muzlu balkabaklı pasta tarifi malzemeleri reçetesi nasıl yapılır resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler
Balkabağı seven tüm meleklere balkabaklı pasta tarifi geliyor melekler 🙂
Görselliğiyle gözleri,tadı ve hafifliğiyle mideleri şenlendirecek bu pastanın yapılışı da gayet kolay.Tarif canım annemden
Malzemelerimiz;
2 kg balkabağı
1 kg şeker
2 paket petit beurre bisküvi
2-3 adet muz(büyüklüğüne göre)
1 paket krem şanti
Süt
Kabak dilimlerini bir tencerede şekere yatırıp 2 saat kadar sulanmasını bekleyin.Daha sonra ocağa koyup iyice pişirin.Pişip soğuduktan sonra ezerek püre haline getirin melekler 🙂
Düz, mümkünse kayık bir tabağa genişçe alüminyum folyo serin.3 bisküviyi enlemesine yanyana koyun.Bu 3 bisküvinin herbirinin üstüne yine enlemesine 5 er bisküvi daha koyun.Böylece enlemesine dizilmiş 3x5=15 bisküvimiz oldu.Bir kat bisküvi bir kat püre olacak şekilde soldaki ve sağdaki bisküvilerin üzerine 4 kat,ortadaki bisküvinin üzerine 2 kat olarak hazırlayın.Katları hazırladıktan ortaya muzları bütün halde yerleştirip,sağdan ve soldan folyoyla kavrayıp kapatın ve piramit şekli verin.Artan püreyle pastanızın dışını iyice sıvayın.Folyoyla her yerini düzgünce kapattıktan sonra buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin melekler 🙂
Ertesi gün krem şantiyi katı olması için yarım bardak sütle 1 paket krem şantiyi hazırlayın ve sıkma torbasına doldurun.Pastanızı dolaptan çıkarın.Bir hayli katılaşmış olacağı için bir yanını tek elinize devirip altındaki folyoyu kolayca çekip çıkarabilirsiniz.Daha sonra yanlardaki folyoyu da çıkarıp atın.Krem şantiyle zevkinize göre süsleyin..