Un helvası
un helvası
,5 su bardagi sivi yag-75 gr tereyag karisimi
2 kutu sivi krema
750 gr un
serbeti icin;
2 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
Yapilisi:
Büyükce bir tavanin icine sivi yagi ve tereyagi konulur yag kizinca kremada ilave edilir,krema kaynamaya baslayinca unu katalir yarim saat istenilen renk alinana kadar un kavurulur.Diger tarafta su ve seker karistirilarak soguk serbet hazirlanir.Kavrulan una dökülür ve tava ocaktan alinir.Sicakken istenilen sekil verilir.Afiyet olsun..,
,5 su bardagi sivi yag-75 gr tereyag karisimi
2 kutu sivi krema
750 gr un
serbeti icin;
2 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
Yapilisi:
Büyükce bir tavanin icine sivi yagi ve tereyagi konulur yag kizinca kremada ilave edilir,krema kaynamaya baslayinca unu katalir yarim saat istenilen renk alinana kadar un kavurulur.Diger tarafta su ve seker karistirilarak soguk serbet hazirlanir.Kavrulan una dökülür ve tava ocaktan alinir.Sicakken istenilen sekil verilir.Afiyet olsun..,