Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Urfa usulü lahmacun hamuru tarifi melek kadınlar kulübü urfa usulü lahmacun hamuru nasıl yapılır forum'da.
Urfa yemeklerini çok seviyorum birkaç kez gittim gezmeye çok beğendim. Oraların yemekleri çok lezzetli ve yapması da maharet istiyor. Urfa usulü lahmacun biraz acı ama çok lezzetli oluyor Urfa'da yemiştim. Ben de evde yapabilir miyim merak ettim. Urfa usulü lahmacun hamuru nasıl yapılır? Tarifi verirseniz sevinirim.
Merhabalar
Urfa Antep Maraş yemekleri bir harikadır doğu yöresine gittiğinizde kesinlikle yemeklerini yemeden dönmeyin. Kebaplar, lahmacunlar, şişler, çiğ köfteler ve daha neler neler? Evde de lahmacun yapabilirsiniz tabii. Ben genelde acı ve malzemeleri değişiklik gösterdiği için Antep usulü lahmacun daha çok seviyorum ama Urfa'da lahmacun yediyseniz Urfa usulü lahmacun ve hamur tarifinin verelim size. Urfa usulü lahmacun diğer lahmacunlardan farkı domates konulmaz salça ve bolca isot konur hatta acıdan yiyemezsiniz eğer acı ile aranız yoksa.
"Urfa usulü lahmacun hamuru tarifi"
500 gr koyun kıyma
100 gr kuyruk yağı kıyma şeklinde olacak
5-6 soğan
1 demek maydanoz
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası tepeleme
3 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
Hamuru için 2 su bardağı suya 5 su bardağı un. Tuz da eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Soğanları küçük küçük doğrayın suyunu süzün. Maydanozu da ufak ufak doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice karıştırın. Yapılışını ayrıntılı olarak aşağıda videoda da izleyebilirsiniz. Dilerseniz evde lahmacun yapmak için aşağıdaki linkten "kendi ellerinizle evde lahmacun nasıl yapılır buyrun öğrenin" konumuzu inceleyebilirsiniz.