T
TİTAN
Forum Okuru
TİTAN'ın Fincan Keki
fincan keki tarifi yapılışı malzemeleri reçetesi resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler
Canınız şöyle bir kek mi çekti.Mesela muzlu kek,ya da cevizli kek.Ama aksilik işte,fırınınızmı bozuldu ya da istediğiniz gibi kabartmıyor mu? Üzülmeyin ocağınız ve tencereniz varsa siz de şipşak bir kek yapabilirsiniz melekler 🙂
Bu kekin özelliği adından anlaşılacağı üzere ocakta içi su dolu tencereye oturttuğumuz fincanlarda pişmesi 🙂
Hemen ''Fincanlar çatlamıyor mu ? '' demeyin,çatlamıyor 🙂
Kekle ilgili söyleyebileceğim her türlü yapabileceğiniz,ister sade, ister benim yaptığım gibi kakaolu,karışık, damla çikolatalı,cevizli,renkli,nasıl isterseniz,bu sizin hayal gücünüze kalmış.
Mesela asıl tarifte ne arasında krem şanti vardı ne de üstünde çikolata sosu,ben uydurdum,iyi ki de uydurmuşum.Enfes oldu :hıms:
Geçelim mi tarife 🙂
Malzemelerimiz;
1 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
İstenirse arasına krem şanti ve üzerine çikolata sosu
Tüm malzemeyi nasıl kek yapıyorsanız sırayla çırpın.Nescafe fincanlarının yağlayın,yarılarına kadar kek hamuruyla doldurun.İsterseniz en alta topkek kağıtlarından da koyabilirsiniz.
Tencerenize fincanları yerleştirin.Fincanların yarısına gelecek kadar tencereye su doldurup ,tencerenin ağzını bir bezle örterek ağzını kapatıyoruz.Burada örttüğümüz bez içerde ki buharlanmadan oluşacak su damlacıklarını emiyor.
Tencereyi ocağımıza koyup altını yakıyoruz.Kaynadıktan sonra 20 dk kısık ateşte bekletiyoruz.15 dk da dinlendirdikten sonra tenceremizi açıyoruz.
Mis gibi keklerimiz karşımızda.Fincana hafifçe vuduğumuzda düşerler zaten.İster o halleriyle ister benim yaptığım gibi şanti ve sos eşliğinde servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Canınız şöyle bir kek mi çekti.Mesela muzlu kek,ya da cevizli kek.Ama aksilik işte,fırınınızmı bozuldu ya da istediğiniz gibi kabartmıyor mu? Üzülmeyin ocağınız ve tencereniz varsa siz de şipşak bir kek yapabilirsiniz melekler 🙂
Bu kekin özelliği adından anlaşılacağı üzere ocakta içi su dolu tencereye oturttuğumuz fincanlarda pişmesi 🙂
Hemen ''Fincanlar çatlamıyor mu ? '' demeyin,çatlamıyor 🙂
Kekle ilgili söyleyebileceğim her türlü yapabileceğiniz,ister sade, ister benim yaptığım gibi kakaolu,karışık, damla çikolatalı,cevizli,renkli,nasıl isterseniz,bu sizin hayal gücünüze kalmış.
Mesela asıl tarifte ne arasında krem şanti vardı ne de üstünde çikolata sosu,ben uydurdum,iyi ki de uydurmuşum.Enfes oldu :hıms:
Geçelim mi tarife 🙂
Malzemelerimiz;
1 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
İstenirse arasına krem şanti ve üzerine çikolata sosu
Tüm malzemeyi nasıl kek yapıyorsanız sırayla çırpın.Nescafe fincanlarının yağlayın,yarılarına kadar kek hamuruyla doldurun.İsterseniz en alta topkek kağıtlarından da koyabilirsiniz.
Tencerenize fincanları yerleştirin.Fincanların yarısına gelecek kadar tencereye su doldurup ,tencerenin ağzını bir bezle örterek ağzını kapatıyoruz.Burada örttüğümüz bez içerde ki buharlanmadan oluşacak su damlacıklarını emiyor.
Tencereyi ocağımıza koyup altını yakıyoruz.Kaynadıktan sonra 20 dk kısık ateşte bekletiyoruz.15 dk da dinlendirdikten sonra tenceremizi açıyoruz.
Mis gibi keklerimiz karşımızda.Fincana hafifçe vuduğumuzda düşerler zaten.İster o halleriyle ister benim yaptığım gibi şanti ve sos eşliğinde servis yapıyoruz.
Afiyet olsun