T
TİTAN
Forum Okuru
TİTAN'dan Bayramlık Kuru Yufka Tatlısı (resimli)
kuru yufka tatlısı nasıl yapılır tarifi malzemeleri reçetesi resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler
Bayram demek tatlı demektir bizim kültürümüzde melekler,böylece de çeşit çeşit tatlılarımız oluşmuştur ustaların ellerinden dökülen 🙂
Amasya'da özellikle bayramlarda sıklıkla yapılan bir tatlıdan bahsetmek istiyorum melekler ; Kuru yufka Tatlısı 🙂
Şerbetinin hafifliği,lezzeti,kolaylığı ve özellikle ev yapımı olmasıyla bu tatlı çok beğeniliyor.
Anadolu'da hazırlanan kurutulmuş yufkadan yapılan tarifimizin malzemeleri ise şöyle;
Büyük fırın tepsiler için 6 kuru yufka,
Küçük fırın tepsileri için 3 kuru yufka
Islatmak için süt
Sıvıyağ
Bol ceviz
Şerbet için birebir ölçüde şeker-su
Kuru yufkalar,özellikle kenarları -kalın olması sebebiyle ,dikkatlice önlü arkalı sütle ıslatılır,tavlanır.İlk yufka tavlandıktan sonra kenara konulur,2. yufka tavlanınca,ilk yufka yağlanmış tepsiye serilir.Yufkalar bu düzenle ara ara fırçayla yağlanarak küçük fırın tepsileri için 1.5,büyük fırın tepsileri için 3 yufka tepsiye serilir.
Tekrar yağlama işleminden sonra bolca ceviz serpilir ve kalan yufkalar da aynı düzenle tepsiye yerleştirilir.En üste de yağlama işlemi uygulanıp,fırına
verilir.Üstü kızarınca fırından alınır.
Şerbet için bire bir ölçüde şeker ve su 5 dk kadar kaynatılır.Yufka ve şerbet biri soğuk biri sıcak olacak şekilde buluşturulur.Tatlı sıcak sıcak afiyetle yenilir..
Bayram demek tatlı demektir bizim kültürümüzde melekler,böylece de çeşit çeşit tatlılarımız oluşmuştur ustaların ellerinden dökülen 🙂
Amasya'da özellikle bayramlarda sıklıkla yapılan bir tatlıdan bahsetmek istiyorum melekler ; Kuru yufka Tatlısı 🙂
Şerbetinin hafifliği,lezzeti,kolaylığı ve özellikle ev yapımı olmasıyla bu tatlı çok beğeniliyor.
Anadolu'da hazırlanan kurutulmuş yufkadan yapılan tarifimizin malzemeleri ise şöyle;
Büyük fırın tepsiler için 6 kuru yufka,
Küçük fırın tepsileri için 3 kuru yufka
Islatmak için süt
Sıvıyağ
Bol ceviz
Şerbet için birebir ölçüde şeker-su
Kuru yufkalar,özellikle kenarları -kalın olması sebebiyle ,dikkatlice önlü arkalı sütle ıslatılır,tavlanır.İlk yufka tavlandıktan sonra kenara konulur,2. yufka tavlanınca,ilk yufka yağlanmış tepsiye serilir.Yufkalar bu düzenle ara ara fırçayla yağlanarak küçük fırın tepsileri için 1.5,büyük fırın tepsileri için 3 yufka tepsiye serilir.
Tekrar yağlama işleminden sonra bolca ceviz serpilir ve kalan yufkalar da aynı düzenle tepsiye yerleştirilir.En üste de yağlama işlemi uygulanıp,fırına
verilir.Üstü kızarınca fırından alınır.
Şerbet için bire bir ölçüde şeker ve su 5 dk kadar kaynatılır.Yufka ve şerbet biri soğuk biri sıcak olacak şekilde buluşturulur.Tatlı sıcak sıcak afiyetle yenilir..