BeyazMelek
Daimi Üye
Tavuklu garnitürlü şehriye pilavı tarifi
Bu konu; tavuklu garnitürlü şehriye pilavı ile ilgili bilgi vermektedir.
Meleklerim son dönemlerde pirinç pilavını nerdeyse hiç pişirmiyorum desem yeridir. Pirinç pilavının saltanatına şehriye pilavıyla son verdik. Biz evde severek yiyoruz ve içine birkaç malzeme katarak daha da zenginleştirince misafirlerim için de soframda ağır bir yemek hazır bulunmuş oluyor. Siz de farklı bir pilav denemek isterseniz tavsiyem şehriye pilavından yana ayrıca sadece tavuk suyuyla da pişirdiğinizde de çok güzel bir pilav elde edebilirsiniz.
Malzemeler
1.5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
2 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı mısır
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
Tuz, zeytinyağı
Şehriye pilavı nasıl yapılır?
Tencereye soğanı ve küp doğranmış havuçları alıp soteleyin.
Tavuk etlerini küp küp doğrayıp ilave edin.
Tavukların rengi dönünce baharatlarını atıp karıştırın.
Şehriyeleri çok az zeytinyağıyla kavurun. (ben kavruk tadı sevdiğimiz için fazla kavurdum. Siz daha az kavurabilirsiniz)
Şehriyelerin üzerine tavuklu harcı serin. Sıcak suyu ekleyin. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine ince doğranmış maydanozları ekleyip 15 dakika kadar pilavı dinlendirin.
Meleklerim son dönemlerde pirinç pilavını nerdeyse hiç pişirmiyorum desem yeridir. Pirinç pilavının saltanatına şehriye pilavıyla son verdik. Biz evde severek yiyoruz ve içine birkaç malzeme katarak daha da zenginleştirince misafirlerim için de soframda ağır bir yemek hazır bulunmuş oluyor. Siz de farklı bir pilav denemek isterseniz tavsiyem şehriye pilavından yana ayrıca sadece tavuk suyuyla da pişirdiğinizde de çok güzel bir pilav elde edebilirsiniz.
Malzemeler
1.5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
2 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı mısır
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
Tuz, zeytinyağı
Şehriye pilavı nasıl yapılır?
Tencereye soğanı ve küp doğranmış havuçları alıp soteleyin.
Tavuk etlerini küp küp doğrayıp ilave edin.
Tavukların rengi dönünce baharatlarını atıp karıştırın.
Şehriyeleri çok az zeytinyağıyla kavurun. (ben kavruk tadı sevdiğimiz için fazla kavurdum. Siz daha az kavurabilirsiniz)
Şehriyelerin üzerine tavuklu harcı serin. Sıcak suyu ekleyin. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine ince doğranmış maydanozları ekleyip 15 dakika kadar pilavı dinlendirin.