Yalvaç Meslek Yüksekokulu

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Yalvaç Meslek Yüksekokulu
yalvaç meslek yüksek okulu ısparta yalvaç meslek yüksek okulu ısparta myo myo yalvac resimleri
Kuruluş ve Gelişme
03 Ekim 1992 tarihinde Akdeniz Üniversitesine bağlı olarak açılan Yalvaç Meslek Yüksekokulu, Isparta'da kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi'ne 23 Aralık 1992' de yapılan bir protokol ile bağlanmıştır.
1995 yılında yapımına başlanan yeni binaya 1997 yılında taşınılmıştır. Yalvaç Meslek Yüksekokulu ilçe merkezine 2 km mesafede kurulmuş olup, 165.000 m2 arazi üzerinde 11200 m2 kapalı alanlı eğitim bloklarında ve idari binalarında hizmet vermektedir.
Yüksekokulumuzda, İktisadi ve İdari Programlarda 7 program ve Teknik Programlarda 7 program olmak üzere toplam 14 program bulunmaktadır. İki yıl süreli önlisans düzeyinde eğitim - öğretim yapan yüksekokulumuzdan mezun olan öğrenciler, MESLEK ELEMANI ve TEKNİKER ünvanları almaktadır.

Bilgisayar Laboratuarları ve İnternet Salonu
3 ayrı bilgisayar laboratuarında toplam 100 bilgisayar ile öğrencilerimize bilgisayar eğitimi verilmektedir.
Yüksekokulumuzda bulunan internet salonunda öğrencilerimiz, her türlü internet hizmetinden yararlanabilmektedir.

Bilgisayar Destekli Tasarım Lab.(Lectra Sistem)
Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaygın olarak kullanılan Lectra Sistem programları gösterilmektedir.


Elektronik Laboratuarı
Çeşitli elektronik setlerin bulunduğu laboratuar 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında oluşturularak öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır.

Deri Teknolojisi ve Finisaj Atölyesi
Kampüs alanı içerisinde 2080 m2 kapalı alana sahip atölyede, her türlü işlemi gerçekleştirebilmek için kurulan makinelerde, günde 2000 adet küçükbaş veya 2000 kg büyükbaş hayvan derisi işlenebilmektedir.

Konfeksiyon Atölyesi
Atölyede, 20 adet dikiş makinesi, Overlok makinesi, Reçme, İlik açma, Düğme dikme, Etek baskı, Çift iğneli dikiş makinesi, Otomatik ayarlı kesmeli dikiş makinesi, Toplu kesimler için dik bıçaklar, Sanayi ütüsü bulunmaktadır

Konferans Salonu
Konferans salonu ulusal ve uluslararası seminer, panel, konferans ve sempozyumlara ev sahipliği yapmaktadır.


Kütüphane
Mesleki yayınların yanı sıra, ekonomi, siyaset, işletme, tarih, sosyoloji, matematik, bilgisayar, fen bilimleri alanlarında çok sayıda kitap ve süreli yayınlar öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Spor Merkezi
Yaklaşık 500 m2 alana kurulan ve 20 adet kondisyon ve spor aletinin bulunduğu merkezde, öğrenciler boş zamanlarında sportif etkinliklere katılabilmektedirler. Ayrıca açık hava voleybol ve basketbol sahası ile kampüs alanının yanında çim futbol sahası ve kapalı spor salonu bulunmaktadır.

Öğrenci Kulüpleri
Öğrenciler tarafından kurulan ve öğretim elemanlarının rehberlik ettiği kulüplerde, öğrenciler ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda sosyal etkinlere katılmaktadır.

Kafeterya
1210 m2 alana sahip olup, iki bölümden oluşmaktadır.
 
Geri
Üst