Tavada Lahmacun Tarifi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan M e g
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M e g

Melekler Mekanı
Tavada Lahmacun Tarifi
Tavada lahmacun tarifi için gerekli malzemeler



10 adet lahmacun için;

Hamuru;

3 çay kaşığı kuru maya

1 yumurta

1 bardaktan az süt

1 çay kaşığı şeker
Çok az tuz (bir fiske)

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

Iç harcı;

200 gr kıyma,2 adet sivri biber,2 adet domates,karabiber,tuz,pul biber.

Yapılışı:

Sütü ılık olarak bir kaba alıyoruz,içine şekeri koyup çatalla karıştırıyoruz. Böylece maya aktif hale geliyor. Içine tuzu ekliyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
Sonra yağ,yumurta ve unu ekliyoruz. Yoğuruyoruz.

Kabın üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.

Bu sırada,
Iç harcı hazırlıyoruz.
Kıyma,biber,domates,karabiber,tuz,biraz pul biber ekliyoruz.

Hamuru 10/12 beze kadar bölüyoruz.
Her birini servis rabağı büyüklüğünde açıyoruz ve iç harcı yayıyoruz üzerlerine.

Pişmesi;

büyükçe bir kapaklı tavaya (yağ koymadan) tek tek lahmacunları alıp pişiriyoruz.
Kapağın içi buhar oluncaya kadar orta ateşte,buharı gördükten itibaren ise kısık ateşte 10'ar dakika pişiriyoruz.
Kısık ateşte 10 dakikada gayet iyi pişiyor üst malzemesi.

Afiyet olsun

IMG_20180131_171202.jpg

IMG_20180131_171103.jpg

IMG_20180131_174135.jpg

IMG_20171221_164151.jpg
 
Son düzenleme:
Yazı gayet iyi görünüyor sıkıntı yok ta. Bu yaşıma geldim ilk kez görüyorum tavada lahmacun yapılışını nasıl lezzetli oluyor mu ya da gevriyor mu ? pişerken üstünü kapakla vs kapatıyor musunuz ?
 
Yazı gayet iyi görünüyor sıkıntı yok ta. Bu yaşıma geldim ilk kez görüyorum tavada lahmacun yapılışını nasıl lezzetli oluyor mu ya da gevriyor mu ? pişerken üstünü kapakla vs kapatıyor musunuz ?
@SadmiN tavanın kapağını kapatıyoruz,orta ateşte kapağın iç kısmı buhar oluncaya kadar,sonra buharı görünce altını iyice kısıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
Lezzeti muhteşem. Denenmeli.bence😉
Fotolar anlatmoyor mu 🙂
 
Geri
Üst