T
TİTAN
Forum Okuru
TİTAN'dan Üzümlü Kek Tarifi (resimli)
üzümlü kek, tarifi, malzemeleri, üzümlerin dibe çökmemesi için, püf noktası, yapılışı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler
Kek mutfaklarımızda sıklıkla yaptığımız ,misafir sofralarımızın demirbaşıdır.Hele de bu konuda pratikleşenler için can kurtarıcıdır melekler 🙂
Ben de çok sık kek yaparım ve hiç şaşmaz 🙂 Mesela pek denenmeyen muzlu kekim de çok güzel olur
Farkettim ki,kek tarifleri içinde en zorlanılanı üzümlü kek.Ortak şikayetse üzümlerin dibe çökmesi,homojen bir şekilde yayılmaması.
Ben de kalktım, sizlere bir üzümlü kek yaptım,şimdi püf noktasıyla beraber sizlere nasıl yaptığımı anlatacağım 🙂
Malzemelerimiz;
3 yumurta
2 bardak tozşeker
1 bardak süt (ya da yoğurt hangisi varsa)
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
Kuru üzüm
Keki yapmaya başlamadan 1 saat evvel kuru üzümleri sıcak suya koyun.1 saat beklesin.Daha sonra suyunu süzüp ezmemeye dikkat ederek kağıt havlu arasında hafifçe kurutun.Üstüne un döküp,her yerinin una bulanmasını sağlayın.Fazla ununu kevgirle eleyin bir kenara alın.
Yumurtaları kırıp şekerle birlikte iyice çırpın.Sütü ve yağı ekleyin karıştırın.Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Kabartma tozunu da ekledikten sonra üzümleri katıp kaşıkla yavaşça karıştırıp hemen bolca yağlanmış kalıba dökün.
Soğuk fırına atıp 180 derecede kürdan testiyle deneyerek pişirin.Ben ortalama 50 dkda pişiriyorum.Bu süre herkesin fırınına göre değişiklik gösterebilir.
Çıkardığınız keki ıslak bir bezin üstüne koyup soğutun.Kenarlardan hafifçe vurarak kalıptan çıkarın.Güzel bir çay demleyip,afiyetle yiyin
Kek mutfaklarımızda sıklıkla yaptığımız ,misafir sofralarımızın demirbaşıdır.Hele de bu konuda pratikleşenler için can kurtarıcıdır melekler 🙂
Ben de çok sık kek yaparım ve hiç şaşmaz 🙂 Mesela pek denenmeyen muzlu kekim de çok güzel olur
Farkettim ki,kek tarifleri içinde en zorlanılanı üzümlü kek.Ortak şikayetse üzümlerin dibe çökmesi,homojen bir şekilde yayılmaması.
Ben de kalktım, sizlere bir üzümlü kek yaptım,şimdi püf noktasıyla beraber sizlere nasıl yaptığımı anlatacağım 🙂
Malzemelerimiz;
3 yumurta
2 bardak tozşeker
1 bardak süt (ya da yoğurt hangisi varsa)
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
Kuru üzüm
Keki yapmaya başlamadan 1 saat evvel kuru üzümleri sıcak suya koyun.1 saat beklesin.Daha sonra suyunu süzüp ezmemeye dikkat ederek kağıt havlu arasında hafifçe kurutun.Üstüne un döküp,her yerinin una bulanmasını sağlayın.Fazla ununu kevgirle eleyin bir kenara alın.
Yumurtaları kırıp şekerle birlikte iyice çırpın.Sütü ve yağı ekleyin karıştırın.Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Kabartma tozunu da ekledikten sonra üzümleri katıp kaşıkla yavaşça karıştırıp hemen bolca yağlanmış kalıba dökün.
Soğuk fırına atıp 180 derecede kürdan testiyle deneyerek pişirin.Ben ortalama 50 dkda pişiriyorum.Bu süre herkesin fırınına göre değişiklik gösterebilir.
Çıkardığınız keki ıslak bir bezin üstüne koyup soğutun.Kenarlardan hafifçe vurarak kalıptan çıkarın.Güzel bir çay demleyip,afiyetle yiyin