T
TİTAN
Forum Okuru
TİTAN'dan Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası (resimli)
şehriyeli yeşil mercimek çorbası, tarifi, malzemeleri, yapılışı, reçetesi, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler
Türk mutfağının envayi çeşit çorbalarından biri olan şehriyeli yeşim mercimek çorbasını sizlere tarif etmek istiyorum melekler 🙂
Bu çorba hem vitamini hem de lezzetiyle içenlerden her zaman tam not alan bir çorba 🙂
Hatırlatacağım bir husus,şehriye yerine erişte,arpa şehriye yerine tel şehriye kullanabileceğinizdir.
Geçelim malzemelere;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı şehriye
1 büyük soğan
1 büyük domates
Salça
Yağ
Nane
Maydanoz
Tuz,pulbiber
Mercimeği ayıklayın ,yıkayın ve tencereye koyun.Üstünü iyice geçecek kadar su ekleyin ve ocağa yerleştirin.(Bu aşamada varsa etsuyu kullanabilirsiniz) Kaynamaya başlayınca şehriyeyi katın ve tuz ile etsuyu tabletini ekleyin.Altını kısın.
Diğer tarafta yağda (yarıyarıya tereyağı olabilir) soğanı ince kıyıp,kavurun.Domatesi de minik doğrayıp ekleyin.En son salçasını (ben yarı yarıya biber salçası kullanırım) ekledikten sonra kavurma işlemi bitince altını kapatın ve ince kıyım maydanozla ,nane ve pulbiberini ekleyin.
O sırada zaten mercimekte pişmiştir,nevaleyi çorbaya ekleyip karıştırın.Mercimeklerin pişip pişmediğini,yemeğin suyu ve tuzunu kontrol edip,altını kapatın.
Afiyet olsun
Türk mutfağının envayi çeşit çorbalarından biri olan şehriyeli yeşim mercimek çorbasını sizlere tarif etmek istiyorum melekler 🙂
Bu çorba hem vitamini hem de lezzetiyle içenlerden her zaman tam not alan bir çorba 🙂
Hatırlatacağım bir husus,şehriye yerine erişte,arpa şehriye yerine tel şehriye kullanabileceğinizdir.
Geçelim malzemelere;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı şehriye
1 büyük soğan
1 büyük domates
Salça
Yağ
Nane
Maydanoz
Tuz,pulbiber
Mercimeği ayıklayın ,yıkayın ve tencereye koyun.Üstünü iyice geçecek kadar su ekleyin ve ocağa yerleştirin.(Bu aşamada varsa etsuyu kullanabilirsiniz) Kaynamaya başlayınca şehriyeyi katın ve tuz ile etsuyu tabletini ekleyin.Altını kısın.
Diğer tarafta yağda (yarıyarıya tereyağı olabilir) soğanı ince kıyıp,kavurun.Domatesi de minik doğrayıp ekleyin.En son salçasını (ben yarı yarıya biber salçası kullanırım) ekledikten sonra kavurma işlemi bitince altını kapatın ve ince kıyım maydanozla ,nane ve pulbiberini ekleyin.
O sırada zaten mercimekte pişmiştir,nevaleyi çorbaya ekleyip karıştırın.Mercimeklerin pişip pişmediğini,yemeğin suyu ve tuzunu kontrol edip,altını kapatın.
Afiyet olsun