TİTAN
*Melekler Mekanı*
Tost Makinasında Gözleme Yapmak İster misiniz ?
Bu konu; tost makinasında gözleme tarifi hakkında bilgiler vermektedir.
Sevgili melekler, ani gelen misafirlerinize ya da okuldan gelip birşeyler atıştırmak isteyen çocuklarınıza hemen hazırlayabileceğiniz pratik bir hamurişi tarifi vermek istiyoruz; tost makinasında gözleme. Yağda kızartılmadığı için son derece hafif, sağlıklı ve doyurucu olan bu gözleme tarifi için buyrun yazımıza...
Gerekli Malzemeler
yufka
kaşar peyniri
domates
biber
tuz
katı yağ
pul biber
Yufkayı açıp her iki taraftan gelecek şekilde yufkaları ortada buluşturup bir dikdörtgen oluşturuyoruz.Oluşan dikdörtgenin ortasına gelecek şekilde malzemeleri yerleştirmeye başlarız.Kaşarları doğradıktan sonra içine atmaya başlarım ardından domateslerin kabuklarını soyup doğramaya başlarız.suyunu ayırıp sadece domatesleri koyarız.Biberleri ise minik minik dograyıp onlarıda yufkanın ortasındaki harcın içine yerlestiririz biraz tuz, biraz pulbiber döküp yufkaları karşılık gelecek şekilde kapatırız.
Tosttun fişini takıp ısıtmaya bırakırız kapanan yufkaya altına ve üstüne yağ sürüp pişirmek üzere tostun içine koyarız 2-3 dakika içinde pişen üzeri nar gibi kızaran gözlememizi kesme tahtamızın üstüne alıp 6 parça bölünecek şekilde kesip servise hazırlarız.
Sevgili melekler, ani gelen misafirlerinize ya da okuldan gelip birşeyler atıştırmak isteyen çocuklarınıza hemen hazırlayabileceğiniz pratik bir hamurişi tarifi vermek istiyoruz; tost makinasında gözleme. Yağda kızartılmadığı için son derece hafif, sağlıklı ve doyurucu olan bu gözleme tarifi için buyrun yazımıza...
Gerekli Malzemeler
yufka
kaşar peyniri
domates
biber
tuz
katı yağ
pul biber
Yufkayı açıp her iki taraftan gelecek şekilde yufkaları ortada buluşturup bir dikdörtgen oluşturuyoruz.Oluşan dikdörtgenin ortasına gelecek şekilde malzemeleri yerleştirmeye başlarız.Kaşarları doğradıktan sonra içine atmaya başlarım ardından domateslerin kabuklarını soyup doğramaya başlarız.suyunu ayırıp sadece domatesleri koyarız.Biberleri ise minik minik dograyıp onlarıda yufkanın ortasındaki harcın içine yerlestiririz biraz tuz, biraz pulbiber döküp yufkaları karşılık gelecek şekilde kapatırız.
Tosttun fişini takıp ısıtmaya bırakırız kapanan yufkaya altına ve üstüne yağ sürüp pişirmek üzere tostun içine koyarız 2-3 dakika içinde pişen üzeri nar gibi kızaran gözlememizi kesme tahtamızın üstüne alıp 6 parça bölünecek şekilde kesip servise hazırlarız.