Taş Kadayıf
taş kadayıf tatlısı tas kadayif taş kadayıf yassı kadayıfı
Yine ilk kez duyduğum bir lezzet denemek isteyenlere buyrun melişler 🙂
MALZEMELER:
-500 gr yassı kadayıf
-300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
-2 çorba kaşığı toz şeker
-Kızartmak için yeterince sıvı yağ
-Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1) Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır.
2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr.
Yine ilk kez duyduğum bir lezzet denemek isteyenlere buyrun melişler 🙂
MALZEMELER:
-500 gr yassı kadayıf
-300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
-2 çorba kaşığı toz şeker
-Kızartmak için yeterince sıvı yağ
-Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1) Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır.
2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr.