tüylerden kurtulma yolları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
tüylerden kurtulma yolları
tüylerden kurtulma yolları tüylerden kurtulma batıklardan kurtulmanın yolları bacak kıllarından vücut tüylerinden
tüylerden kısa bir süre yada uzun bir süre yada tamamen kurtulmanın bir kaç yolu vardır.işte size o yöntemler hakkında detaylı bilgiler buyrun kızlar🙂
killi-kadin-3493.jpg

Kaşlar: Kaş alırken kullanılan en yaygın metot cımbızdır. Başlamadan önce kaşları bir losyonla veya kolonya ile silin. Acı hissini azaltmak için göz kapağınızı gerin. Tüyleri tek tek ve çıkış yönünde çekin. İşlem bittikten sonra tekrar losyon sürün ve ardından pudralayın.

İnce Tüyler: Genellikle dudak üstünde, çenede ve yüzün yan tarafında bulunan bu tüyler için en uygun yol sarartmadır. Cam bir kaba 2-3 kaşık oksijenli su koyun, birkaç damla amonyak ekleyin. Pamuklu çubuğu batırıp tüylerin üstüne sürün, 4-5 dakika bekleyin ve bol suyla yıkayın. Koyu tenliler için uygun bir yöntem değildir. Koyu tende açık renk tüyler beyaz bıyık gibi durur. Bu yüzden diğer yöntemleri tercih etmeleri daha mantıklı olur.

Bikini Bölgesi ve Koltuk Altı: Vücudun hassas bölgeleridir. Kızarmaya meyilli olan bu bölgelerde, küçük iltihaplar ve batık tüyler de oluşabilir. Bu yüzden tıraş bıçağı kullanmaktan kaçınınız.

Bacaklar: Derisi hassas olmadığından her metot kullanılabilir.

Tıraş Bıçağı: Özellikle kısıtlı zamanlarda çok kullanılan bir yöntemdir. Cildi çok hassas olanlara ve diğer yöntemleri acılı bulanlara uygundur. Daha fazla tüy çıkardığı yanlıştır ancak kılın daha sert ve kalın çıkmasına sebep olur. Tüylerin yeniden çıkması 2 günü bulur. Ciltte sivilce yapabilir. Tüyleri kökünden almadığı için kesilen tüyler deri altından ilerleyerek batık oluşturabilir.

Soğuk Ağda: Küçük şeritler halindedir. Damar problemi yaşayan kadınlar için en ideal yöntemdir. Tüyler ortalama 3 haftada çıkar. Diğer ağdalara oranla tüyleri tam almayabilir ve daha kolay koparır.Sıcak Ağda: Tüyleri kökten alır. Tüylerin tekrar çıkışı 3 haftayı bulur. Sıcaklık damarlarda genleşmeye sebep olacağı için, damar problemi olanlar tercih etmemelidir.

Geleneksel Ağda: Evlerde hazırlanabilir, ayrıca ılık ağda olarak satılmaktadır. Tüyleri kökünden alır ve yenilerin daha yumuşak çıkmasını sağlar. Tüylerin tekrar çıkışı 3 haftayı bulur. Elle uygulandığı için diğer ağdalara oranla fazla el mahareti ister.

Tüy Dökücü Krem: Kıl çözücü kimyasal maddeler içerir. Jilete oranla tüyler daha yumuşak çıkar. Dikkatli kullanılması gerekir. Tüylerin yeniden çıkışı 1 haftayı bulur. Alerji riski düşük olsa da vardır.

Elektrikli Epilasyon Makinesi: Cımbız mantığıyla çalışır. Avantajı çok küçük tüyleri de alabilmesidir. Tüyler 2-3 hafta içinde tekrar çıkar.

İğneli Epilasyon: Kalıcı çözümlerdendir. Zayıf akımlı elektrikle tüyler yakılır. Çok acı duyulmasa da hassas bölgelerde lokal anestezi yapılabilir. İğneler nedeniyle ciltte geçici küçük izler oluşur.

Lazerli Epilasyon: Vücudun her bölgesindeki tüyleri acısız ve cilde zarar vermeden yok eder. Bu yöntemden sonuç alabilmek için en az 4 seans gitmek gerekir. Seans sayısı tüy yoğunluğu, kalınlığı, cilt tipi ve rengine göre değişir. Hamilelerin uygulamaması gereken bir yöntemdir. En hızlı ve başarılı sonuç, cilt rengi açık, tüyü koyu olanlarda alınır.
 
Merhaba arkadaşlar;tüylenme sorunununa yönelik ben size Bioder'i önrerim.hem bitkisel bir ürün,hem tüy azaltıcı bir ürün hemde kullanımı pratik bir ürün.Ben vücut bölgesinde serum uygulaması yapıyorum ve sonuçları çok güzel.kesinlikle herkesin kullanım yapmasını öneririm.
 
ben yüzümdeki tüylere denicem o metodu beyaz tenliyim hamilelikye yüzümde tüylerim karardı neden bilmem ama işime yarıcak bi bilgiydi saol canım buarada foto süremiş🙂
,
 
Geri
Üst