tırtıl mantı
Mantıya bayılırım...E sevmeyen de yok gibidir.Biraz zaman alsa da harcadığınız emeğe değiyor...Hem yaparken,hem yerken çok mutlu oluyorum...Kilo alma derdi de olmasa daha çok yaparım.🙂
Malzemeler:
HAMURU ICIN MALZEMELER:
2 yumurta
1,5 Su bardagi ılık su
2 yemek kasigi siviyag
aldıgı kadar un
HARCI ICIN MALZEMELER:
300gr.Kiyma.
1 Büyük sogan rendesi
3 dis sarimsak
yarim demet maydonoz
1 cay kasigi karabiber
1 Cay kasigi pulbiber.
tuz
nane
SERVISI ICIN:
500gr.Yogurt
1 dis sarimsak
bir tutam tuz
ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:
2 Yemek kasig tereyag
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
1 tatli kasigi pulbiber
HAZIRLANISI:
Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,sıvıyagınızalıyoruz
unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yoguruyoruz .
8 esit parcaya bölüp yuvarliyoruz
dinlenmesi icin üzerine ıslak bez örtüyoruz
kıymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kıyıyoruz
rendeledigimiz sogani ilave edip tuzunu ayarlıyoruz
hamurlari teker teker acıyoruz
su bardagi agziyla bardagi bastırarak kesiyoruz
ortasına harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatlı catalını bastırarak kapatıyoruz.
hazırladıgımız mantılari kaynamis tuzlu suda haşlayarak servis tabagına alıyoruz
yogurtda sarımsakları incecik dögerek tuz ile ilave ediyoruz
tavaya tereyağını ,pul ve tatlı kırmızı biberi yagda hafif cızırdayacak kadar yakın.
önce yogurdu mantının üzerine koyup sonra tereyagını tüm mantının üzerine gezdiriyoruz
sıcak servis ediyoruz
Afiyet olsun
Malzemeler:
HAMURU ICIN MALZEMELER:
2 yumurta
1,5 Su bardagi ılık su
2 yemek kasigi siviyag
aldıgı kadar un
HARCI ICIN MALZEMELER:
300gr.Kiyma.
1 Büyük sogan rendesi
3 dis sarimsak
yarim demet maydonoz
1 cay kasigi karabiber
1 Cay kasigi pulbiber.
tuz
nane
SERVISI ICIN:
500gr.Yogurt
1 dis sarimsak
bir tutam tuz
ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:
2 Yemek kasig tereyag
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
1 tatli kasigi pulbiber
HAZIRLANISI:
Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,sıvıyagınızalıyoruz
unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yoguruyoruz .
8 esit parcaya bölüp yuvarliyoruz
dinlenmesi icin üzerine ıslak bez örtüyoruz
kıymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kıyıyoruz
rendeledigimiz sogani ilave edip tuzunu ayarlıyoruz
hamurlari teker teker acıyoruz
su bardagi agziyla bardagi bastırarak kesiyoruz
ortasına harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatlı catalını bastırarak kapatıyoruz.
hazırladıgımız mantılari kaynamis tuzlu suda haşlayarak servis tabagına alıyoruz
yogurtda sarımsakları incecik dögerek tuz ile ilave ediyoruz
tavaya tereyağını ,pul ve tatlı kırmızı biberi yagda hafif cızırdayacak kadar yakın.
önce yogurdu mantının üzerine koyup sonra tereyagını tüm mantının üzerine gezdiriyoruz
sıcak servis ediyoruz
Afiyet olsun