Tiramisumuz bardaktaa
Tiramisuya bayılırım buda bardakta olan güzel bir tarif melişlerim.🙂
MALZEMELER:
-1 adet diktörtgen hazır kakaolu kek
-1 çay bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı nescafe
-1 tatlı kaşığı tozşeker
KREMASI İÇİN:
-1 adet yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı dolusu un
-3 çorba kaşığı şeker
-2 su bardağı süt
-1 paket labne peynir
-Küçük bir parça damla sakızı (Arzu edilirse)
ÜZERİ İÇİN :
-1 tatlı kaşığı kakao
-1 tatlı kaşığı türk kahvesi
-Arzuya göre süslemek için nane yaprağı ve rulokat gofret
YAPILIŞI:
Kakolu kekin yarısı , servis için kullanılacak bardak ya da kupların tabanlarına eşit şekilde pay edilir. Kahve ve şeker sıcak suda eritilerek kekler ıslatılır.
Diğer tarafta bir tencerede yumurta sarısı, un, şeker, süt ve damla sakızı karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişirilir. Ocaktan alınıp bir süre ılıması beklenir. Daha sonra labne peyniri eklenerek yedirinceye kadar karıştırılır.
Bardaklardaki ıslanmış keklerin üzerine krema konulur. Sonra kekin kalan diğer yarısı bardaklara paylaştırılır. Kekler tekrar kahveyle ıslatıldıktan sonra kalan kremayla üstleri kaplanır. Buzdolabında bir süre bekletildikten sonra servis yapmadan önce kahve ve kakao karışımı çay süzgeci kullanılarak üzerlerine serpilir.
NOT: Malzemelerle, fotoğraftaki gibi boyuttaki bir bardakla 2, daha küçük kuplarla 4 adet tiramisu elde ediliyor.
MALZEMELER:
-1 adet diktörtgen hazır kakaolu kek
-1 çay bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı nescafe
-1 tatlı kaşığı tozşeker
KREMASI İÇİN:
-1 adet yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı dolusu un
-3 çorba kaşığı şeker
-2 su bardağı süt
-1 paket labne peynir
-Küçük bir parça damla sakızı (Arzu edilirse)
ÜZERİ İÇİN :
-1 tatlı kaşığı kakao
-1 tatlı kaşığı türk kahvesi
-Arzuya göre süslemek için nane yaprağı ve rulokat gofret
YAPILIŞI:
Kakolu kekin yarısı , servis için kullanılacak bardak ya da kupların tabanlarına eşit şekilde pay edilir. Kahve ve şeker sıcak suda eritilerek kekler ıslatılır.
Diğer tarafta bir tencerede yumurta sarısı, un, şeker, süt ve damla sakızı karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişirilir. Ocaktan alınıp bir süre ılıması beklenir. Daha sonra labne peyniri eklenerek yedirinceye kadar karıştırılır.
Bardaklardaki ıslanmış keklerin üzerine krema konulur. Sonra kekin kalan diğer yarısı bardaklara paylaştırılır. Kekler tekrar kahveyle ıslatıldıktan sonra kalan kremayla üstleri kaplanır. Buzdolabında bir süre bekletildikten sonra servis yapmadan önce kahve ve kakao karışımı çay süzgeci kullanılarak üzerlerine serpilir.
NOT: Malzemelerle, fotoğraftaki gibi boyuttaki bir bardakla 2, daha küçük kuplarla 4 adet tiramisu elde ediliyor.