tahinli cevizli kabak tatlısı tahinli kabak tatlısı fırında fırında tarifi Tahin seviyorsanız mutlaka deneyin. Süper ötesi bir tat.. Yemede yanında yat değil. Ye öyle yat😀
Malzemeler: 2 kg balkabağı 2,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı dövülmüş ceviz Üzerine dökmek için Tahin
Hazırlanışı: Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartıyoruz. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğruyoruz. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizip, bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz ve en üstede tahin gezdirip servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.