Uzman SühaN
Administrator
Tahinin faydaları saymakla bitmiyor
Susamın değişik işlemlere tutulması ve ezilmesi sureti ile tahin elde edilmektedir. Daha çok kış aylarında vücudu soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklardan korunmak için çoğunlukla tüketilmektedir. E, C ve B vitaminleri içermektedir. Hücre yapısının dostu olarak adlandırılan tahin ya da diğer bir adı ile tahan hücrenin yapısını korumaktadır. Ana maddesi olan susam sıcak iklim koşullarında yetişmektedir. Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde ve yaz kış sıcaklık farkının fazla olmadığı yerlerde kendisine yaşam şansı bulmaktadır. Susam yağ ve protein açısından çok zengin bir besin maddesidir. Tahin uygun ortamda saklanması durumunda bozulmadan uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Fosfor, kalsiyum, demir ile B1 vitamini ve lif kaynağıdır.
Daha çok kış aylarından tüketilmekte olan tahin, soğuk algınlığı, grip gibi kış hastalıklarını önler. Vücut direncini arttırarak bu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. Ayrıca hastalık döneminin da daha hızlı ve etkin bir şekilde atlatılmasına da yardımcı olmaktadır. Vücuda enerji vermekte olan tahin pekmez ile birlikte tüketildiği görülmektedir. Tahin ve pekmez bir arada kış aylarında hastalıklara karşı bir siper görevi görmektedir. Tahin yine mezelerde ve bazı yemeklerde sos olarak da kullanılmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücut direncini arttırır. Hücre yapısını koruyucu özelliği sayesinde de kanserli hücreler ile aktif bir şekilde savaşır. Hammaddesi olan susamda bulunan kalsiyum ile yararlı yağlar kemiklerin korunmasına yardımcı olur.
*tahin ham maddesi susamdır.
*A,B,E,C vitaminleri bol,demir ve kalsiyum açısından oldukça zengindir.
*Vitamin mineral ve antioksidant açısından çok zengin.
*içinde yüksek kalite protein vardır.2 çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftek kadar protein vardır.
*gençlik kaynagıdır
*besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.
*hücreleri yeniler
*içinde bol miktarda yaşlanmayı engelleyen e vitamini vardır
*cildi güzelleştirir
*soğuk kış aylarında vücudumuza direnç katar
*bağışıklık sistemini güçlendirir
*hastalıklardan ve üst solunum enfeksiyonlarına karşı bizi korur
*demir ve kalsiyum bakımından çok zengindir.
*damar sertliği,damar tıkanıklığını önler.
*enerji sağlar
*göz sağlığı için hayati önem taşır.
*kemik gelişiminde etkilidir.
anne sütünü artırır.
*yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının Alzhermır önlemesinde yardımcı olur.
*kanserden korur.
*bronşite karşı oldukça yararlıdır.
*seks hormonlarının oluşmasına yardımcıdır.
*bağırsakları yumuşatır.
*idrar söktürür
*safra taşlarını düşürür
*sinirsel hastalıkların tedavisinde kullanılır sinirleri yatıştırır *antideprasyon özelliği vardır.
*içinde c ve b vitaminleri fazladır.
*çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.
*vücuda alınan ağır metaller zehirli bileşikler radyosyon ve ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
*pekmezle karıştırıldığında hem kan yapar hemde üşümeyi engeller
*tahin pekmezle veya balla karıştırabilirsiniz.
Daha çok kış aylarından tüketilmekte olan tahin, soğuk algınlığı, grip gibi kış hastalıklarını önler. Vücut direncini arttırarak bu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. Ayrıca hastalık döneminin da daha hızlı ve etkin bir şekilde atlatılmasına da yardımcı olmaktadır. Vücuda enerji vermekte olan tahin pekmez ile birlikte tüketildiği görülmektedir. Tahin ve pekmez bir arada kış aylarında hastalıklara karşı bir siper görevi görmektedir. Tahin yine mezelerde ve bazı yemeklerde sos olarak da kullanılmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücut direncini arttırır. Hücre yapısını koruyucu özelliği sayesinde de kanserli hücreler ile aktif bir şekilde savaşır. Hammaddesi olan susamda bulunan kalsiyum ile yararlı yağlar kemiklerin korunmasına yardımcı olur.
*tahin ham maddesi susamdır.
*A,B,E,C vitaminleri bol,demir ve kalsiyum açısından oldukça zengindir.
*Vitamin mineral ve antioksidant açısından çok zengin.
*içinde yüksek kalite protein vardır.2 çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftek kadar protein vardır.
*gençlik kaynagıdır
*besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.
*hücreleri yeniler
*içinde bol miktarda yaşlanmayı engelleyen e vitamini vardır
*cildi güzelleştirir
*soğuk kış aylarında vücudumuza direnç katar
*bağışıklık sistemini güçlendirir
*hastalıklardan ve üst solunum enfeksiyonlarına karşı bizi korur
*demir ve kalsiyum bakımından çok zengindir.
*damar sertliği,damar tıkanıklığını önler.
*enerji sağlar
*göz sağlığı için hayati önem taşır.
*kemik gelişiminde etkilidir.
anne sütünü artırır.
*yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının Alzhermır önlemesinde yardımcı olur.
*kanserden korur.
*bronşite karşı oldukça yararlıdır.
*seks hormonlarının oluşmasına yardımcıdır.
*bağırsakları yumuşatır.
*idrar söktürür
*safra taşlarını düşürür
*sinirsel hastalıkların tedavisinde kullanılır sinirleri yatıştırır *antideprasyon özelliği vardır.
*içinde c ve b vitaminleri fazladır.
*çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.
*vücuda alınan ağır metaller zehirli bileşikler radyosyon ve ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
*pekmezle karıştırıldığında hem kan yapar hemde üşümeyi engeller
*tahin pekmezle veya balla karıştırabilirsiniz.