TİTAN'dan Ağızlara Layık Kartopu Tatlısı (resimli)
kartopu tatlısı malzemeleri reçetesi yapılışı resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler
Ağzınıza layık kartopu tatlısı tarifiyle karşınızdayım işte 🙂
Çok çok hafif ve basit bir lezzetle tanıştıracağım melekler 🙂 Bu tarifi seneler önce nette görmüş ve denemiştim.O günden beri vazgeçilmez tariflerimden biri oldu.Tek kusuru bir gün önceden yapılması gerekliliği.Ancak tadını bir alınca yapıp yapıp yiyiveriyorsunuz.
Neyse konuyu fazla dağıtmayalım ve malzemelerimizi sayalım;
125 gr margarin
1 litre süt
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
3 adet muz
Hindistan cevizi
Unu ve yağı tencerde kavurun melekler.Sütü ekleyin ve ocaktan lıp önce blendırdan geçirin iyice.Daha sonra tekrar ocağa koyup,şeker ve vanilyayı ekleyin.Katılaşınca ve kaynayınca ocaktan indirin.
Soğuyunca buzdolabina koyun.Yalnız kapaktan önce havlu kağıt serin tencerenin ağzına kapağı öyle kapatın.Buharlaşan su geri muhallebinin üstüne akmasın diye
Bir gece buzdolabında bırakın.Ya da en az 7-8 saat.Ertesi gün ya da süre sonunda ellerinizi ıslatarak cevizden biraz büyük yuvarlaklar alıp elinizde açn ve içlerine birer dilim muz koyup kapatın.Yuvarlakları hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.
İlk başta yuvarlama işlemni yapamayacaksınız gibi gelebilir ama yılmayın ellerinizi ıslata ıslata yuvarlakları hazırlayın.