Tavuklu Pilav

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilkimsu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ilkimsu

Yeni Üye
Üye
Tavuklu Pilav
ben pilavın icinde artı olarak nohut ve şehriye olunca cok seviyorum ve sizlere de öneriyorum 🙂 ayrıca acı biber yada damak tadına göre pul biber kara biber 🙂 ve birde ayraan of şahane gece gece olsada yesek 🙂

tavuklupilav-7474.jpg

Malzemeler :
2 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 tavuk
Tuz


Hazırlanışı :
Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölüp bir tarafa bırakın.
Diğer taraftan 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. Sonra pirincin duru suyu çıkıncaya kadar iyice yıkayın.
Bir tencereye margarin koyup hafif kızdırın, sonra buna 3 bardak tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce kuvvetli sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın.
Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip servis yapın.Afiyet olsun.
 
offfffffffffff harikaa bayadır yemiyorum beaa esas bunu dışardaki el arabasıyla gezen pilavcıdan yiceksin üstüne ketçap yanına buz gibi köpüklü ayran off offfffffff gece gece ne gidiodu yaa özledimm
 
offfffffffffff harikaa bayadır yemiyorum beaa esas bunu dışardaki el arabasıyla gezen pilavcıdan yiceksin üstüne ketçap yanına buz gibi köpüklü ayran off offfffffff gece gece ne gidiodu yaa özledimm

aynen bende öyle yemeyi seviyorum zaten 😀 ama kadıköyde sürekli gittiğim subeleri olan yediğim biryer var kesinlikle oraya da gitmelisin 😀 sadece pilav cesitlerinden ibarettt 😀
 
aynen bende öyle yemeyi seviyorum zaten 😀 ama kadıköyde sürekli gittiğim subeleri olan yediğim biryer var kesinlikle oraya da gitmelisin 😀 sadece pilav cesitlerinden ibarettt 😀

hımm adı nedir canım ben genelde seyyar nohut pilavcılardan yerdim 😀 bayadırda yemiyordum.. Kadıköye sık sık giderim mutlaka denerim 😉
 
Geri
Üst