Tuvalet eğitiminin 10 altın kuralı

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Tuvalet eğitiminin 10 altın kuralı
lazımlık çeşitleri tuvalet eğitiminin püf noktaları gece bez bağlamak tuvalet eğitiminde püf noktalar




Çocuğunuza tuvalet eğitimi verirken nelere dikkat etmeniz gerekiyor biliyor musunuz?
Endişelerinizi bir kenara bırakın. Mother and Baby'nin sizin için hazırladığı ipuçlarına bir göz atın.
Lazımlık satın alın
Çocuğunuz 18 aylık olduktan sonra rahat ve kullanışlı bir lazımlık satın alın. Eğlence gibi göstererek lazımlığa oturtun. Bir yandan da ne işe yaradığını anlatın. Banyo öncesi, ilk deneme için uygun bir zamandır. İlk denemede başarılı olursanız çok şanslısınız. Sonuç alamazsanız da üzülmeyin, çünkü bu daha ilk denemeniz.
Lazımlığın yeri hep sabit olsun
Lazımlığı her zaman aynı yere koyun. İhtiyacı olduğunda nerede olduğunu bilsin. Gün boyunca birkaç kez lazımlığa oturtun bir yandan sohbet ederek aslında ondan ne beklediğinizi anlatın. Zamanla aklına kazıyacaktır, biraz sabredin.
Doğru zamanı kollayın
Kimi çocukların düzenli tuvalet saatleri olur. Aşağı yukarı ne zaman kakasını yapacağını tahmin edebilirsiniz. İşte o saatler geldiğinde ufaklığı hemen lazımlığına götürün. Tabii ne yapması gerektiğini de tekrar tekrar anlatın. Biliyorsunuz çocukların tuvaleti geldiğinde ya yüzleri kızarır, ya da birden bire sabitlenip bir yere odaklanır. Siz de eyleme geçtiğini anlarsınız! Böyle zamanları değerlendirin, gözünüz üstünde olsun. Tuvaleti gelince hemen bezini açıp lazımlığa oturtun.
Zamanla bezini çıkarın
Zaman zaman bezini çıkarın. Genelde evde olduğunuz sabah ve öğle sonralarını tercih edin. Neden bezini çıkardığınızı ve lazımlığın ne işe yaradığını ona, bıkıp usanmadan anlatın. İlk denemelerde ufak problemler yaşayabilirsiniz. Bir bakarsınız altına yapmış, ortalık batmış. Bu gibi durumlarda ikinci ve üçüncü önerilerimize geri dönüp birkaç gün eğitiminizi erteleyin. Bu iş sabır işi!
Fikrine önem verin
Sakince çocuğunuza lazımlık kullanıp kullanmak istemediğinizi sorun. Bazen çocuklar tuvaleti reddedip altlarını bilerek ıslatırlar. Sakın üstüne gidip durumu kötüleştirmeyin. Çocuklar özgürlüklerine düşkündür. Ne kadar çabuk öğrenirse tuvalette o kadar az vakit harcayacağını ona anlatın.
Tuvalete oturtun
Çocuğunuz artık lazımlık kullanmaya alıştıysa tuvaleti kullanmanın tam sırası. Yavaş yavaş lazımlıktan vazgeçip yetişkinler gibi tuvaleti kullanmaya başlayabileceği konusunda cesaretlendirin. Rahat etmesi için şirin, çocuklara özel klozet koltuklarından alın. Üstelik istediği modeldeki koltuğu beraber alabilirsiniz. Hem onu da teşvik etmiş olursunuz.
Hazırlıklı olun
Dışarı çıkmadan önce tuvalete gitme alışkanlığını öğretmeye başlayın. İlk başlarda çişini yapmak için direnebilir ya da inat edip uzun süre tuvalette kalabilir. Sabredin, nasıl olsa bir ara yapacak!.
Kazaları kabullenin
Bez bağlama işini giderek azaltın. Fakat "Nasıl olacak bu iş? Ya dışarıdayken altına yaparsa" dediğinizi duyar gibiyiz. Bu gibi durumlarda çocukların tuvalete geçiş dönemi için özel olarak tasarlanmış sızdırmaz külotlar bulunuyor. Fakat hiçbiri bez kadar korumuyor. Bu yüzden siz de bu durumlara kendinizi alıştırın.
Sakın baskı yapmayın
Lazımlıktansa tuvaleti kullanmasını tercih edin. Ama kararı yine de kendisi versin. Nasıl olsa ömrünün sonuna kadar bez tutmayacaksınız!
Bezlere elveda deyin!
Tuvalet alışkanlığını bir düzene oturttuğunuz zaman sadece geceleri bez bağlayın. Sabah uyandığında yine altına yapmış olabilir ama bu yılmak için bir neden değil! Unutmayın çocuğunuz bu süreçte yardımlarınıza muhtaç. Tek başına fermuar çekmek, düğme iliklemek kolay olmayacaktır.
 
Cevap: Tuvalet eğitiminin 10 altın kuralı

zor valla tuvalet eğitimi benim ufak oğlan beni baya zorladı🙂
emeğine sağlık canım