Uzman SühaN
Administrator
Yaban mersini faydaları nelerdir ?
Yaban mersini bir çok sağlık yararları sizi şaşırtabilir. Kalbinizden kan damarlarına, beyninize kadar her şey üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Yaban mersini, dünyadaki en besleyici meyve türlerinden biridir. Vücudu sağlıklı ve güçlü tutmak için çalışan antioksidanlar ile yüklüdür.Yaban mersininin sağlık faydaları arasında gelişmiş beyin sağlığı, azaltılmış iltihap ve hatta kanser korunma sayılabilir. Yaban mersini fenoller, flavonoidler ve antosiyaninler de dahil olmak üzere antioksidanlarla doludur. Kalp hastalıkları, diyabet ve kanser gibi bedeni kronik hastalığa karşı korur.Yaban mersini ayrıca hücre hasarına karşıda savaşır. Yaban mersini genellikle herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Ancak, altta yatan sağlık koşullarına sahip olanlar, diyetlerine yaban mersini eklemeden önce doktorlarına danışmalıdırlar.
Yaban mersini tüm taze meyvelerin en yüksek antioksidan kaynağı ile ünlüdür. Antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek de dahil olmak üzere vücudunuzda çeşitli rollere sahiptir. C vitamini, bakır ve demir de dahil olmak üzere yaban mersininde bulunanlar, bağışıklıklarınızı güçlendirmek için çalışırlar. Yaban mersini tüketerek böylece enfeksiyonları önlemiş olursunuz. Sadece bir avuç yaban mersini, sindirim düzenliliğini arttırmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.Yaban mersini, vücuda bol miktarda besin sağlayan sağlıklı, düşük kalorili bir atıştırmalıktır. Yabanmersini sağlığı yararları arasında gelişmiş beyin sağlığı bulunur. Yaban mersini içindeki birçok antioksidan, beyni serbest radikal hasarından korumak için çalışır.
Antosiyaninler de dahil olmak üzere bol miktarda antioksidan içeren meyveler, kan basıncını düşürmek için mücadelede müttefiktir. Yani yaban mersini tüketmeniz yüksak tansiyonunuzu düşürebilir.Yeni araştırmalar yaban mersini yaşlı yetişkinlerde belleği geliştirdiğini gösteriyor . Bütün meyveler düşük glisemik indeksi ile bilinirler, yani çok düşük şeker içeriğine sahiptirler.Tip 2 diyabeti olanlar yaban mersini tüketebilir.Yaban mersini idrar yolu enfeksiyonlarını önleyebilen flavonoidler bakımından zengindir. Sık sık idrar yolu enfeksiyonuna maruz kalıyorsanız yaban mersini tüketin.Yaban mersindeki antosiyaninlerin bazı çalışmalarda kolon kanseri hücrelerinin büyümesini durdurmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
Yaban mersini ayrıca antosiyaninler, başka türde flavonoid içerir. Antosiyaninler, beyni Alzheimer hastalığı , Parkinson hastalığı , kanser, yüksek tansiyon , diyabet , kas dejenerasyonu ve diğer ciddi durumlarla bağlantılı olan oksidatif strese karşı korurlar . Yaban mersini, diyabetli kişilerde glukoz metabolizmasını geliştirmeye yardımcı olabilecek bir grup doğal madde olan flavonoidler de içerir. Flavonoidler ayrıca, obez olan ve insülin direncine sahip olan kişilerde insülin duyarlılığının geliştirilmesine yardımcı olabilir ve böylece tip 2 diyabet geliştirme risklerini azaltır . Yaban mersini yemek de kemiklerinizi ve eklemlerinizi koruyabilir. Yaban mersini sağlıklı kemik gelişiminde rol oynayan manganez kaynağıdır. Ayrıca, yaban mersini içindeki C vitamini kolajeni artırabilir.
İdrar yolu enfeksiyonları sıklıkla idrarda kan, idrara çıkma ve alt karın ağrısını içerir. Yaban mersini, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterilerin büyümesini engelleyebilir. Yaban mersini kanseri, kardiyovasküler hastalık ve diğer yaşla ilgili koşulların gelişimi ile bağlantılı serbest radikalleri nötralize etmek için çalışan antioksidanlar içerir.Yaban mersini iyi bir C vitamini kaynağıdır ve manganezde yüksektir. C vitamini, dokuların büyümesi ve gelişimi için gereklidir ve yara iyileşmesini destekler. Manganez vücudun kolesterol ve karbonhidrat ve protein gibi besinleri işlemesine yardımcı olur. Yaban mersini de iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Diyet lifi, kalp hastalığı riskini azaltabilir. Yaban mersininin rengi, koyu maviden mora kadar, kayda değer bir antioksidan güce sahip olan antosiyaninler adı verilen bir grup flavonoidden kaynaklanır. Araştırmalar antosiyaninlerin kanser, kalp hastalığı, inme ve hafıza kaybı dahil olmak üzere dejeneratif hastalıkların önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir.Antosiyaninler bakımından zengin diğer meyveler ve sebzeler arasında böğürtlen, kiraz, ahududu, üzüm, kırmızı soğan ve kırmızı turp bulunur.
Yaban mersini özü genellikle aşağıdaki durumları tedavi etmek veya önlemek için kullanılır:
Yaşa bağlı makula dejenerasyonu
Alzheimer hastalığı
Diyabet
Kalp hastalığı
Yüksek tansiyon
Yüksek kolestorol
Sağlıklı cildin anahtarı genel olarak iyi sağlıktır. Yaban mersini tüketiminin çeşitli cilt rahatsızlıklarına yardımcı olduğu görülmüştür. Ciltteki serbest radikallerin varlığı ciddi cilt hasara neden olabilir. Kırışıklık, kuru cilt ve yaşlılık lekeleri gibi erken yaşlanma belirtilerine neden olabilir. Varisli damarlar ve örümcek damarlarının görünümü, yaşlanma ile ilişkili diğer belirtilerdir. Yaban mersini bu cilt koşullarını iyileştirir. Yaban mersini tüketmek yaşlanma belirtilerini tersine çevirmeye yardımcı olur.Meyvede bulunan fito kimyasallar ve antioksidanlar, daha fazla hasarı önleyen serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olur. Yaban mersini ayrıca çocuklarda bilişsel performansın güçlendirilmesine yardımcı olur.
Yaban mersini sağlığı yararları arasında ayrıca kalp hastalığı, otoimmün hastalık, kanser ve depresyon gibi enflamatuar hastalık riskinin azalması bulunmaktadır.Araştırmalar, yaban mersini düzenli olarak yemenin kalp hastalığı için bazı risk faktörlerini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Yaban mersininin bir başka sağlık yararı kemik sağlığı üzerindeki etkileridir. Yabam mersini tüketerek kemik sağlığınızı koruyabilirsiniz. Lif açısından zengin olan yaban mersini, sindirim sisteminizi sağlıklı tutmanın yanı sıra, daha sağlıklı bir cilde sahip olmanıza da yardımcı olur. Bol miktarda Vitamin B ve proantosiyanidinler olan yaban mersini, saçlar için son derece faydalıdır.
Yaban mersini demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, manganez, çinko ve K vitamini içerir. Bunların her biri bir kemik bileşenidir. Bu minerallerin ve vitaminlerin yeterli miktarda alınması kemik yapısını ve gücünü oluşturmaya ve korumaya katkıda bulunur.Demir ve çinko, kemiklerin ve eklemlerin sağlamlığını ve elastikiyetini korumak için önemli rolleri yerine getirir.Yaban mersininin sağlık yararları, çeşitli antosiyaninler, klorojenik asit ve resveratrol de dahil olmak üzere benzersiz fitokimyasal ürün çeşitliliğinden kaynaklanmaktadır.Yaban mersini ile ilgili ana araştırmalar öncelikle antioksidan aktiviteleri, potansiyel kanser önleme özellikleri, bunama ile ilişkili hastalıklara karşı koruyucu etkiler ve idrar yolu, kalp ve görme sağlığı ile ilgili bağlantılara odaklanmıştır.
Yaban mersini, C vitamini, B6 vitamini ve K vitaminini içeren birçok vitamin içerir. Antioksidanlarla dolu yaban mersini ayrıca demir, kalsiyum, magnezyum , bakır ve beta-karoten içerir. Yaban mersini ayrıca, kanser, kardiyovasküler hastalık ve nörodejenatif hastalıkların tedavisi ve önlenmesi ile ilişkili bir bileşik olan (antioksidan özelliklere sahip olan) bir resveratrol içerir. Yaban mersini çok küçük olsa da, düşündüğünüzden daha güçlüdür. Yaban mersini antioksidan bakımından inanılmaz derecede yüksektir ve bu süper besin DNA hasarını önlemektedir.Küçük bir meyvenin sağlığımız üzerindeki etkileri büyüleyici. Sizlerde sağlığınızı korumak istiyorsanız bu lezzetli meyvelerden ılımlılıkla faydalanmanızı öneriyoruz.
Yaban mersini tüm taze meyvelerin en yüksek antioksidan kaynağı ile ünlüdür. Antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek de dahil olmak üzere vücudunuzda çeşitli rollere sahiptir. C vitamini, bakır ve demir de dahil olmak üzere yaban mersininde bulunanlar, bağışıklıklarınızı güçlendirmek için çalışırlar. Yaban mersini tüketerek böylece enfeksiyonları önlemiş olursunuz. Sadece bir avuç yaban mersini, sindirim düzenliliğini arttırmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.Yaban mersini, vücuda bol miktarda besin sağlayan sağlıklı, düşük kalorili bir atıştırmalıktır. Yabanmersini sağlığı yararları arasında gelişmiş beyin sağlığı bulunur. Yaban mersini içindeki birçok antioksidan, beyni serbest radikal hasarından korumak için çalışır.
Antosiyaninler de dahil olmak üzere bol miktarda antioksidan içeren meyveler, kan basıncını düşürmek için mücadelede müttefiktir. Yani yaban mersini tüketmeniz yüksak tansiyonunuzu düşürebilir.Yeni araştırmalar yaban mersini yaşlı yetişkinlerde belleği geliştirdiğini gösteriyor . Bütün meyveler düşük glisemik indeksi ile bilinirler, yani çok düşük şeker içeriğine sahiptirler.Tip 2 diyabeti olanlar yaban mersini tüketebilir.Yaban mersini idrar yolu enfeksiyonlarını önleyebilen flavonoidler bakımından zengindir. Sık sık idrar yolu enfeksiyonuna maruz kalıyorsanız yaban mersini tüketin.Yaban mersindeki antosiyaninlerin bazı çalışmalarda kolon kanseri hücrelerinin büyümesini durdurmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
Yaban mersini ayrıca antosiyaninler, başka türde flavonoid içerir. Antosiyaninler, beyni Alzheimer hastalığı , Parkinson hastalığı , kanser, yüksek tansiyon , diyabet , kas dejenerasyonu ve diğer ciddi durumlarla bağlantılı olan oksidatif strese karşı korurlar . Yaban mersini, diyabetli kişilerde glukoz metabolizmasını geliştirmeye yardımcı olabilecek bir grup doğal madde olan flavonoidler de içerir. Flavonoidler ayrıca, obez olan ve insülin direncine sahip olan kişilerde insülin duyarlılığının geliştirilmesine yardımcı olabilir ve böylece tip 2 diyabet geliştirme risklerini azaltır . Yaban mersini yemek de kemiklerinizi ve eklemlerinizi koruyabilir. Yaban mersini sağlıklı kemik gelişiminde rol oynayan manganez kaynağıdır. Ayrıca, yaban mersini içindeki C vitamini kolajeni artırabilir.
İdrar yolu enfeksiyonları sıklıkla idrarda kan, idrara çıkma ve alt karın ağrısını içerir. Yaban mersini, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterilerin büyümesini engelleyebilir. Yaban mersini kanseri, kardiyovasküler hastalık ve diğer yaşla ilgili koşulların gelişimi ile bağlantılı serbest radikalleri nötralize etmek için çalışan antioksidanlar içerir.Yaban mersini iyi bir C vitamini kaynağıdır ve manganezde yüksektir. C vitamini, dokuların büyümesi ve gelişimi için gereklidir ve yara iyileşmesini destekler. Manganez vücudun kolesterol ve karbonhidrat ve protein gibi besinleri işlemesine yardımcı olur. Yaban mersini de iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Diyet lifi, kalp hastalığı riskini azaltabilir. Yaban mersininin rengi, koyu maviden mora kadar, kayda değer bir antioksidan güce sahip olan antosiyaninler adı verilen bir grup flavonoidden kaynaklanır. Araştırmalar antosiyaninlerin kanser, kalp hastalığı, inme ve hafıza kaybı dahil olmak üzere dejeneratif hastalıkların önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir.Antosiyaninler bakımından zengin diğer meyveler ve sebzeler arasında böğürtlen, kiraz, ahududu, üzüm, kırmızı soğan ve kırmızı turp bulunur.
Yaban mersini özü genellikle aşağıdaki durumları tedavi etmek veya önlemek için kullanılır:
Yaşa bağlı makula dejenerasyonu
Alzheimer hastalığı
Diyabet
Kalp hastalığı
Yüksek tansiyon
Yüksek kolestorol
Sağlıklı cildin anahtarı genel olarak iyi sağlıktır. Yaban mersini tüketiminin çeşitli cilt rahatsızlıklarına yardımcı olduğu görülmüştür. Ciltteki serbest radikallerin varlığı ciddi cilt hasara neden olabilir. Kırışıklık, kuru cilt ve yaşlılık lekeleri gibi erken yaşlanma belirtilerine neden olabilir. Varisli damarlar ve örümcek damarlarının görünümü, yaşlanma ile ilişkili diğer belirtilerdir. Yaban mersini bu cilt koşullarını iyileştirir. Yaban mersini tüketmek yaşlanma belirtilerini tersine çevirmeye yardımcı olur.Meyvede bulunan fito kimyasallar ve antioksidanlar, daha fazla hasarı önleyen serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olur. Yaban mersini ayrıca çocuklarda bilişsel performansın güçlendirilmesine yardımcı olur.
Yaban mersini sağlığı yararları arasında ayrıca kalp hastalığı, otoimmün hastalık, kanser ve depresyon gibi enflamatuar hastalık riskinin azalması bulunmaktadır.Araştırmalar, yaban mersini düzenli olarak yemenin kalp hastalığı için bazı risk faktörlerini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Yaban mersininin bir başka sağlık yararı kemik sağlığı üzerindeki etkileridir. Yabam mersini tüketerek kemik sağlığınızı koruyabilirsiniz. Lif açısından zengin olan yaban mersini, sindirim sisteminizi sağlıklı tutmanın yanı sıra, daha sağlıklı bir cilde sahip olmanıza da yardımcı olur. Bol miktarda Vitamin B ve proantosiyanidinler olan yaban mersini, saçlar için son derece faydalıdır.
Yaban mersini demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, manganez, çinko ve K vitamini içerir. Bunların her biri bir kemik bileşenidir. Bu minerallerin ve vitaminlerin yeterli miktarda alınması kemik yapısını ve gücünü oluşturmaya ve korumaya katkıda bulunur.Demir ve çinko, kemiklerin ve eklemlerin sağlamlığını ve elastikiyetini korumak için önemli rolleri yerine getirir.Yaban mersininin sağlık yararları, çeşitli antosiyaninler, klorojenik asit ve resveratrol de dahil olmak üzere benzersiz fitokimyasal ürün çeşitliliğinden kaynaklanmaktadır.Yaban mersini ile ilgili ana araştırmalar öncelikle antioksidan aktiviteleri, potansiyel kanser önleme özellikleri, bunama ile ilişkili hastalıklara karşı koruyucu etkiler ve idrar yolu, kalp ve görme sağlığı ile ilgili bağlantılara odaklanmıştır.
Yaban mersini, C vitamini, B6 vitamini ve K vitaminini içeren birçok vitamin içerir. Antioksidanlarla dolu yaban mersini ayrıca demir, kalsiyum, magnezyum , bakır ve beta-karoten içerir. Yaban mersini ayrıca, kanser, kardiyovasküler hastalık ve nörodejenatif hastalıkların tedavisi ve önlenmesi ile ilişkili bir bileşik olan (antioksidan özelliklere sahip olan) bir resveratrol içerir. Yaban mersini çok küçük olsa da, düşündüğünüzden daha güçlüdür. Yaban mersini antioksidan bakımından inanılmaz derecede yüksektir ve bu süper besin DNA hasarını önlemektedir.Küçük bir meyvenin sağlığımız üzerindeki etkileri büyüleyici. Sizlerde sağlığınızı korumak istiyorsanız bu lezzetli meyvelerden ılımlılıkla faydalanmanızı öneriyoruz.