Uzman SühaN
Administrator
Üçüz gebelik nedir , belirtileri nelerdir, üçüz gebelikte nasıl beslenmek gerekir ?
Birden fazla bebeğe hamileyseniz, sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı hamileliğinizle başa çıkmanıza ve bebeklerinize yaşamda en iyi başlangıcı vermenize yardımcı olacaktır.İkizler , üçüzler veya daha fazlasına sahip olmak hamileliğinizi farklı bir kategoriye sokar. Hamileliğin o kadar çok unsuru kontrolünüz dışında ki, sizin ve bebekleriniz için en iyi sonucu almak için elinizden gelen her şeyi yapmak önemlidir.Çoğul gebeliklere sahip olmak güzel olabilir aynı zamanda doğum sırasında yüksek bir komplikasyon riskidir.Doğurganlık tedavileri son yıllarda çoklu doğumları daha yaygın hale getirmiştir buda , üçüzlerin artık nadir olmadığı anlamına gelir. Peki üçüz gebelik yaşayanlar nasıl beslenmelidir ? Üçüz gebelik ile ilgili tüm detaylı bilgileri makalemizin devamında bulabilirsiniz.
Üçüz hamile nasıl kalınır ? Bir çok çift ikizleri , üçüzleri olsun istiyor. Katlara hamile kalmak çeşitli faktörlere bağlıdır. Gebelik sırasında 30 yaşın üzerinde olan, aile de çoğul gebelik öyküsü olan veya üreme tedavisine girenlerde çoğul gebelik riski yüksektir. Bir kadının rahiminde birden fazla bebek olduğunda, anne ve çocuklar komplikasyon riski altındadır gebelik diyabetinden doğum kusurlarına kadar bir çok risk vardır. Üçüz gebelikte birini sonlandırma genelde olası riskleri engellemek için yapılır. Üçüz gebelikte redüksiyon fetüslerden birinin varlığının sonlandırılması girişimidir. Üçüz gebelik belirtileri nelerdir , üçüz bebekler kaç kilo doğar ? Şimdi bu sorularla ilgili bilgiler verelim..
Üçüz Gebelik Belirtileri
Bazen hamilelik belirtileri mümkün olan en erken tarihlerde bile farkedilir ve bazıları çok yoğun hale gelir.
Bazı kokulara karşı hoşgörüsüzlük tiksinme
Göğüs bölgesinde ağrı , meme bezlerinin büyüklüğünde bir artış var.
Tükürük salgısında artış , kronik uyuşukluk ve yorgunluk içerebilir.
Annenin ağırlığı normalden daha hızlı artar.
Uterusun duvarları gerilir, üçüzler rahimdeki yer eksikliği hisseder, böylece bir kadın bebeklerin hareketlerini çok erken hissedebilir.
Muayene sırasında jinekolog birkaç bebek tanımlayabilir.
Deneyimli bir kadın doğum uzmanı erken bir aşamada üçüz bir hamileliği tespit edebilir.
Gebelik hormonu konsantrasyonunda artış - koryonik gonadotropin (HCG)
Gebenin aşırı kilo alımı
Gebelik yaşı uterusun boyutuna uymuyor;
Büyük karın çevresi.
Bir kadın, bebek hareketlerine göre üçüz hamile kaldığını bağımsız olarak belirleyebilir. Bu 20- 22 hafta sonra mümkün olur .Çoklu gebelik teşhisi konan kadınlar otomatik olarak yüksek risk grubuna girer ve uzmanların kontrolü altında olmalıdır.. Gözlem , hamileliğin evresine bağlı olarak, genellikle 7-14 günde bir, mümkün olduğunca sık yapılmalıdır . Vitamin komplekslerinin kullanımına çok dikkat edilir. Folik asit ve multivitaminlerin alınması, bebeklerin güvenli taşınması için vazgeçilmez bir durumdur. Gelecekteki anneler ağırlık kaldırmak ve çok aktif fiziksel işlere katılmak için kontrendikedir . Üçüz hamile olan kadınlar daha fazla dinlenmeli.Reflü , hemoroid , varis ve kabızlık gibi rahatsız edici gebelik belirtileri yaşama olasılığınız daha yüksektir . Üçüz veya daha fazla taşımak , aynı zamanda sırt ağrısı yaşayabileceğiniz anlamına gelir , bu nedenle doğru duruş çok önemlidir.
Hamilelik Belirtileri İlk Hafta Nasıl Anlaşılır? Bu belirtilere göre hamilemiyim ?
Erken doğum eylemi. Bu 37 haftalık hamilelikten önce çok erken gerçekleşen doğum eylemidir. Preterm doğum erken doğuma yol açabilir (37. haftadan önce doğum).
Anemi. Anemi, vücudunuzun geri kalanına oksijen taşımak için yeterince sağlıklı kırmızı kan hücrelerine sahip olmadığınız zamandır. Vücudunuz yeterince demir alamıyorsa anemi olabilir. Demir eksikliği anemisi denilen bir durum, çoklu gebeliklerde sık görülür ve erken doğum şansınızı artırabilir.
Gestasyonel diyabet. Bu, sadece hamile kadınların alabileceği bir tür şeker hastalığıdır. Eğer tedavi edilmezse, sizin ve bebekleriniz için ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Şeker hastalığı, kanınızda çok fazla şeker (kan şekeri veya glikoz olarak adlandırılır) olduğundadır.
Gebelik hipertansiyonu veya preeklampsi. Bunlar gebelikte görülen bir durumdur. Yüksek tansiyon, kanın, damarlarınızın duvarlarına karşı kuvvetinin çok yüksek olduğu durumdur. Hamilelik sırasında sorunlara neden olabilir. Preeklampsi, gebeliğin 20. haftasından sonra veya hamilelikten hemen sonra ortaya çıkabilecek bir durumdur. Hamile bir kadının tansiyonu yüksek olduğunda ve böbrekleri ve karaciğeri gibi organlarının bazılarının düzgün çalışmayabileceğini söylüyor.
Hiperemezis gravidarum. Bu, ağır bir sabah bulantısı veya mide bulantısı kusmasıdır.
Polihidramniyosu. Bu, çok fazla amniyotik sıvınız olduğunda gerçekleşir . Amniyotik sıvı, bebeğinizi rahminizde (rahim) çevreleyen sıvıdır.
Gebeliğin ilerleyen aşamalarında çok büyük ve yorgun olacaksınız. Uyumakta sorun yaşayabilirsiniz, ancak sık sık dinlenmek ve bol su içmek yardımcı olacaktır.Hamileliğin sonlarına doğru fiziksel aktivitenizi ve seyahatinizi sınırlamanız gerekecek ve yatak istirahati yapmanız gerekebilir.Normal bir hamilelik genellikle 40 hafta sürse de, üçüzler 35 haftada tam süreli kabul edilir ve çoğu 32 ila 34 hafta arasında doğar.Genellikle, bebekleriniz ne kadar uzun süre rahimde kalabilirlerse, o kadar iyidir.Çoklu doğumların çoğu sezaryen ile yapılır .Erken doğum belirtileri yaşarsanız , derhal doktorunuzu arayın.
Birden fazla gebeliğin bir kadının vücudu için ciddi bir test olduğu açıktır. Kardiyovasküler sistem, akciğerler, karaciğer, böbrekler ve diğer organlar büyük bir yük ile işlev görür. Çoklu gebeliklerde maternal morbidite ve maternal mortalite, tek gebeliğe göre 3-7 kat artmaktadır.Çoğul gebeliklerin seyri, fetüslerden birinin büyümesinde gecikme ile sıklıkla karmaşıktır. Sıklık, tek bir hamilelikten 10 kat daha yüksektir. Çoğul gebeliklerin en sık görülen komplikasyonlarından biri uterusun gerilmesinin bir sonucu olabilecek erken doğumdur. Bu durumda, fetüsler ne kadar fazla olursa, doktorlar doğumun erken dönemine o kadar sık dikkat çeker. Doğum şekli fetal duruma bağlıdır . . Üçüz bebekler kaç kilo doğar ? Sağlıklı ve dengeli beslenebilirseniz 34. haftada bebeklerin ortalama kilosu 2300 gr civarında olabiliyor.
Üçüzlere hamileyseniz , kalsiyum ve folik asit alımınızı artırmak da dahil olmak üzere genel hamilelik beslenme kurallarına uymalısınız .Birden fazla bebek bekliyorsanız, arttırılması gereken başka bir diyet gereksinimi proteindir. Yeterli miktarda protein almak, bebeklerinizin doğru şekilde büyümesine yardımcı olabilir.Hamilelik sırasında, yeterince sağlıklı kırmızı kan hücreleri yapmak için artan bir demir kaynağına ihtiyaç duyulur. Düşük sayıda kırmızı kan hücresi çoğul gebeliklerde sık görülür. Doktorunuz muhtemelen bir demir takviyesi yazacaktır, çünkü bu mineral için gereksiniminiz genellikle sadece diyet ile karşılanamamaktadır. Portakal suyu gibi yüksek miktarda C vitamini içeren yiyeceklerle birleştiğinde demir daha kolay emilir.Doktor ayrıca, büyüyen bebeklerinizin ihtiyaç duyduğu besinleri almak için hangi vitaminleri almanız gerektiğini size söyleyecektir.
İkiz gebelik belirtileri nelerdir?
Çoğul gebeliğe sahip olan gebelerin hamilelik sırasında, tek bir fetüs taşıyan annelerden daha fazla kilo alması beklenir. Fakat tam olarak ne kadar kilo almanız gerektiği hamilelik öncesi kilonuza ve fetüslerin sayısına bağlıdır, bu nedenle doktorunuzla konuşmayı unutmayın.Yine de genel olarak, her bir fetüs için günde yaklaşık 300 ek kalori tüketmelisiniz. Hamileyken, magnezyum vücut dokunuzu üretmenize ve onarmanıza, insülin ve kan şekeri seviyelerini düzenler, bebeklerinizin güçlü kemiklerini ve dişlerini oluşturur. En iyi besin kaynakları kepekli tahıllar, yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemiş, et ve süt.Çinko düzeyleri hamilelik sırasında düşmektedir, bu nedenle diyetinizi daha düşük bir erken doğum riski , düşük doğum ağırlığı ve uzun süreli doğum riski ile bağlantılı olan bu temel besin maddesi ile desteklediğinizden emin olun .
Üçüz bekliyorsanız, nöral tüp defekti riskini azaltmak için folik asit alımınızı artırın, bebeklerin kemiklerinin ve dişlerinin gelişmesine yardımcı olmak için bol miktarda kalsiyum tüketin ve diyetinizin üç bebeğin hücresel gelişimi için yeterli protein içerdiğinden emin olun. Ayrıca demir alımınızı artırmanız, bebekler için sağlıklı bir oksijen kaynağı sağlamanız gerekecektir.Hamilelik diyetinizde protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağların bir karışımı bulunmalıdır. Meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar, yağsız et, peynir, süt, fındık ve yağ gibi besin bakımından zengin yiyecekleri tüketin.Sağlıklı bir diyetin yanı sıra, su tüketimide önemlidir bu nednele bol su tüketin. Az su içmek dehidrasyona neden olabilir ve erken doğum riskini artırabilir.Doğum öncesi vitaminler önemlidir, ancak ikizler ve üçüzler için özel bir formüle ihtiyacınız yoktur. Standart bir doğum öncesi takviyesi yeterli olacaktır.Folik asit , demir ve kalsiyum gibi hayati besinleri almanızı sağlamanın en iyi yolu takviyesidir . doktorunuz. belirli markalar ve dozlar önerebilir.
Üçüz hamile nasıl kalınır ? Bir çok çift ikizleri , üçüzleri olsun istiyor. Katlara hamile kalmak çeşitli faktörlere bağlıdır. Gebelik sırasında 30 yaşın üzerinde olan, aile de çoğul gebelik öyküsü olan veya üreme tedavisine girenlerde çoğul gebelik riski yüksektir. Bir kadının rahiminde birden fazla bebek olduğunda, anne ve çocuklar komplikasyon riski altındadır gebelik diyabetinden doğum kusurlarına kadar bir çok risk vardır. Üçüz gebelikte birini sonlandırma genelde olası riskleri engellemek için yapılır. Üçüz gebelikte redüksiyon fetüslerden birinin varlığının sonlandırılması girişimidir. Üçüz gebelik belirtileri nelerdir , üçüz bebekler kaç kilo doğar ? Şimdi bu sorularla ilgili bilgiler verelim..
Üçüz Gebelik Belirtileri
Bazen hamilelik belirtileri mümkün olan en erken tarihlerde bile farkedilir ve bazıları çok yoğun hale gelir.
Bazı kokulara karşı hoşgörüsüzlük tiksinme
Göğüs bölgesinde ağrı , meme bezlerinin büyüklüğünde bir artış var.
Tükürük salgısında artış , kronik uyuşukluk ve yorgunluk içerebilir.
Annenin ağırlığı normalden daha hızlı artar.
Uterusun duvarları gerilir, üçüzler rahimdeki yer eksikliği hisseder, böylece bir kadın bebeklerin hareketlerini çok erken hissedebilir.
Muayene sırasında jinekolog birkaç bebek tanımlayabilir.
Deneyimli bir kadın doğum uzmanı erken bir aşamada üçüz bir hamileliği tespit edebilir.
Gebelik hormonu konsantrasyonunda artış - koryonik gonadotropin (HCG)
Gebenin aşırı kilo alımı
Gebelik yaşı uterusun boyutuna uymuyor;
Büyük karın çevresi.
Bir kadın, bebek hareketlerine göre üçüz hamile kaldığını bağımsız olarak belirleyebilir. Bu 20- 22 hafta sonra mümkün olur .Çoklu gebelik teşhisi konan kadınlar otomatik olarak yüksek risk grubuna girer ve uzmanların kontrolü altında olmalıdır.. Gözlem , hamileliğin evresine bağlı olarak, genellikle 7-14 günde bir, mümkün olduğunca sık yapılmalıdır . Vitamin komplekslerinin kullanımına çok dikkat edilir. Folik asit ve multivitaminlerin alınması, bebeklerin güvenli taşınması için vazgeçilmez bir durumdur. Gelecekteki anneler ağırlık kaldırmak ve çok aktif fiziksel işlere katılmak için kontrendikedir . Üçüz hamile olan kadınlar daha fazla dinlenmeli.Reflü , hemoroid , varis ve kabızlık gibi rahatsız edici gebelik belirtileri yaşama olasılığınız daha yüksektir . Üçüz veya daha fazla taşımak , aynı zamanda sırt ağrısı yaşayabileceğiniz anlamına gelir , bu nedenle doğru duruş çok önemlidir.
Hamilelik Belirtileri İlk Hafta Nasıl Anlaşılır? Bu belirtilere göre hamilemiyim ?
Erken doğum eylemi. Bu 37 haftalık hamilelikten önce çok erken gerçekleşen doğum eylemidir. Preterm doğum erken doğuma yol açabilir (37. haftadan önce doğum).
Anemi. Anemi, vücudunuzun geri kalanına oksijen taşımak için yeterince sağlıklı kırmızı kan hücrelerine sahip olmadığınız zamandır. Vücudunuz yeterince demir alamıyorsa anemi olabilir. Demir eksikliği anemisi denilen bir durum, çoklu gebeliklerde sık görülür ve erken doğum şansınızı artırabilir.
Gestasyonel diyabet. Bu, sadece hamile kadınların alabileceği bir tür şeker hastalığıdır. Eğer tedavi edilmezse, sizin ve bebekleriniz için ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Şeker hastalığı, kanınızda çok fazla şeker (kan şekeri veya glikoz olarak adlandırılır) olduğundadır.
Gebelik hipertansiyonu veya preeklampsi. Bunlar gebelikte görülen bir durumdur. Yüksek tansiyon, kanın, damarlarınızın duvarlarına karşı kuvvetinin çok yüksek olduğu durumdur. Hamilelik sırasında sorunlara neden olabilir. Preeklampsi, gebeliğin 20. haftasından sonra veya hamilelikten hemen sonra ortaya çıkabilecek bir durumdur. Hamile bir kadının tansiyonu yüksek olduğunda ve böbrekleri ve karaciğeri gibi organlarının bazılarının düzgün çalışmayabileceğini söylüyor.
Hiperemezis gravidarum. Bu, ağır bir sabah bulantısı veya mide bulantısı kusmasıdır.
Polihidramniyosu. Bu, çok fazla amniyotik sıvınız olduğunda gerçekleşir . Amniyotik sıvı, bebeğinizi rahminizde (rahim) çevreleyen sıvıdır.
Gebeliğin ilerleyen aşamalarında çok büyük ve yorgun olacaksınız. Uyumakta sorun yaşayabilirsiniz, ancak sık sık dinlenmek ve bol su içmek yardımcı olacaktır.Hamileliğin sonlarına doğru fiziksel aktivitenizi ve seyahatinizi sınırlamanız gerekecek ve yatak istirahati yapmanız gerekebilir.Normal bir hamilelik genellikle 40 hafta sürse de, üçüzler 35 haftada tam süreli kabul edilir ve çoğu 32 ila 34 hafta arasında doğar.Genellikle, bebekleriniz ne kadar uzun süre rahimde kalabilirlerse, o kadar iyidir.Çoklu doğumların çoğu sezaryen ile yapılır .Erken doğum belirtileri yaşarsanız , derhal doktorunuzu arayın.
Birden fazla gebeliğin bir kadının vücudu için ciddi bir test olduğu açıktır. Kardiyovasküler sistem, akciğerler, karaciğer, böbrekler ve diğer organlar büyük bir yük ile işlev görür. Çoklu gebeliklerde maternal morbidite ve maternal mortalite, tek gebeliğe göre 3-7 kat artmaktadır.Çoğul gebeliklerin seyri, fetüslerden birinin büyümesinde gecikme ile sıklıkla karmaşıktır. Sıklık, tek bir hamilelikten 10 kat daha yüksektir. Çoğul gebeliklerin en sık görülen komplikasyonlarından biri uterusun gerilmesinin bir sonucu olabilecek erken doğumdur. Bu durumda, fetüsler ne kadar fazla olursa, doktorlar doğumun erken dönemine o kadar sık dikkat çeker. Doğum şekli fetal duruma bağlıdır . . Üçüz bebekler kaç kilo doğar ? Sağlıklı ve dengeli beslenebilirseniz 34. haftada bebeklerin ortalama kilosu 2300 gr civarında olabiliyor.
Üçüzlere hamileyseniz , kalsiyum ve folik asit alımınızı artırmak da dahil olmak üzere genel hamilelik beslenme kurallarına uymalısınız .Birden fazla bebek bekliyorsanız, arttırılması gereken başka bir diyet gereksinimi proteindir. Yeterli miktarda protein almak, bebeklerinizin doğru şekilde büyümesine yardımcı olabilir.Hamilelik sırasında, yeterince sağlıklı kırmızı kan hücreleri yapmak için artan bir demir kaynağına ihtiyaç duyulur. Düşük sayıda kırmızı kan hücresi çoğul gebeliklerde sık görülür. Doktorunuz muhtemelen bir demir takviyesi yazacaktır, çünkü bu mineral için gereksiniminiz genellikle sadece diyet ile karşılanamamaktadır. Portakal suyu gibi yüksek miktarda C vitamini içeren yiyeceklerle birleştiğinde demir daha kolay emilir.Doktor ayrıca, büyüyen bebeklerinizin ihtiyaç duyduğu besinleri almak için hangi vitaminleri almanız gerektiğini size söyleyecektir.
İkiz gebelik belirtileri nelerdir?
Çoğul gebeliğe sahip olan gebelerin hamilelik sırasında, tek bir fetüs taşıyan annelerden daha fazla kilo alması beklenir. Fakat tam olarak ne kadar kilo almanız gerektiği hamilelik öncesi kilonuza ve fetüslerin sayısına bağlıdır, bu nedenle doktorunuzla konuşmayı unutmayın.Yine de genel olarak, her bir fetüs için günde yaklaşık 300 ek kalori tüketmelisiniz. Hamileyken, magnezyum vücut dokunuzu üretmenize ve onarmanıza, insülin ve kan şekeri seviyelerini düzenler, bebeklerinizin güçlü kemiklerini ve dişlerini oluşturur. En iyi besin kaynakları kepekli tahıllar, yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemiş, et ve süt.Çinko düzeyleri hamilelik sırasında düşmektedir, bu nedenle diyetinizi daha düşük bir erken doğum riski , düşük doğum ağırlığı ve uzun süreli doğum riski ile bağlantılı olan bu temel besin maddesi ile desteklediğinizden emin olun .
Üçüz bekliyorsanız, nöral tüp defekti riskini azaltmak için folik asit alımınızı artırın, bebeklerin kemiklerinin ve dişlerinin gelişmesine yardımcı olmak için bol miktarda kalsiyum tüketin ve diyetinizin üç bebeğin hücresel gelişimi için yeterli protein içerdiğinden emin olun. Ayrıca demir alımınızı artırmanız, bebekler için sağlıklı bir oksijen kaynağı sağlamanız gerekecektir.Hamilelik diyetinizde protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağların bir karışımı bulunmalıdır. Meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar, yağsız et, peynir, süt, fındık ve yağ gibi besin bakımından zengin yiyecekleri tüketin.Sağlıklı bir diyetin yanı sıra, su tüketimide önemlidir bu nednele bol su tüketin. Az su içmek dehidrasyona neden olabilir ve erken doğum riskini artırabilir.Doğum öncesi vitaminler önemlidir, ancak ikizler ve üçüzler için özel bir formüle ihtiyacınız yoktur. Standart bir doğum öncesi takviyesi yeterli olacaktır.Folik asit , demir ve kalsiyum gibi hayati besinleri almanızı sağlamanın en iyi yolu takviyesidir . doktorunuz. belirli markalar ve dozlar önerebilir.