Takma kirpik kullanımı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Takma kirpik kullanımı
takma kirpik kullanımı takma kirpik çeşitleri yapıştırma yapıştırma
Eğer kirpiklerinizin görüntüsünden şikayet ediyorsanız ve özel bir gününüz varsa ve sizde takma kipik kullanmak istiyorsanız eğer sizler için bazı bilgileri paylaşmak istiyorum

Takma kirpik kullanırken nelere dikkat edilmeli bakımı nasıl olmalı merak ettiklerinizle ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz hanımlar


Şerit kirpikler moda akımlarına bağlı olarak, genellikle fotomodel, sahne, gece ve fantezi makyajlar için uygulanır. Ayrıca kısa ve düz kirpikli kişilerde, uzun ve kıvrık hatta değişik renklerde kirpikler haline uygulanabilirler. Bu uygulamayı yaptıracak kişinin kendi kirpikleri ile ince şerit kirpikleri kolaylıkla birleştirilebildiği için, daha doğal bir görünüm sağlarlar. Kirpik fönleri de bu işlem yapılmadan veya yapıldıktan sonra uygulanabilirler.

Çift olarak satılır. Her biri komple bir göz içindir. İnce bir şerit üzerine yapıştırılmış naylon lifler veya kıllardan oluşur. Şerit ya kendinden yapışkanlıdır veya kutusunda bir yapıştırıcısı mevcuttur. Burada dikkat edilmesi gereken konu özel olarak kirpik yapıştırıcısı olarak üretilmiş yapıştırıcıların kullanılmasıdır. Diğer yapıştırıcılar kullanılmamalıdır. Özellikle solvent içeren yapıştırıcılardan kaçınılmalıdır. Birçok değişik uzunlukları, kalınlıkları ve renkleri mevcuttur.
UYGULAMA:
Göz makyajından önce bu işlem yapılmalı ve uygulanacak kişi üzerinde yapıştırıcılığı test edilmelidir. Steril bir cımbız ile bir şerit dikkatlice alınır. Şeritlerin yerleştirilmiş olduğu plastik yatak dışa doğru bükülerek şeritlerin kolayca bu yataklardan çıkması sağlanır. Sonra yapıştırıcı tüpten şeridin üzerine direkt olarak sıkılır. Bu işlem uygulanacak kişinin kirpiklerine kesinlikle sıkılmaz. Uygulanan kişiden gözlerini kapaması istenir. Uygulanacak kişinin önünde durarak çalışılır. Şerit ilk olarak üst kirpiklere gözkapağının ortası oranlanarak kirpikler üzerine yapıştırılmaya başlanır. Şerit kirpiklerin diplerine mümkün olduğu kadar yakın yerleştirilmelidir. ( Şeride sürülen yapıştırıcı doğal kirpiklerden uzak tutulmalıdır. Aksi halde doğal kirpikler birbirine yapışır. ) Sonra burun tarafına doğru ve daha sonra dış tarafa doğru yapıştırma işlemine devam edilir. Yapılan işlem kontrol edilerek diğer göze geçilir. Her ikisi de bittikten sonra simetriye bakılır. Yapıştırıcının kuruması için yaklaşık 3 dakika beklenir. Eğer yapılan işlem aşamalarında bir göz sulanması olur ise, sulanma duruncaya kadar beklenilir.
ÇIKARTILMASI:
Şerit kirpikler, genellikle kolay çıkartılırlar. Zorlanma durumunda özel çözücü kullanılmalıdır. Çıkarma şekli ise gözün dış kenarından iç kenarına doğru yavaşça çekilerek yapılır. Göz kapaklarında kalan yapıştırıcı izlerini, nemli pamuk pedler yardımı ile silerek yapabilirsiniz.
ÖNEMLİ :
Şerit kirpikler bir kereden fazla kullanılabilir. Çıkartılan kirpiklerin şeridinde kalan yapıştırıcıyı çıkartmak için 1-2 dakika ılık suda bekletilir. Sonra temiz bir zemin üzerinde hafifçe kurulanır ve tekrar kavisli bir hale gelmesi için kurşun kalem üzerine sarılır. İyice kuruduktan sonra kutusuna yerleştirilir.


EKME KİRPİKLER

Genellikle 40 - 60 veya 80 adeti bir kutuda satılır. Şerit kirpiklerden daha doğal bir görünüm sağlar. Bunun içinde en çok kullanılan kirpik çeşididir. Burada da dikkat edilmesi gereken konu özel olarak kirpik yapıştırıcısı olarak üretilmiş yapıştırıcıların kullanılmasıdır. Diğer yapıştırıcılar kullanılmamalıdır. Özellikle solvent içeren yapıştırıcılardan kaçınılmalıdır. Değişik uzunluklarda ve kahverengi ile siyah renkleri mevcuttur.
Uygulanan kişi özellikle yüz üstü yatma ve gözlerini ovuşturma gibi alışkanlıkları yok ise yaklaşık 6 hafta kadar kullanabilir.

UYGULAMA:
Göz makyajından önce bu işlem yapılmalı ve uygulanacak kişi üzerinde yapıştırıcılığı test edilmelidir. Yapıştırıcı sterilize edilmiş küçük bir plaka üzerine oldukça az olarak sıkılır.Yapıştırıcı uygulanacak kişinin kirpiklerine kesinlikle sıkılmaz. Uygulanan kişiden gözleri açık olarak başını hafifçe yukarı kaldırması ve aşağıya bakması istenir. Uygulanacak kişinin arkasında durarak çalışılır. Steril bir cımbız ile bir adet kirpik dikkatlice alınır. Kirpiklerin yerleştirilmiş olduğu plastik yatak dışa doğru bükülerek kirpiğin kolayca bu yataklardan çıkması sağlanır. Kirpiğin dip kısmı, plakadaki yapıştırıcıya batırılır. Yapıştırma işleminin başlangıç noktası sağ elini kullananlar için her zaman soldan sağa doğru, sol elini kullananlar için ise sağdan sola doğru olmalıdır. Yumuşak bir şekilde kirpik kökünden kirpik ucuna doğru yapışkan sürülerek ekme kirpik, doğal kirpiğe mümkün olduğu kadar göz kapağına yakın yapıştırılır. Yapışkanın taşmamasına ve diğer kirpikleri yapıştırmamasına dikkat edilmelidir. Ekme kirpiklerin kalıcılığının artması için, yapışkanın cilde değmemesine özen gösterilir. Yapışkanın kuruması için her seferinde biraz beklenir. Diğer göze geçmeden uygulama kontrol edilir. Diğer göz kapağı da bitince, alt kirpiklere geçilmeden simetri kontrol edilir. Alt kirpiklerin uygulaması ön taraftan yapılır. Yukarıdaki işlem aynen tekrarlanır. Eğer yapılan işlem aşamalarında bir göz sulanması olur ise, sulanma duruncaya kadar beklenilir.
ÇIKARTILMASI :
Çözücü ile yapılmalıdır. Kesinlikle çekilerek çıkartılmaya çalışılmamalıdır. Bir miktar çözücü, ucu pamuklu bir çubuğa damlatılır. Gözler kapalı iken kirpiklerin üzerine çözücü sürülür. Birkaç dakika beklenir ve ekme kirpik doğal kirpikten yavaşça ve zorlamadan ayrılır. Bu tür kirpikler bir kullanımlıktır.
ÖNEMLİ :
Gözlük kullanan kişilere uzun kirpikler uygulanmamalıdır.

BU UYGULAMALARIN YAPILMAMASI GEREKEN DURUMLAR :
1 - Yapışkana olası reaksiyon verenlerde.
2 - Göz hastalıkları; arpacık, kanjonktivit, blefarit ( göz kapaklarının özellikle kenar bölümlerinde iltihap olanlarda )
3 - Göz çevresindeki şişme ve iltihaplanmalarda.