Tokat Yöresi Etli Patlıcan Kebabı
patlıcan kebabı etli patlıcan kebabı nasıl yapılır tarifi reçetesi hakkında bilgi için yazımıza buyrun melekler
Sizlere Bİzim yöremizde yapılan belki bazılarınızın bildiği bir yemek tarifi vereceğim melekler. ben kendim de ilk defa yaptım ama inanmazsınız enfes oldu yaaaaaaa evde misafirimiz vardı oda dahil eşim de çok beğendiler sölemsi ayıptırr yeni yemek yapan biri olduğum halde yemeklerim çok beğenilir birde elim lezzetlidir
etli patlıcan kebabı bizim yöremizde https://www.meleklermekani.com/yoresel-yemekler/187450-tokat-yoresel-yemekleri.html adı içerisinde çok geçer ve özellikle düğünlerde ve özel yemeklerde yapılır ve inanılmaz güzel olur çokda basit
yanında pilav ile çok güzel oluyor
işte size benim de ilk defa yaptığım ama çok sevdiğim yemek Etli patlıcan kebabı;
Malzemeler;
3 adet patlıcan
bir adet orta boy soğan
5 adet sivri biber (çarliston olmasın)
6 adet orta boy domates
kişi başına göre 100 grm kuş başı et koyabilirsiniz (ben göz kararı koydum )
6 diş sarımsak
tereyağ
sıvı yağ
karabiber
pul biber
kekik
kimyon
tuz
yapılışı ;
Öcelikle bir teflon tava içerisinde etleri kendi suyunda kavuruyoruz içerisine soğanları ilave ediyoruz soğanları biraz kavurduktan sonra biberleri ilave ediyoruz ve kavuruyoruz ( çok kavurmayın hafif diri kalsın )
patlıcanları alacalı soyuryoruz ve küp küp doğruyoruz tencerenin en alt kısmına döşüyoruz. üzerine kavurmuş olduğumuz etli soğanlı karışımın yarısını yayıyoruz ve 3 sarımsağı ince olarak kıyıyoruz üzerine tekrar küp doğranmış panlıcanları döşüyoruz ve kalan soğanlı karışmı tekrar patlıcanların üzerine yayıyoruz ve kalan sarımsakları tekrar ince kıyıp üzerine ekliyoruz. son olarak küp küp doğranmış domateslerimizi üzerine yayıyoruz her tarafını kaplayacak şekilde ve domateslerin üzerine bir kaşık tereyaını koyup kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz ve hiç karıştırmıyoruz. yaklaşık bir saatte pişer ama siz genede kontrol edin enfes bir tat ve görüntü elde edeceksiniz denemiştir emin olablirsiniz.
ben den sölemesi deneyin görün
Sizlere Bİzim yöremizde yapılan belki bazılarınızın bildiği bir yemek tarifi vereceğim melekler. ben kendim de ilk defa yaptım ama inanmazsınız enfes oldu yaaaaaaa evde misafirimiz vardı oda dahil eşim de çok beğendiler sölemsi ayıptırr yeni yemek yapan biri olduğum halde yemeklerim çok beğenilir birde elim lezzetlidir
etli patlıcan kebabı bizim yöremizde https://www.meleklermekani.com/yoresel-yemekler/187450-tokat-yoresel-yemekleri.html adı içerisinde çok geçer ve özellikle düğünlerde ve özel yemeklerde yapılır ve inanılmaz güzel olur çokda basit
yanında pilav ile çok güzel oluyor
işte size benim de ilk defa yaptığım ama çok sevdiğim yemek Etli patlıcan kebabı;
Malzemeler;
3 adet patlıcan
bir adet orta boy soğan
5 adet sivri biber (çarliston olmasın)
6 adet orta boy domates
kişi başına göre 100 grm kuş başı et koyabilirsiniz (ben göz kararı koydum )
6 diş sarımsak
tereyağ
sıvı yağ
karabiber
pul biber
kekik
kimyon
tuz
yapılışı ;
Öcelikle bir teflon tava içerisinde etleri kendi suyunda kavuruyoruz içerisine soğanları ilave ediyoruz soğanları biraz kavurduktan sonra biberleri ilave ediyoruz ve kavuruyoruz ( çok kavurmayın hafif diri kalsın )
patlıcanları alacalı soyuryoruz ve küp küp doğruyoruz tencerenin en alt kısmına döşüyoruz. üzerine kavurmuş olduğumuz etli soğanlı karışımın yarısını yayıyoruz ve 3 sarımsağı ince olarak kıyıyoruz üzerine tekrar küp doğranmış panlıcanları döşüyoruz ve kalan soğanlı karışmı tekrar patlıcanların üzerine yayıyoruz ve kalan sarımsakları tekrar ince kıyıp üzerine ekliyoruz. son olarak küp küp doğranmış domateslerimizi üzerine yayıyoruz her tarafını kaplayacak şekilde ve domateslerin üzerine bir kaşık tereyaını koyup kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz ve hiç karıştırmıyoruz. yaklaşık bir saatte pişer ama siz genede kontrol edin enfes bir tat ve görüntü elde edeceksiniz denemiştir emin olablirsiniz.
ben den sölemesi deneyin görün