ESDE
Hamiş Melek
tavuk corbasi iskembe corbasi eksili tavuk corbasi iskembe corbasi tarifi tavuk corbasi resimli tarifi
Sevgili Meleklerim,
Esim diyette oldugu icin gecen gun ona haslama sebze ve tavuk yaparken, tavuklari hasladigim suyu tavuklu iskembe corbasi yapmaya karar verdim, normalde hepimizin bildigi tavuk corbasinin terbiyeli hali, iskembe corbasinada cok benziyor, iskembe corbasini icemeyenler icin farkli bir alternatif kesinlikle, birde bilenler icin arap asi corbasi vardir, yapilisi asagi yukari aynidir, yapmadan once biraz tedirgin oldum, nasil olur tadi diye ama, iki kase ustuste ictim piserpismez, pesinden aksam esimin diyet yemegini verirken, ocagin ustundeki corba tenceresini gorup bu ne diye sorunca, dene bakalim begenicekmisin dedim, o da bayildi ve iki kase icti diyeti bozdu yani uzun lafin kisasi ; deneyin pisman olmazsiniz derim 🙂
Simdi gecelim tarifimize,
MALZEMELER
2 KASIK UN
IKI KASIK MARGARIN TEREYAG YADA SIVIYAG (KARISIK OLABILIR)
ONCEDEN HASLANMIS TAVUK SUYU
1 YUMURTA
4 KASIK YOGURT
BIR PARCA TAVUK GOGUS
1 DIS SARIMSAK
KARABIBER
PUL BIBER
TUZ
SIRKE
YAPILISI
2 Kasik yagimizi bir tencerede kizdirdiktan sonra, unumuzu ekliyoruz, ve cig kokusu gidene kadar surekli karistirarak kavuruyoruz... Un kavrulunca ilik olan tavuk suyumuzu ekleyerek kaynamaya aliyoruz, ( bu asamada eger topaklanma olursa blendir kullanarak halledebilirsiniz) Corbamiz kaynarken diger taraftan corbamizin terbiyesi icin bir kasede 4 kasik yogurt ve bir adet yumurtanin sarisini cirpiyoruz, kaynamaktan olan corbamizdan birkac kasik terbiyemizin icine karistirarak ilitiyoruz, daha sonra bu karisimi kaynamakta olan corbamiza yavas yavas karistirarak ilave ediyoruz...pesinden didikledigimiz tavuk etlerini corbamiza katiyoruz ve karistirmaya devam ediyoruz, tuzunu karabiberini pul biberini de ilave ediyoruz, bu arada eger sarimsak seviyorsaniz bir dis sarimsagi icine minik minik dograyip katabilirsiniz, eger sevmiyorsaniz yada ayri kullanmak isteyen olursa diye, ufak bir kasede sirkeli sarimsak sosu hazirlayip corba pistikten sonra arzu edene servisin uzerine dokup ikram edilebilir, yaklasik 10 dk kaynattiktan sonra corbamiz hazir meleklerimm, hepinize afiyet olsunnnnnnn 🙂
Sevgili Meleklerim,
Esim diyette oldugu icin gecen gun ona haslama sebze ve tavuk yaparken, tavuklari hasladigim suyu tavuklu iskembe corbasi yapmaya karar verdim, normalde hepimizin bildigi tavuk corbasinin terbiyeli hali, iskembe corbasinada cok benziyor, iskembe corbasini icemeyenler icin farkli bir alternatif kesinlikle, birde bilenler icin arap asi corbasi vardir, yapilisi asagi yukari aynidir, yapmadan once biraz tedirgin oldum, nasil olur tadi diye ama, iki kase ustuste ictim piserpismez, pesinden aksam esimin diyet yemegini verirken, ocagin ustundeki corba tenceresini gorup bu ne diye sorunca, dene bakalim begenicekmisin dedim, o da bayildi ve iki kase icti diyeti bozdu yani uzun lafin kisasi ; deneyin pisman olmazsiniz derim 🙂
Simdi gecelim tarifimize,
MALZEMELER
2 KASIK UN
IKI KASIK MARGARIN TEREYAG YADA SIVIYAG (KARISIK OLABILIR)
ONCEDEN HASLANMIS TAVUK SUYU
1 YUMURTA
4 KASIK YOGURT
BIR PARCA TAVUK GOGUS
1 DIS SARIMSAK
KARABIBER
PUL BIBER
TUZ
SIRKE
YAPILISI
2 Kasik yagimizi bir tencerede kizdirdiktan sonra, unumuzu ekliyoruz, ve cig kokusu gidene kadar surekli karistirarak kavuruyoruz... Un kavrulunca ilik olan tavuk suyumuzu ekleyerek kaynamaya aliyoruz, ( bu asamada eger topaklanma olursa blendir kullanarak halledebilirsiniz) Corbamiz kaynarken diger taraftan corbamizin terbiyesi icin bir kasede 4 kasik yogurt ve bir adet yumurtanin sarisini cirpiyoruz, kaynamaktan olan corbamizdan birkac kasik terbiyemizin icine karistirarak ilitiyoruz, daha sonra bu karisimi kaynamakta olan corbamiza yavas yavas karistirarak ilave ediyoruz...pesinden didikledigimiz tavuk etlerini corbamiza katiyoruz ve karistirmaya devam ediyoruz, tuzunu karabiberini pul biberini de ilave ediyoruz, bu arada eger sarimsak seviyorsaniz bir dis sarimsagi icine minik minik dograyip katabilirsiniz, eger sevmiyorsaniz yada ayri kullanmak isteyen olursa diye, ufak bir kasede sirkeli sarimsak sosu hazirlayip corba pistikten sonra arzu edene servisin uzerine dokup ikram edilebilir, yaklasik 10 dk kaynattiktan sonra corbamiz hazir meleklerimm, hepinize afiyet olsunnnnnnn 🙂