*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Terbiyeli ciğer çorbası
bebekler için ciğer çorbası ciğer çorbası bebeklere tarifi bebekler için tarifi yemekleri
Açıkcası ben ciğeri mangal hariç hiçbirşekilde yiyemiyorum.Ama sevenler için Osmanlı mutfağından sizlere terbiyeli ciğer çorbasının tarifini veriyorum
5 kişilik
Malzemesi:
-350gr, kuzuya da kuyun ciğeri
(küçük küpler biçiminde doğranmış)
-1,5 lt. et suyu (6 su bardağı)
-tuz
-2 adet yumurta sarısı
-1/2 adet limon (suyu) ya da
50 ml sirke (1/5 su bardağı)
-100 gr. tereyağı (6,5 çorba ksj
-1/2 çay kş.kırmızı pul biber
-1/3 bag taze nane ya da
maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı:
1.Ciğerleri, kanı iyice gitmesi için biraz suda bırakın, Sonra yıkayıp süzdürerek bir tencereye yerleştirin.
2.Üzerine et suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın ve ateşi kısarak 10 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın;
3.Bir kapta yumurta sarılarını limon Suyu ile çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbanın suyundan katarak ılındırın. Çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya yedirin. Koyulaşıp, yumurta kokusu gidinceye kadar çorbayı pişirip ateşten alın.
4.Tavada tereyagını kırmızıbiberle birlikte kızdırıp, çorbanın üzerine biberli yağı gezdirin, ince kıyılmış nane ya da maydanoz serperek servis yapın.
Not: Eğer çorbanın daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız yumurtalı terbiyesine 1 çorba kaşığı un kalabilirsiniz.
Açıkcası ben ciğeri mangal hariç hiçbirşekilde yiyemiyorum.Ama sevenler için Osmanlı mutfağından sizlere terbiyeli ciğer çorbasının tarifini veriyorum
5 kişilik
Malzemesi:
-350gr, kuzuya da kuyun ciğeri
(küçük küpler biçiminde doğranmış)
-1,5 lt. et suyu (6 su bardağı)
-tuz
-2 adet yumurta sarısı
-1/2 adet limon (suyu) ya da
50 ml sirke (1/5 su bardağı)
-100 gr. tereyağı (6,5 çorba ksj
-1/2 çay kş.kırmızı pul biber
-1/3 bag taze nane ya da
maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı:
1.Ciğerleri, kanı iyice gitmesi için biraz suda bırakın, Sonra yıkayıp süzdürerek bir tencereye yerleştirin.
2.Üzerine et suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın ve ateşi kısarak 10 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın;
3.Bir kapta yumurta sarılarını limon Suyu ile çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbanın suyundan katarak ılındırın. Çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya yedirin. Koyulaşıp, yumurta kokusu gidinceye kadar çorbayı pişirip ateşten alın.
4.Tavada tereyagını kırmızıbiberle birlikte kızdırıp, çorbanın üzerine biberli yağı gezdirin, ince kıyılmış nane ya da maydanoz serperek servis yapın.
Not: Eğer çorbanın daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız yumurtalı terbiyesine 1 çorba kaşığı un kalabilirsiniz.