Konuya cevap cer

portakallı limonlu kurabiye tarifi resimleri malzemeleri reçetesi ile ilgili bilgiler burada melekler







Çay davetlerimizde kurabiyenin yeri ayrıdır melekler bilirsiniz :) Çünkü çay kültürümüz olduğu için kurabiye de çayın yanında yerini alıverir.Çayın yanında başka hiçbirşey olmasa da ya da karnımız tok da olsa çayın yanına bir iki kurabiye yeterlidir ve mutlaka yenir melekler :)


Benim de çok severek yaptığım limonlu kurabiyede limon yerine portakal da kullanabilirsiniz.Rende limonla yapılan bu enfes lezzet geçen akşam yaptığım fındıklı ıslak kekten artan fındıklarla süslendi ve masamızda yerini aldı.


Şimdi geçelim tarifimize;



Malzemelerimiz;


1 paket margarin ya da tereyağı


3 çay bardağı pudra şekeri


1 yumurta


1 çay kaşığı karbonat


Un


Tarçın ve ceviz


Limon kabuğu rendesi (ya da portakal)




Oda sıcaklığında yumuşamış yağ,şeker, yumurta,karbonat,un,tarçın ,ceviz ve bir miktar rende limon kabuğu karıştırılacak.Hamur kulakmemesi kıvamında olacak.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınıp tepsiye dizilecek.Ortalarına hafifçe bastırılıp limon kabuğu rendesi,fındık,ceviz artık hayal gücünüze kalmış melekler,konulacak.


Soğuk fırına sürülüp pembeleşene kadar 180 derecede pişirilecek.


Eh melekler,bunun yanına ne gider ? Tabi ki mucizevi faydalarıyla çay


Hepinize afiyet olsun melekler :tik:








Geri
Üst