Üstün zekalı bebekler melek kadınlar kulübü üstün zekalı bebeklere nasıl davranılır forum'da.
Arkadaşlar benim kızım 2 yaşında ama birçok şeyi biliyor ben annesiyim belki anne olduğunuz için dersiniz ama bana çocuğum üstün zekalı gibi geliyor. Bunu nasıl anlayabilirim üstün zekali bebekler nasıl anlaşılır? Bu durumda nasıl davranmalı nasıl hareket etmeliyiz?
Merhabalar
Her anne-baba aslında bebeğin zekasını merak eder her ebeveyn kendi bebeklerinin diğer bebeklerden farklı olduğunu düşünür elbette her anne baba için öyledir. Asıl soru şu ki bebeğinizin zekasını ortalamanın üzerinde olduğunu nasıl anlarsınız? Üstün zekalı bebekler bazı davranışları ile şüphe uyandıran bilirler örneğin yaşına göre ortalama dil yeteneğinin çok üstünde bir dil performansı gösterebilir kullandığı kelimeler daha oturaklı ve düzgündür.
"Üstün zekalı bebekler nasıl anlaşılır"
Yaşıtlarına göre daha hızlı emekler ve daha hızlı yürürler
Daha hızlı konuşurlar ve konuşmaları çok düzgün anlaşılırdır
Her şeyi iyi hatırlarlar örneğin gizlenen bir oyuncağı nerede olduğunu hemen hatırlayabilir
Önünde Bir problem varsa bunu hızlı bir şekilde çözebilir
İlgileri ve odakları uzun sürelidir
Kalemi iyi kullanır sayılarla ve çizimli arası çok iyidir
Bu bebekler fazla araştırmacı ve meraklıdırlar
Birçok konuda algıları açık ve yüksek ise burada yüksek zeka dan bahsedilebilir örneğin siz üzerinize bir değişiklik yaptıysanız bunu hemen fark edebilmelidir
Çocuğunuzun böyle bir durumu olduğunu düşünüyor iseniz öncelikle bir pedagoga görünmenizi tavsiye ederim. Dilerseniz aşağıdaki linkten "bebekler kaç aylıkken konuşur nasıl konuşmaya başlarlar" yazımızı da inceleyebilirsiniz.