Tatlı Severlere Badem Tatlısı
badem tatl?s?
MALZEMELER
badem tatl?s?, tarifi nedir, nas?l yap?l?r, malzemeleri nelerdir, tatl? hakk?nda her?ey burada
Badem Tatl?s? asl?nda bu tatl?y? ceviz, f?nd?k, f?st?k gibi yemi?lerlede haz?rlayabilirsiniz.

MALZEMELER
6 yumurta
2 çorba ka???? toz seker
100 gr margarin
2 çorba ka???? un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmi? badem
1 kilo ?ekerden yap?lm?? ?urup
?urubun malzemesi
1 kg toz ?eker
3 bardak su
Yar?m limon suyu
2 çorba ka???? toz seker
100 gr margarin
2 çorba ka???? un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmi? badem
1 kilo ?ekerden yap?lm?? ?urup
?urubun malzemesi
1 kg toz ?eker
3 bardak su
Yar?m limon suyu
HAZIRLANI?I
Tatl?n?n haz?rlan???: Yumurta sar?lar?n? aklar?ndan ay?rarak bir tencereye al?n ve ?ekeri de ilave edin. A??r ate?te tel ile ç?rparak kabart?n.
Ate?ten alarak çekilmi? badem, un ve 50 gr eritilmi? margarin ekleyin. Yumurta aklar?n? ayr? bir kapta ç?rparak kar haline getirin. Kar???ma katarak kevgirle kar??t?r?n.
Ya?lanm?? tepsiye dökerek düzle?tirin. Üzerine ince k?r?lm?? bademi serpi?tirip 20 dakika ile yar?m saat aras?nda pi?irip f?r?ndan ç?kar?n. Üzerine so?uk ?urup dökün. Servis edin.
?urubun haz?rlan???: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynat?n. Köpü?ünü al?n, limon suyunu kat?n. K?sa bir süre daha kaynat?p ate?ten al?n.
Ate?ten alarak çekilmi? badem, un ve 50 gr eritilmi? margarin ekleyin. Yumurta aklar?n? ayr? bir kapta ç?rparak kar haline getirin. Kar???ma katarak kevgirle kar??t?r?n.
Ya?lanm?? tepsiye dökerek düzle?tirin. Üzerine ince k?r?lm?? bademi serpi?tirip 20 dakika ile yar?m saat aras?nda pi?irip f?r?ndan ç?kar?n. Üzerine so?uk ?urup dökün. Servis edin.
?urubun haz?rlan???: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynat?n. Köpü?ünü al?n, limon suyunu kat?n. K?sa bir süre daha kaynat?p ate?ten al?n.