M
*Melek*
Forum Okuru
tokat yemekleri- tokat sarması
Bir tokatl? olarak yöremizin me?hur yemeklerinden tokat sarmas?n?n tarifini sizlerle payla?mak istedim. Bunun için gerçek tokat yapra??n? bulmaya çal???n ortaya ç?kan lezzete sizde ?a??racaks?n?z. Afiyet olsun.
Malzeme:
750 gr ya?s?z dana k?yma
100 gr Köftelik Bulgur
250 gr asma yapra??
2 çorba ka???? domates salças?
3 adet so?an
10 dal maydonoz
10 dal dereotu
4 çorba ka???? ayçiçek ya??
Tuz, karabiber
Asma yapraklar? salamura ise ?l?k suda bekleterek fazla tuzundan ar?nd?r?n. ?ç malzemesi için so?anlar? soyup k?y?n. K?yma, bulgur, salça, tuz, karabiber, k?y?lm?? dereotu ile maydanoz, bulgur ve 2 çorba ka???? s?v?ya?? ekleyin. ?yice yo?urun. Haz?rlad???n?z iç malzemeyi tuzu al?nm?? asma yapra??na veya taze asma yapraklar?na payla?t?r?n. Sar?p tencereye dizin. Üzeri için kalan ya?da kavrulmu? yar?m çorba ka???? salça ve rendelenmi? 1 adet domatesi sos k?vam?na gelene dek pi?irin. Haz?rlad???n?z bu sosu sarmalar?n üzerine gezdirin. En üste ?s?ya dayan?kl? bir porselen tabak yerle?tirin. Çok k?s?k ate?te pi?irin. S?cak servis yap?n.
Malzeme:
750 gr ya?s?z dana k?yma
100 gr Köftelik Bulgur
250 gr asma yapra??
2 çorba ka???? domates salças?
3 adet so?an
10 dal maydonoz
10 dal dereotu
4 çorba ka???? ayçiçek ya??
Tuz, karabiber
Asma yapraklar? salamura ise ?l?k suda bekleterek fazla tuzundan ar?nd?r?n. ?ç malzemesi için so?anlar? soyup k?y?n. K?yma, bulgur, salça, tuz, karabiber, k?y?lm?? dereotu ile maydanoz, bulgur ve 2 çorba ka???? s?v?ya?? ekleyin. ?yice yo?urun. Haz?rlad???n?z iç malzemeyi tuzu al?nm?? asma yapra??na veya taze asma yapraklar?na payla?t?r?n. Sar?p tencereye dizin. Üzeri için kalan ya?da kavrulmu? yar?m çorba ka???? salça ve rendelenmi? 1 adet domatesi sos k?vam?na gelene dek pi?irin. Haz?rlad???n?z bu sosu sarmalar?n üzerine gezdirin. En üste ?s?ya dayan?kl? bir porselen tabak yerle?tirin. Çok k?s?k ate?te pi?irin. S?cak servis yap?n.