Tavuklu Sebzeli Çıtır Börek
börek
İsmi bile benim iştahımı kabartmaya yetiyor kızlar... Hele hele o resim yok mu o resim =)) hem besleyici hemde lezzetli bir tarif bu... Gönül rahatlığı içinde tüm ailenizle birlikte yiyebileceğiniz harika bir börek...
Türü: Tavuk
Pişirme Süresi: 45 dk
Pişirme Şekli: Fırın, Tencere, Kavurma
Zorluk: Kolay
Kişi Sayısı: 4-6
Mlazemeler:
Teflon bir tavaya çeyrek çay bardağı sıvı yağı alalım. minik minik kıydığımız yeşil soğanları yağda çabucak kavuralım. üzerine küp küp doğradığmız tavuk göğüslerini ekleyelim ve tavada iyice pişene kadar soteleyelim. Önceden iyice haşladığımız kerevizleri (kerevizler yumuşacık olmalı) tavukların içine karıştıralım. Üzerine dilediğimiz miktarda tuz ve karabiber ekleyelim. en son pastırmaları da ekleyip hazırladığımız bu karışımı derin bir kaba alalım. O sırada temiz bir teflon tavaya 1 tatlı kaşığı margarin koyalım. Bu margarin iyice erisin. Üzerine 1 adet yufka koyalım ve bu yufkanın üzerine sütümüzü sürelim. onun üzerine diğer yufka dilimimiz gelsin ve bu ikinci yufkadan sonra arasına tavuklu, kerevizli, pastırmalı harcımızı koyarak, tava böreği yapıyormuşuz gibi yufkaları bohça haline getirelim. önce orta ateste sonra kısık ateste, teflon tavanın ağzı kapalı olacak biçimde pişirelim. Çevirirken teflon tavanın kapağını kullanabilirsiniz. yufkalar çıtır çıtır olduktan sonra bir tabağa alalım ve sıcak servis edelim. Afiyet olsun...
İsmi bile benim iştahımı kabartmaya yetiyor kızlar... Hele hele o resim yok mu o resim =)) hem besleyici hemde lezzetli bir tarif bu... Gönül rahatlığı içinde tüm ailenizle birlikte yiyebileceğiniz harika bir börek...
Türü: Tavuk
Pişirme Süresi: 45 dk
Pişirme Şekli: Fırın, Tencere, Kavurma
Zorluk: Kolay
Kişi Sayısı: 4-6
Mlazemeler:
- 2 adet hazır yufka
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 2 dilim pastırma
- yarım sap yeşil soğan
- çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam taze çekilmiş karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 adet haşlanmış kereviz
- 1 çay bardağı süt
Teflon bir tavaya çeyrek çay bardağı sıvı yağı alalım. minik minik kıydığımız yeşil soğanları yağda çabucak kavuralım. üzerine küp küp doğradığmız tavuk göğüslerini ekleyelim ve tavada iyice pişene kadar soteleyelim. Önceden iyice haşladığımız kerevizleri (kerevizler yumuşacık olmalı) tavukların içine karıştıralım. Üzerine dilediğimiz miktarda tuz ve karabiber ekleyelim. en son pastırmaları da ekleyip hazırladığımız bu karışımı derin bir kaba alalım. O sırada temiz bir teflon tavaya 1 tatlı kaşığı margarin koyalım. Bu margarin iyice erisin. Üzerine 1 adet yufka koyalım ve bu yufkanın üzerine sütümüzü sürelim. onun üzerine diğer yufka dilimimiz gelsin ve bu ikinci yufkadan sonra arasına tavuklu, kerevizli, pastırmalı harcımızı koyarak, tava böreği yapıyormuşuz gibi yufkaları bohça haline getirelim. önce orta ateste sonra kısık ateste, teflon tavanın ağzı kapalı olacak biçimde pişirelim. Çevirirken teflon tavanın kapağını kullanabilirsiniz. yufkalar çıtır çıtır olduktan sonra bir tabağa alalım ve sıcak servis edelim. Afiyet olsun...