M e g
Melekler Mekanı
Tavada Lahmacun Tarifi
Tavada lahmacun tarifi için gerekli malzemeler
10 adet lahmacun için;
Hamuru;
3 çay kaşığı kuru maya
1 yumurta
1 bardaktan az süt
1 çay kaşığı şeker
Çok az tuz (bir fiske)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Iç harcı;
200 gr kıyma,2 adet sivri biber,2 adet domates,karabiber,tuz,pul biber.
Yapılışı:
Sütü ılık olarak bir kaba alıyoruz,içine şekeri koyup çatalla karıştırıyoruz. Böylece maya aktif hale geliyor. Içine tuzu ekliyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
Sonra yağ,yumurta ve unu ekliyoruz. Yoğuruyoruz.
Kabın üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Bu sırada,
Iç harcı hazırlıyoruz.
Kıyma,biber,domates,karabiber,tuz,biraz pul biber ekliyoruz.
Hamuru 10/12 beze kadar bölüyoruz.
Her birini servis rabağı büyüklüğünde açıyoruz ve iç harcı yayıyoruz üzerlerine.
Pişmesi;
büyükçe bir kapaklı tavaya (yağ koymadan) tek tek lahmacunları alıp pişiriyoruz.
Kapağın içi buhar oluncaya kadar orta ateşte,buharı gördükten itibaren ise kısık ateşte 10'ar dakika pişiriyoruz.
Kısık ateşte 10 dakikada gayet iyi pişiyor üst malzemesi.
Afiyet olsun
10 adet lahmacun için;
Hamuru;
3 çay kaşığı kuru maya
1 yumurta
1 bardaktan az süt
1 çay kaşığı şeker
Çok az tuz (bir fiske)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Iç harcı;
200 gr kıyma,2 adet sivri biber,2 adet domates,karabiber,tuz,pul biber.
Yapılışı:
Sütü ılık olarak bir kaba alıyoruz,içine şekeri koyup çatalla karıştırıyoruz. Böylece maya aktif hale geliyor. Içine tuzu ekliyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
Sonra yağ,yumurta ve unu ekliyoruz. Yoğuruyoruz.
Kabın üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Bu sırada,
Iç harcı hazırlıyoruz.
Kıyma,biber,domates,karabiber,tuz,biraz pul biber ekliyoruz.
Hamuru 10/12 beze kadar bölüyoruz.
Her birini servis rabağı büyüklüğünde açıyoruz ve iç harcı yayıyoruz üzerlerine.
Pişmesi;
büyükçe bir kapaklı tavaya (yağ koymadan) tek tek lahmacunları alıp pişiriyoruz.
Kapağın içi buhar oluncaya kadar orta ateşte,buharı gördükten itibaren ise kısık ateşte 10'ar dakika pişiriyoruz.
Kısık ateşte 10 dakikada gayet iyi pişiyor üst malzemesi.
Afiyet olsun
Son düzenleme: