topalak çorbası

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
topalak çorbası
evet melekler afiyet olsun

topalak-corbasi-4783.jpg



Malzemeleri:-

1 orta boy soğan
-250 gr. Kıyma (yağsız)
-1 çay bardağı ince bulgur
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-1 yumurta akı
-1 çorba kaşığı un (tepeleme)
-1 çorba kaşığı salça
-2 çorba kaşığı tereyağı
Veya margarin (40 gr.)
-5-6 su bardağı et suyu veya su
-1/4 limon suyu
-Tuz, karabiber, kimyon​

Yapılışı :
Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, baharatları, unu, yumurta akını alıp iyice yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri hafifçe un serpilmiş bir tepsiye alalım. Sağa sola sallay arak köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavu rup salçayı ekleyelim. 1 dk. daha kavurarak suyu ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Çorba nm suyu kaynadığında içine haşlayın nohutları ve köfteleri ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte köfteler yumuşayana dek pi rine limon suyu gezdirip servis yapalım.​

 
Geri
Üst