Tahinli Susamli Kekim(mmmmmm)
Bu da benim tahinli kekim melekler umarim dener ve begenirsiniz...
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi tahin
1 paket kabartma tozu
Yarim cay bardagi susam
Alabildigi kadar un
Yapilisi
Yumurta ve sekeri mikserle cirpin öncelikle 3 dk kadar cirpsaniz yeterlidir. Siviyag , süt ve tahini de ekleyip cirpmaya devam edin.Kabartma tozu ve unu elekten gecirinki top top kalmasin hamurun icinde.Mikserle cirpmaniza ragmen kaliyor bazen.Hamur pürüzsüz hale gelene kadar cirpin.Bu sirada kek kalibinida yaglayip susami gezdirerek serpin.Susam hem hos bir koku hemde hos bi görüntü verecektir.Hazirladiginiz harci kek kalibina döküp önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin. Pistigini anlamak icin kürdan size yardimci olabilir.Kürdani kekin icine batirdiginizda kürdana hamur yapismamissa kek pismis demektir.Keki kalibtan cikarmak icin biraz sogumasini bekleyin aksi halde parcalanabilir.afiyet olsun ....
Bu da benim tahinli kekim melekler umarim dener ve begenirsiniz...
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi tahin
1 paket kabartma tozu
Yarim cay bardagi susam
Alabildigi kadar un
Yapilisi
Yumurta ve sekeri mikserle cirpin öncelikle 3 dk kadar cirpsaniz yeterlidir. Siviyag , süt ve tahini de ekleyip cirpmaya devam edin.Kabartma tozu ve unu elekten gecirinki top top kalmasin hamurun icinde.Mikserle cirpmaniza ragmen kaliyor bazen.Hamur pürüzsüz hale gelene kadar cirpin.Bu sirada kek kalibinida yaglayip susami gezdirerek serpin.Susam hem hos bir koku hemde hos bi görüntü verecektir.Hazirladiginiz harci kek kalibina döküp önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin. Pistigini anlamak icin kürdan size yardimci olabilir.Kürdani kekin icine batirdiginizda kürdana hamur yapismamissa kek pismis demektir.Keki kalibtan cikarmak icin biraz sogumasini bekleyin aksi halde parcalanabilir.afiyet olsun ....