyası ekleyerek Güller için, Yine beyazlardan eritip üzerine yeşil gıda boyası katıp yaprak yapmak için kullanabiriz.
Yada pembe beyaz şekerleri ayrı ayrı yapıp 2 renk pembe beyaz pasta şekilleri yapabilirsiniz.