Türkistan Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
Türkistan Pilavı Nasıl Yapılır?
Türkistan Pilavı nasıl yapılır
Türkistan Pilavı hazırlanışı



İçine katılan malzemelerle zenginleşen ve çeşitlenen pilav tarifleri içinde aslında etli ve sebzeli pilav da diyebileceğimiz Türkistan pilavının tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler 🙂

turkistan_pilavi-114.jpg



Türkistan Pilavı malzemeleri:

3 bardak pirinç
1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
2 adet havuç
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz

Türkistan Pilavı yapımı:

Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır. Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekince etler 7-8 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır.
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur. En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir. Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir. 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun...
 
Geri
Üst