T
TİTAN
Forum Okuru
TİTAN'dan Cevizli Un Helvası (resimli)
un helvas? cevizli tarifi nas?l yap?l?r malzemeleri resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler
Hani kimisi vard?r ya?amak için yer ,kimisi de yemek için ya?ar melekler,san?r?m ben ikinci gruba mensubum
Mis gibi bir un helvas?yla kar??n?zday?m melekler🙂 Genelde hep duyar?m,helvam tutmad?,?erbeti az ya da çok geldi,kuru oldu,ya?? fazla geldi diye.Umumiyetle un helvas?n?n malzemeleri göz karar? konuldu?u için bu tip ?ikayetler olabiliyor.Elbette ki bu i?in piri olmu? büyüklerimize diyecek yok,onlar?n elleri zaten ayar melekler 🙂 Ama hani yeni evlenmi? ya da mutfa?a yeni ?s?nm?? melekler için un helvas?n?n garantili ve ölçülü tarifini vermek istiyorum sizlere.Yap?p yiyince siz de bana hak vereceksiniz
Malzemelerimiz;
200 gr kat?ya? (Bu tercihinize kalm??,ister s?v?ya? ve kat?ya? kar??t?r?n,ister tereya?? kullan?n)
2 su barda?? un
2 su barda?? ?eker
2 su barda?? su
Ceviz (ya da f?st?k,f?nd?k)
?lk i? olarak su ve ?ekeri bir kapta ?eker iyice eriyinceye kadar kar??t?r?n.Kenara koyun.
Ya?? tencereye al?n.E?er f?st?kl? tercih ederseniz f?st??? ve unu,sade yapacaksan?z sadece unu tencereye ekleyin.Normal ate?te iyice kavurun.E?er f?st?kl? yap?yorsan?z kavurma süreniz garanti olur.Çünkü f?st???n rengi alt?n sar?s? oldu?u anda un da k?vam?n? bulmu? demektir.E?er sade unu kavuruyorsan?z ,unun mis gibi kokusu ve rengine bakarak göz karar?n?za güveneceksiniz melekler 🙂
Oca??n alt?n? k?s?p,kavrulan unun içine ?erbeti yava? yava? ekleyin,?erbetle bulu?an un s?çrayabilir dikkatli olun.?lk ba?ta çok sulu bir k?vamdad?r,gözünüz korkmas?n,siz kar??t?rmaya devam edin.K?s?k ate?te kar??t?ra kar??t?ra helva k?vam?n? bulacakt?r.
Art?k tenecereye ve ka???a yap??maz birbirini tutmu? bir k?vama gelince alt?n? kapat?n.
2 ka??k yard?m?yla ?ekil verip servis tabaklar?na al?n ve üstlerini cevizle süsleyin.
Afiyet olsun melekler
Hani kimisi vard?r ya?amak için yer ,kimisi de yemek için ya?ar melekler,san?r?m ben ikinci gruba mensubum
Mis gibi bir un helvas?yla kar??n?zday?m melekler🙂 Genelde hep duyar?m,helvam tutmad?,?erbeti az ya da çok geldi,kuru oldu,ya?? fazla geldi diye.Umumiyetle un helvas?n?n malzemeleri göz karar? konuldu?u için bu tip ?ikayetler olabiliyor.Elbette ki bu i?in piri olmu? büyüklerimize diyecek yok,onlar?n elleri zaten ayar melekler 🙂 Ama hani yeni evlenmi? ya da mutfa?a yeni ?s?nm?? melekler için un helvas?n?n garantili ve ölçülü tarifini vermek istiyorum sizlere.Yap?p yiyince siz de bana hak vereceksiniz
Malzemelerimiz;
200 gr kat?ya? (Bu tercihinize kalm??,ister s?v?ya? ve kat?ya? kar??t?r?n,ister tereya?? kullan?n)
2 su barda?? un
2 su barda?? ?eker
2 su barda?? su
Ceviz (ya da f?st?k,f?nd?k)
?lk i? olarak su ve ?ekeri bir kapta ?eker iyice eriyinceye kadar kar??t?r?n.Kenara koyun.
Ya?? tencereye al?n.E?er f?st?kl? tercih ederseniz f?st??? ve unu,sade yapacaksan?z sadece unu tencereye ekleyin.Normal ate?te iyice kavurun.E?er f?st?kl? yap?yorsan?z kavurma süreniz garanti olur.Çünkü f?st???n rengi alt?n sar?s? oldu?u anda un da k?vam?n? bulmu? demektir.E?er sade unu kavuruyorsan?z ,unun mis gibi kokusu ve rengine bakarak göz karar?n?za güveneceksiniz melekler 🙂
Oca??n alt?n? k?s?p,kavrulan unun içine ?erbeti yava? yava? ekleyin,?erbetle bulu?an un s?çrayabilir dikkatli olun.?lk ba?ta çok sulu bir k?vamdad?r,gözünüz korkmas?n,siz kar??t?rmaya devam edin.K?s?k ate?te kar??t?ra kar??t?ra helva k?vam?n? bulacakt?r.
Art?k tenecereye ve ka???a yap??maz birbirini tutmu? bir k?vama gelince alt?n? kapat?n.
2 ka??k yard?m?yla ?ekil verip servis tabaklar?na al?n ve üstlerini cevizle süsleyin.
Afiyet olsun melekler